Niemcy, Kornwestheim / Stuttgart

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ariusz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.06
    • 484

Niemcy, Kornwestheim / Stuttgart

Polecam na piwoszy przebywajacych na terenie Badenii-Wirtembergii, dokladniej w okolicach Stuttgartu: "Getränke Heinrich" w miescie Kornwestheim polozonym 5km na polnoc od Stuttgartu przy drodze krajowej B27 Stuttgart-Heilbronn. Dokladny adres: Getränke Heinrich
    Ulica Solitudeallee 107
    70806 Kornwestheim
    Posiadaja bardzo duzy wybor piw, na moje oko, okolo 500 gatunkow, z wielu panstw swiata (z tym ze wybor piw zagranicznych jest raczej slaby, 50 sie doliczylem,- to jedyny punkt krytyczny). Za to wybor piw niemieckich - SUPER - wszystkie gatunki i do tego posortowane w sklepie na gatunki czyli np. pszeniczniaki jasne, pszeniczniaki ciemne, pszeniczniaki kristall, Kölsch, Pils itd itd itd. Przede wszystkim z Badenii-Wirtembergi i Bawaria, ale takze z innych czesci Niemiec, takze z malych browarow. Aha jeszcze jedna wada - nie maja wlasnych stron internetowych. No i ostatnia wada - osobista - poznalem prawie wszystkie piwa, za wyjatkiem kilku zagranicznych - na szczescie asortyment jest wciaz poszerzany. Polecam tem sklep goraco.

Mariusz

PS Nie jestem pracownikiem tego sklepu, ani nie mam zadnych korzysci finansowych z powodu reklamowania tego sklepu!!!
  • ariusz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.06
    • 484

Od tamtego roku rowniez w internecie: http://www.getraenkeheinrich.de/. Asortyment, ktory jest na homepage, nie pokrywa sie z asortymentem w sklepie - w sklepie jest zdecydowanie wiekszy

Comment

• Horse1963
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.06
      • 547

"Ulica Solitudeallee 107"

Ulica Solitudeallee 127
      A sklep faktycznie "zacny". Generalnie 99 % to piwa niemieckie. Ślicznie poustawiane aleiki ze skrzynek. Każda uliczka to oczywiście inny gatunek.
      Nie da się wyjść z kilkoma butelkami.

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        Jak tworzyć nowe wpisy w dziale Wydarzenia?
        ART
        Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.

Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.

Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...
        2024-10-12, 20:15
      • pebejot
        Gruzja, Tbilisi, Irakli Abashidze 22, Number 8 Craft Beer Club
        pebejot
        Malutki minibrowar na jednej z ulic dynamicznie rozwijającego się stołecznego miasta Tbilisi, które zdziera radziecką maskę i przybiera kształt nowoczesnej nowoczesnej światowej metropolii.
        Lokal mieści się w kamienicy. Przychodzą tu kulturalni ludzie zarówno miejscowi jak i obcokrajowcy,...
        2024-07-01, 05:24
      • e-prezes
        Włochy, Mediolan, Camillo Golgi 60, Birrificio Lambrate
        e-prezes
        Nie wiem jak tam trafiłem, ale z racji, że nocowałem w okolicy trudno było nie wpaść następnego dnia, gdy pub przy Adelchi 5 był jeszcze nieczynny, jak większość innych browarów i knajpek w tej części miasta. Czynny jest od 12, więc część wpada tam na lunch, a młodzież po zajęciach....
        2022-10-21, 13:34
      • pebejot
        Szwajcaria, Interlaken, Wagnerenstrasse 40, Rugenbräu
        pebejot
        Rugenbräu to jeden z najstarszych browarów w Szwajcarii.
        Znajduje się w mieście Interlaken i tu rządzi w pubach i restauracjach.
        Co prawda jest to duży browar, ale robi nie byle co, dlatego jest warty uwagi.

Browar znajduje się około 2 km od dworca kolejowego Interlaken...
        2021-11-11, 17:47
      • bastion
        Ukraina, Równe, Hruszewskoho 77, Browarnia Na Hruszewskoho.
        bastion
        Ostatnim punktem piwnych peregrynacji po Równym, był browar restauracyjny Na Hruszewskoho. Nazwa łączy się z ulicą na której się znajduje. Jest to nieco na wschód od centrum miasta, bardzo blisko Stahlberga.
        To mały kompleks na który składa się piętrowy przeszklony barak z ogródkiem...
        2020-08-07, 21:10
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...