Pivní galerie nabízí lahvová a i čepovaná piva z malých pivovarů celé ČR (Praha 7 - Holešovice, U průhonu 9; otevřeno mají Po-Pa 10-20 hod, Ne 18-22 hod., telefon: 02/20870613)
Czechy, Praga, U průhonu 9, Pivni Galerie
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Re: Praha - sklep z małymi i średnimi
Originally posted by zythum
Pivní galerie nabízí lahvová a i čepovaná piva z malých pivovarů celé ČR (Praha 7 - Holešovice, U průhonu 9; otevřeno mají Po-Pa 10-20 hod, Ne 18-22 hod., telefon: 02/20870613)Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
I do tego jak twierdzą w serwisie z którego korzystałem w tym sklepie jest piwo z 32 małych regionalnych czeskich browarów. O mamo już nie mogę się doczekać kiedy znowu będę w Pradze.
S pozdravemTo inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Ja tam się wybieram już 1 Maja.I chyba zachaczę o ten sklepikLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Byłem w ww. sklepie w połowie września 2003 - jest doskonały. Przyjechałem tuż przed 19 w piątek, ale pani (właścicielka, jak sądzę) powiedziała, że będą otwarci do ostatniego klienta; w pomieszczeniu obok (ok. 20 m2) jest mała piwiarnia.
Główna sala jest zapełniona stojącymi na półkach kilkudziesięcioma rodzajami czeskich piw - pełna samoobsługa. Po przekazaniu informacji, iż zbieram kapsle z piw, które wypiłem, sprzedawczyni zaprezentowała mi nowości, wykazując się, także w innych tematach piwnych, duże kompetencją.
Wybór naprawdę duży, piwa z małych (& średnich) czeskich browarów, trudne do kupienia w innych miejscach... Kupiłem ponad 20 różnych piw (i tym samym kapsli) z ciekawych miejsc, dostałem nawet zniżkę (jako hurtownik?!). Zakupy można dokonywać degustując zimne piwo z któregoś z lokalnych browarów...
"Towarzystwo" w sklepie i obok, także międzynarodowe, oprócz ewidentnie stałej klienteli, również turyści - birofile.
Od października ma być otwarte także w soboty, zaglądnę tam z pewnością przy każdej okazji.
ZDECYDOWANIE POLECAM!
kapsle z piw tam kupionych są do zobaczenia na:
Last edited by pIvo; 2003-09-21, 20:44.
Comment
-
-
wprzyszłym tygodniu będę w Pradze, więc mam nadzieję, że uda mi się nawiedzić ów przybytek.
Z tej okazji pytanie do braci piwnej, gł. z Warszawy ze względu na najmniejszy problem z późniejszą dystrybucją - czy ktoś reflektuje na konkretne czeskie piwa? Zamówienia (w rozsądnej ilości) proszę kierować na PW.Krok po kroku, krok po kroczku,
Najpiękniejsze w całym roczku
Idą Święta...
Comment
-
-
veni, vidi, vici!
ten sklep to Mekka dla miłośników czeskiego browarnictwa. Nieduży sklepik na Holesovicach zostawiłem sobie niestety na sam koniec pobytu w Pradze. W związku z tym zostawiłem tam resztę posiadanych koron, a niestety nie było tego zbyt dużo.
Tak jak wspominał plvo - do wyboru kilkadziesiąt rodzajów piw tylko z małych i średnich czeskich browarów. Do tego dziesiątki wzorów szkła do nabycia (ceny od 35 Kcs) oraz podstawki. Te ostatnie można nabyć drogą kupna po 1 Kcs za sztukę.
Kupiłem kilkanaście buteleczek z tajemniczą dla mnie zawartością celem dokonania degustacji. Dodatkowo miła "kobieta za ladą" obdarowała mnie szkiełkiem oraz po pokaźną ilością wafli.
Zdecydowanie polecam wizytę w owym przybytku.
Zythuma proszę o kontakt na PW celem ustalenia daty i miejsca przekazania łupów.Krok po kroku, krok po kroczku,
Najpiękniejsze w całym roczku
Idą Święta...
Comment
-
-
Wszyscy tylko piszą małe i średnie browary.A żadnych konkretów.
Może by tak ktoś w końcu opisał jakie piwka można tam dostać.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
O tym miejscu byla juz mowa w dziale sklepy, ale mysle ze warto przypomniec je tu.
Obok sklepu maja druga sale - "konsumpcyjna". Na scianach pamiatki zwiazane z piwem - pokale, reklamy, plakaty. Wlascicielom zalezy na promocji browarow malych i niezaleznych. Wsrod lanych piw nie ma stalego asortymentu. Podawane sa 2 rodzaje piwa. Az do wyczerpania sie beczki i zmiana. Aktualnie na rozkladzie jest Nova Paka oraz ciemne Remsy warzone ekskluzywnie dla Galerii. Oczywiscie napic sie mozna jednego z wielu piw butelkowych.
Lokal czynny jest od poniedzialku do piatku w godz. 12.00 - 21.00
Znajduje sie w dzielnicy Holeszowice, obok browaru mieszczanskiego, obecnie przbudowanego na biura.
Niestety w weekendy zamkniete. Czasami lokal jest rezerwowany, wiec warto
wczesniej sprawdzic strone: www.pivnigalerie.cz
Polecam!
Comment
-
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment