Znalazłem w szpargałach swój rachunek z maja br. Mam nadzieje, że informacja może się komuś przydać. O ile pamiętam w bliskiej okolicy jest jeszcze Kaufland. Dostępne lokalne piwa w tym Lausitzer Hefe-Weizen (Löbauer Bergquell) za 0,57 euro, inne z tego browaru oraz m.in. Eibauer, Eichbaum, Einsiedel, Landskron w podobnych cenach.
Zittau, Max Muller Str. 25, Getrankevertrieb Gebruder Gubisch
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Browar z Górnej Frankonii pod Bambergiem. Więcej o nich tutaj:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...r-debring-bock
Obecnie warzą już więcej gatunków piw (klasyka), w tym Micherla, która jest takim tresciwszym nieco hellesem...-
Channel: Niemcy
-
-
Od sierpnia/września 2023 r. kilka km zdala od Zamku Czocha, na krańcu wsi Stankowice, sympatyczne małżeńtwo uruchomiło mały browarek z wyszynkiem.
Dość odważne posunięcie, zważywszy że trzeba wykazać się nie lada determinacją żeby tu trafić
Nas gugielmapki...-
Channel: Dolnośląskie
2024-10-28, 22:31 -
-
Nieopodal Pragi w wiosce Březová-Oleško od września 2019 roku działa browarek Vlastenec. Prace nad jego otwarciem trwały aż osiem lat, ale właściciel dopiął swego i w rodzinnej restauracji można napić się pysznego piwka
. Prostokątny, piętrowy budynek może nie jest najpiękniejszy, ale...
-
Channel: Czechy
-
-
alk 4.4%
kolor - ciemnorubinowy
piana - drobna, bezowa, dość zwarta, opada powoli ale zauważalnie
zapach - słaby, głównie kawa i sok owocowy
smak - w miarę pełne ale brak zdecydowanej treściwości, lekka goryczka, bardziej owocowo-pestkowa, odrobina kawy, owoców,...-
Channel: Niemcy
-
-
Natchniony mapą o nadgranicznych browarach niemieckich postanowiłem zrobić sobie wycieczkę z Wrocka do tych 3 wyżej wymienionych. Nie wiem czy zdołam obskoczyć wszystkie 3 w jeden dzień (bo oprócz picia jeszcze bym se chciał pozwiedzać trochę). Mam więc kilka pytań:
- który...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment