Przy okazji zakupów wpadliśmy tam na piwo. Bardzo przyjemne miejsce sprzyjające jego konsumpcji. Aktualnie dostępne były 16-tka z Nachodu i Polotmavy Special 18% z Rakovnika.
Czechy, Praga, U průhonu 9, Pivni Galerie
Collapse
X
-
W końcu po tylu latach udało mi się trafić w godziny otwarcia Piwnej Galerii. Obecnie to 12-13:30 oraz 15-19 od wtorku do piątku.
Salka konsumpcyjna zdecydowanie zasługuje na uwagę - pełna historycznych afiszy, wywieszek oraz szkła tworzy wspaniały klimat dla degustacji piwa. Oprócz dwóch beczkowych można wziąć sobie też zimne butelkowe z dość małej jednak lodówki.
Zawitałem tam krótko po godzinie 12 i byłem pierwszy ale w przeciągu 10 minut salka na kilkanaście miejsc wypełniła się zarówno turystami jak i bywalcami lokalu. Od razu czuje się, że jest się w piwnym kraju!
Ciekawe, czy to miejsce przetrwa bo z każdym rokiem czynne jest coraz krócej, a przecież w ciągu ostatniego roku otworzyło się w Pradze kilka nowych miejsc z dużym wyborem butelkowego i jednoczesną możliwością konsumpcji na miejscu.
Fotki dostępne na Piwnej Pradze.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziFotki dostępne na Piwnej Pradze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziWidzę, że pani Olga nadal na posterunku a Ty dałeś sobie majzlaPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment