Ukraina, Odessa, Generala Boczarova 43, Dva Pivovara.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bastion
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2006.10
    • 1169

Ukraina, Odessa, Generala Boczarova 43, Dva Pivovara.

Browar rzemieślniczy Dva Pivovara działa już od 2017 roku. Niestety usytuowany jest na totalnym końcu Odessy, dosłownie już na wsi. Nie zdecydowałem się na wizytę tam, gdyż przekraczało to moje możliwości transportowe.
    Jednakże mają swój sklep firmowy w północnej dzielnicy Odessy, do którego się wybrałem i nie żałuję tego.

Widać zainwestowano tam trochę kasy, bo obsługa jest w firmowych strojach, są różne gadżety.
    Oferta wręcz jak na tamtejsze warunki, imponująca.

Sklep pełni tak funkcje ''rozliwajki'' gdzie z kranu można napełnić piwo do petek, ale też można kupić piwa butelkowe o pojemności 0.3l które czekają na swoich nabywców w lodówkach.

Kiedy byłem tam, taki zestaw butelkowych mieli:
    # Tradicjonnoje, lager, 12*, 4,7%
    # Bawarja, lager. 12,1*, 4,5%
    # Golden Ale, 12,2, 5%.
    # Pszenicznoje, 13*, 5,5%
    # Mannhattan, American Ale 13*, 5%.
    # Porter, 13,9*, 5,4%
    # Szotlandski Ale, 14*, 5%.
    # IPA, 14*, 5,4%
    # Stout Oatmeal, 18*, 7%.

Wybór ciekawy i co jakiś czas rotujący.
    I co ważne piwa bardzo dobre jak na tamtejsze warunki.
    Obecnie butelka kosztuje 30 UAH. Z kija do petki na litry oczywiście wychodzi taniej.

Sklep otwarty codziennie w godzinach 10.00 - 21.00.
    Dla mnie pozycja obowiązkowa w Odessie. Oby jakoś przetrwali tą zawieruchę.

Strona własna browaru: http://dvapivovara.com/#beer

Related Topics

Collapse

• bastion
    Ukraina, Odessa, Baltska Doroha 6, Hoppy Hog. [Bez wyszynku]
    bastion
    Kolejny browar rzemieślniczy w Odessie, ulokowany jest w pobliżu innego - Kaczka. Ale trafić do niego jeśli się nie zna lokalizacji jest trudno.
    Jak to bywa tam w tradycji, nie odnajdziemy żadnego śladu na zewnątrz że tam cos takiego się znajduję. Kiedy dotarłem na miejsce, dopiero...
    2022-07-25, 19:30
  • bastion
    Ukraina, Odessa, Babelja 34, Lanżeron Brewery. [ Bez wyszynku]
    bastion
    Wizyta tam, to wynik takiego śledztwa w sprawie browaru BeerMood, który jak ktoś zasygnalizował zakończył swoją działalność.
    Jednak później dowiedziałem się, że BeerMood działa, ale na innym adresie. Dlatego też tam pojechałem będąc w Odessie.
    Dotarcie na miejsce, mimo...
    2022-06-06, 19:46
  • bastion
    Ukraina, Odessa, Mykolaivska Doroha 217a, Pivnyj Kelich.
    bastion
    Suworowski rajon, to wysunięta na północ część Odessy, gdzie znajdują się zakłady przemysłowe, oraz duże blokowiska. Trzeba wspomnieć też o długiej plaży Luzanivka, która im dalej od portu, tym jest chyba lepsza niż plaże w pobliżu centrum Odessy, które wyglądają jak małe baseniki...
    2021-05-16, 21:28
  • bastion
    Ukraina, Odessa, Liustdorfska Doroha 55, Butelpeszt.
    bastion
    Różne są pomysły na miejsca dla mikrusów, ale takiego jeszcze przynajmniej ja nie przerabiałem. Zwyczajny market który mieści się w Targowym Centrum Ajwarowski. Biorę sobie wózeczek, po czym jeżdżąc między półkami na środku hali, objawia się waląca po oczach jak to ma w swoim zwyczaju,...
    2021-05-12, 21:38
  • bastion
    Ukraina, Odessa, Czornomorska 19, Pivovarnia Port Royal.
    bastion
    Urządzić mikrus na głównej plaży w Odessie, to świetny pomysł. Oczyma wyobraźni widać tłumy spragnionych plażowiczów przelewające się prze lokal. Rozmiar lokalu w takim razie też musi być odpowiedni no i oczywiście ceny, bo w takim miejscu...
    Akurat w tym przypadku nie wszystko...
    2021-04-27, 21:43
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...