Broumov, Osvobození 55, Sklep firmowy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2162

Broumov, Osvobození 55, Sklep firmowy

Sklep na terenie Browaru Broumov. Jadąc od centrum Broumova należy się kierować na Głuszycę, wjeżdżając do Olivetina (dzielnicy Broumova) po prawej stronie jest duża tablica i kierunkowskaz na browar, dziedzińcem browaru prosto podjeżdża się pod sam sklep.

W sklepie:

Piwa:
    1l PET - Kvasnicaki - Merunka, Svetle, Vavrin, Jahoda, Coriander, Zazvor, Medovy, Pepper, w cenie 37-45 CZK.
    Butelki 0,5l - Extra Chmelne, Medovy, Tmave Teresnove, Ochucene, Svetle... w cenie od 17 - 28 CZK.
    Większość piw w lodówkach.

Szkło:
    Rozmaite kufle i szklanki od klasycznych po jakieś dziwne wymysły w kształcie buta, każde z logiem browaru.

Gadżety:
    Wszelkiego rodzaju firmowe otwieracze, podstawki, zapalniczki, koszulki....

Były i piwne kosmetyki, m.in vlasove sampony "Olivetinski Opat" na bazie chmielu i jakichś pivnych kvasnic

Polecam odwiedziny. Można skorzystać również z przewodnika i zwiedzić browar ale wymagają aby było kilka osób. Istnieje także coś na styl izby pamięci browaru i to można odwiedzić bezpłatnie bo mieści się w biurze informacji.
    Knajpa też jakaś chyba była ale zamknięta (byłem około 11:00).

strona browaru gdzie można znaleźć kilka zdjęć ze sklepu
    Ostatnia zmiana dokonana przez Gringo; 2010-08-23, 16:00.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12778

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo-sl
    i jakichś pivnych kvasnic

http://www.pivovarbroumov.cz/index_pl.html
    czyli drożdży piwnych

Comment

• danhaj
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.04
      • 620

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo

Były i piwne kosmetyki, m.in vlasove sampony "Olivetinski Opat" na bazie chmielu i jakichś pivnych kvasnic
      Niestety te kosmetyki są bardzo kiepskiej jakości. Może i jako ciekawostka fajna rzecz, ale do uzytku się zupełnie nie nadają. Nie są zbyt drogie ok. 70 koron i oprócz informacji o zawartości chmielu i drożdży niczym się nie wyróżniają. Oczywiście producentem nie jest sam browar, tylko firma zewnętrza, dlatego też te same wyroby można spotkać z logo innych browarów.
      Widziałem też gamę kosmetyków produkowanych z dodatkiem chmielu i drożdży innego producenta i te były dużo droższe (ok. 250 koron), może właśnie te przedstawiały jakąś wartość użyteczną? (to było chyba w Pivotece w Ołomuńcu).
      Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• jabberwocky
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.04
        • 12

Jeżdżę tam co jakiś czas (przy okazji zakupów w lidlu) i zawsze klika kvasnicaków przywiozę Oprócz wymienionych są też ciemne, bitter, herbal bitter (moje ulubione), brusznica, cytryna, śliwka. Chciałabym w któryś weekend zwiedzić (są opcje: zwiedzanie, zwiedzanie z degustacją i zwiedzanie z konsumpcją ) tylko trzeba zebrać te 8 osób, a byłoby nas na razie trójka chętnych.

A kosmetyki... ja traktuję jako ciekawostkę. Fajnie wygląda butelka piwa na półce w łazience, umyć nim też się da więc dla mnie ok innych nie próbowałam
        Ostatnia zmiana dokonana przez jabberwocky; 2011-05-03, 23:02.

Comment