Zittau, Max Muller Str. 25, Getrankevertrieb Gebruder Gubisch

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12775

Zittau, Max Muller Str. 25, Getrankevertrieb Gebruder Gubisch

Znalazłem w szpargałach swój rachunek z maja br. Mam nadzieje, że informacja może się komuś przydać. O ile pamiętam w bliskiej okolicy jest jeszcze Kaufland. Dostępne lokalne piwa w tym Lausitzer Hefe-Weizen (Löbauer Bergquell) za 0,57 euro, inne z tego browaru oraz m.in. Eibauer, Eichbaum, Einsiedel, Landskron w podobnych cenach.
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
    (...)Dostępne lokalne piwa w tym Lausitzer Hefe-Weizen (Löbauer Bergquell) za 0,57 euro, inne z tego browaru oraz m.in. Eibauer, Eichbaum, Einsiedel, Landskron w podobnych cenach.
    Czyli standard.
    Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2010-10-10, 18:58.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Müller Debring, Micherla
      darekd
      Browar z Górnej Frankonii pod Bambergiem. Więcej o nich tutaj:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...r-debring-bock

Obecnie warzą już więcej gatunków piw (klasyka), w tym Micherla, która jest takim tresciwszym nieco hellesem...
      2020-10-29, 18:12
    • ART
      Stankowice, Stankowice 62, Dom Piwny
      ART
      Od sierpnia/września 2023 r. kilka km zdala od Zamku Czocha, na krańcu wsi Stankowice, sympatyczne małżeńtwo uruchomiło mały browarek z wyszynkiem.

Dość odważne posunięcie, zważywszy że trzeba wykazać się nie lada determinacją żeby tu trafić

Nas gugielmapki...
      2024-10-28, 22:31
    • heckler
      Březová-Oleško, Pražská 11, Vlastenec pivovar Březová
      heckler
      Nieopodal Pragi w wiosce Březová-Oleško od września 2019 roku działa browarek Vlastenec. Prace nad jego otwarciem trwały aż osiem lat, ale właściciel dopiął swego i w rodzinnej restauracji można napić się pysznego piwka ​. Prostokątny, piętrowy budynek może nie jest najpiękniejszy, ale...
      2022-11-18, 16:08
    • becik
      Wittichenauer, Schwarzer Müller
      becik
      alk 4.4%
      kolor - ciemnorubinowy
      piana - drobna, bezowa, dość zwarta, opada powoli ale zauważalnie
      zapach - słaby, głównie kawa i sok owocowy
      smak - w miarę pełne ale brak zdecydowanej treściwości, lekka goryczka, bardziej owocowo-pestkowa, odrobina kawy, owoców,...
      2017-03-23, 17:45
    • Sokół83
      Gorlitz Ostritz Zittau
      Sokół83
      Natchniony mapą o nadgranicznych browarach niemieckich postanowiłem zrobić sobie wycieczkę z Wrocka do tych 3 wyżej wymienionych. Nie wiem czy zdołam obskoczyć wszystkie 3 w jeden dzień (bo oprócz picia jeszcze bym se chciał pozwiedzać trochę). Mam więc kilka pytań:

- który...
      2009-08-16, 10:08
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...