Niemcy, Hamburg, Lagerstrasse 30a, Craft Beer Store

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Grover
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.05
    • 11

Niemcy, Hamburg, Lagerstrasse 30a, Craft Beer Store

Sklep mieści się w budynku tuż przy minibrowarze Ratsherrn. Warto wycieczkę do sklepu połączyć z wyjściem do pobliskiego świetnego pubu p nazwie "Altes Madchen" (opisałem w osobnym poście). W zasadzie wchodząc do budynku od ulicy Lagerstrasse musimy przejść przez sklep żeby dostać się to tegoż pubu.

Co do sklepu to jest dość imponujących rozmiarów (choć ja mam do porównania tylko sklepy warszawskie). Oferta oczywiście bogata, ale widać skupienie się na piwach niemieckich. Trochę Belgii, różnych anglosasów, widziałem też duński Mikkeler. Chyba nie ma polskich, a szkoda bo w zwykłych hamburskich sklepach bez trudu można dostać kilka polskich koncerniaków. W ofercie również oczywiście wszelkie piwa z minibrowaru Ratsherrn.

Sklep jest jednocześnie sklepem internetowym - http://craftbeerstore.de/ O ile udało mi się dobrze zorientować to wysyłką prowadzą tylko do Niemiec.

Related Topics

Collapse

• JasneCiemne
    Zielona Góra, ul. Zacisze 20, Jasne i CIemne - Sklep z lanym piwem
    JasneCiemne
    W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...
    2024-05-09, 22:24
  • darekd
    Ratsherrn, Altes Mädchen Zwickel
    darekd
    Klasyka z kraftowego browaru z Hamburga.

Niefiltrowany Zwickel, "Stara panna" to nazwa lokalu, tak jest też sygnowana buteleczka, ale chyba częściej występuje to piwo tylko jako Zwickel:

https://www.ratsherrn.de/de/bier/rat...n/zwickel.html

...
    2024-03-17, 23:03
  • steelliras
    Chorzów, ul. Długa 24, Sklep Impuls
    steelliras
    Sklep stacjonarny i internetowy. Mamy w ofercie ponad 1800 gatunków piwa, głównie krafty polskie a do tego piwa oryginalne czeskie i rosnący asortyment piw z krajów europejskich tj. Belgia, Niemcy, Holandia, Dania, Austria, itp. Staramy się utrzymywać stałą ofertę jeśli to tylko możliwe,...
    2022-09-05, 11:49
  • pebejot
    Austria, Zwettl, SySyrnauer Str. 22-25, Privatbrauerei Zwettl
    pebejot
    Urocze miasteczko Zwettl miałem okazję zwiedzić w sobotę 7 grudnia.
    Tą okazją był przejazd specjalnym pociągiem adwentowym, zestawionym z dwuosiowych wagonów i parowozu.
    Rozkładowe pociągi pasażerskie nie dojeżdżają do Zwettl już od kilkunastu lat.
    Godzinną przerwę...
    2024-12-20, 12:06
  • kosher
    Duszniki-Zdrój, Zieleniec 49, Tu Sklep
    kosher
    Ostatni sklep spożywczy na południowym krańcu Zieleńca z bogatym wyborem piw regionalnych. Królują: Rebelia, Nyskie, Sowie, Jana, Korona Sudetów, Za Miastem, Cieszyn, Profesja, Trzech Kumpli. Jest także półka piw czeskich m.in. Svijany, Maly Rohozec, Konrad, Primator.
    Marże paskarskie-...
    2022-03-15, 20:17
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...