Łotwa, Ryga, Gertrudes iela 45, Alus Muiza

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Łotwa, Ryga, Gertrudes iela 45, Alus Muiza

Sklep, w którym kupuje się piwo z beczki. Nalewane jest do plastikowych butelek o pojemności od 0,5 do (chyba) 3 litrów. Około dziesięciu kranów, z czego w czterech dostępne były piwa niepasteryzowane i niefiltrowane. Ceny od 0,7 do 1,2 LVL za 0,5 l (LVL pobierany z bankomatu kosztował prawie 6 zł).

PS. Nazwy sklepu nie jestem w 100 proc. pewien.
  • wilczagorka
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.02
    • 3

byłem w tym sklepie ostatnio na długi weekend listopadowy
    sklep nazywa się
    Alus Muiza (Dziva Alus Veikals)
    tel. 6729827
    co ciekawe otwarty jest również w niedzielę (byłem tak około 12)
    za 3 butelki po litrze 3 różnych piw zapłaciłem prawie równe 5LVL

były jakieś promocje na konkretne piwa
    są też rabaty na większe butelki, chyba 15% taniej przy 3l
    podobno wybór zmienia się co jakiś czas
    jak trafiłem na szczęście na pyszne moim zdaniem ciemne Brengulu Alus

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
      Łotwa, Ryga, Avotu Iela 74, Alus Rume Trofeja.
      bastion
      Wystarczy przespacerować pieszo z dostojnej starówki kilkanaście minut by znaleźć się w bardziej skromnej zabudowie przeplatanej kamienicami i drewnianymi domami.
      W jednej z takich uliczek mieści się browar Trofeja, który na miejscu posiada wyszynk. Moim zdaniem nie jest to klasyczny...
      2023-03-15, 00:29
    • bastion
      Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
      bastion
      Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
      W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
      2024-11-26, 23:29
    • bastion
      Łotwa, Jelgava, Cukura Iela 21, Alus Daritava Viedi.
      bastion
      Browar restauracyjny Viedi mieści się na przedmieściach spokojnego miasteczka jakim jest Jelgava. Ale generalnie można to przypiąć chyba do każdego łotewskiego miasta poza stolicą. W piękny letni dzień widać mnóstwo ludzi spacerujących, czy też oddających się żegludze po rzece Lelupie....
      2023-11-27, 22:50
    • bastion
      Łotwa, Ryga, Vagonu Iela 21, Nurme Brewery & Taproom.
      bastion
      Okolica dawnych zakładów remontowo - kolejowych w Rydze obfituje w stare magazyny. Niska ceglana zabudowa przemysłowa często z przełomu XIX i XX wieku ma swój urok.
      Klucząc między nimi podchodzę pod jeden z nich gdzie ma się mieścić browar rzemieślniczy Nurme. Brama otwarta, ale...
      2023-06-07, 22:49
    • Prusak
      Łotwa, Ryga, Tallinas iela 30, Lauvas Alus
      Prusak
      Chyba najlepszy sklep specjalistyczny z piwem na Łotwie, obok innego w miejscowości Ogre.
      Umiejscowiony w pewnej odległości od centrum, ale nie jest to dzielnica peryferyjna, raczej blisko końca nowego śródmieścia (boltem lub taxi niespełna 10 min, można też podjechać tramwajem nr...
      2019-08-26, 12:00
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...