Czechy, Bohumin, Dr. E. Beneše 1155, Vinotéka&Pivotéka
Duży wybór lanego wina i oczywiście także w butelkach + mocniejsze alkohole.Ale browarbizowiczów interesuje głównie piwo.Piw butelkowych sporo i to z mniejszych browarów,za to dużo dużo piw w petach z lokalnych browarów kraju morawsko-śląskiego.
Ostatnia zmiana dokonana przez woosaa; 2019-03-07, 13:25.
Kurcze sam nie wiem, czemu do tej pory nic o tym sklepie jeszcze nie napisałem. Byłem już tam z sześć razy i za każdym razem jestem zadowolony z dokonanych tam zakupów.
Dodam tylko, że i z poza kraju Morawsko-Śląskiego piwa maja tam w stałej ofercie. Można spotkać piwa z naprawdę odległych browarów jak Antoš, Krušnohor, Chýně, Clock, Raven, lub bliższego Lucky Bastard.
Jak dla mnie dużym plusem tej pivoteki jest odległość która mnie od niej dzieli. W niecałą godzinkę jestem w Bohuminie .
Jesteśmy w wyszynku Twinberga. Piwa zaje*. Jedzenie też. Kilka piwek zamówionych i coś do jedzenia w międzyczasie. Na zakończenie dostajemy paragon jak w załączniku. Ostatnia pozycja tu butelka na wynos. Reszta piw była lana (lub taka była sugestia na tablicy )
Było się tu kilka razy w przeszłości, po przerwie ciągnie mnie żeby znowu wychylić kilka dobrych ejli u prapionierów czeskiego kraftu, Jak się trafi nocleg, to się meldujemy.
Okrągłą rocznicę swojego istnienia browar w Czeskiej Szwajcarii obchodzi dość nietypowo, bo organizuje międzynarodową konferencję naukową:
"Piwo w burzliwych czasach"
Comment