Sklep położony już w części "deptakowej" ulicy, w bramie na pierwszym piętrze. W ofercie nie ma wcale piwa słowackiego, jest troszeczkę czeskiego, niemieckiego i z różnych stron świata, a głównie jest piwo belgijskie. Piwo czeskie w cenie do 1 euro, pozostale od 2 euro do około 4. Ceny średnio przystępne, ale za to inny asortyment niz zazwyczaj dostępny w Polsce.
Słowacja, Liptovsky Mikulas, 1 maja 13, Pivny sen
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Wpaść na pomysł żeby na Słowacji otworzyć mikrus warzący tylko piwa bezalkoholowe, to sytuacja jak na razie bez precedensu.
Mieści się on we wschodniej części miasta w dzielnicy przemysłowej. Jest tam kilka działających za czasów słusznie minionych zakładów, dzisiaj zagospodarowanych...-
Channel: Słowacja
-
-
Pierwsze podejście do browaru Mikuláš zrobiłem w zeszłym roku. Tuż przed otwarciem lokalu odbyłem rozmowę z panią krzątającą się przy stolikach na zewnątrz. Okazało się, że browaru nie można zobaczyć, bo po prostu piwa tu jeszcze nie warzą. Owszem instalacja jest, pozwolenia tez,...
-
Channel: Czechy
-
-
Browar usytuowany przy drodze Zuberec – Liptowski Mikulasz. Znajduje się w dużym budynku Pensjonatu Mara. W ramach usług pensjonatu funkcjonuje piwne spa. Podczas mojego pobytu czynna była jedna sala restauracyjna z barem (chyba jest jeszcze inna). Przyjemne wnętrze, jasne, nowe. Proste meble,...
-
-
-
Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....-
2025-01-25, 22:06 -
-
Do browarku jadąc samochodem łatwo dojechać bo już przy zjeździe z autostrady do miasta jest banner reklamowy kierujący na browar.
W samym mieście też nie sposób go przeoczyć gdyż na ścianie piętrowego budynku widnieje duży malunek Liptovär.
Spora sala restauracyjna z barem,...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment