Czechy, Praga 7, U studánky 253/27, Pivkoland pivni galerie BASE CAMP
Collapse
X
-
Bardzo fajne miejsce gdzie można degustować na miejscu. Szkoda, że nie ma żadnego rotacyjnego beczkowego w ofercie, jak to jest w innych praskich sklepach z dobrym piwem. No ale butelek w bród i zawsze można znaleźć coś ciekawego. Szczerze zadziwił mnie widok dwóch gości z których jeden pił Gambača, a drugi Plzeňa. Prawdziwi profani w takim miejscu!
Foty dostępne na Piwnej Pradze.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Odwiedziłem i muszę przyznać, że jest to niewielka, aczkolwiek dość przyjemna miejscówka. Niezły wybór piwa, chociaż wielkiego wrażenia na mnie nie zrobił. Warto natomiast odnotować fakt, że nie mają tam kranów, ale są ze dwa stoliki, przy których można usiąść i napić się zakupionej butelki.Last edited by Krejn; 2013-03-12, 10:30.What's the matter Lagerboys... Afraid you might taste something?
Comment
-
-
Moja ulubiona obecnie piwoteka w Pradze. Obecna nazwa Base Camp Pivoteka:
Miła atmosfera, trochę alternatywna, nieformalna - mało miejsca, nie błyszczą tu meble, ale lodówka przy lodówce. Za ladą też butelki i lodówki, na standardowe pytanie czy mogę się i tam przyjrzeć zawsze dostawałem odpowiedź - wiesz że tak.
Pod kątem geograficznym największy wybór, ale rotacyjnie. Można trafić na piwa ze Szwajcarii, Luksemburga, Ameryki Południowej, ciekawostki ze Stanów, małe browary z Niemiec. Fajny wybór piw z Czech, trafiają się polskie. Ceny w porównaniu z takim Beer Geekiem (piwoteka) wyraźniej niższe.
Trzeba sprawdzać tylko daty, bo mały bałagan. Piwo po dacie można zgłosić i dostać zniżkę
Są dwa stoliki, w głębi też jest mała kanciapa.Last edited by darekd; 2017-01-04, 23:57.
Comment
-
-
Lokal już dawno zmienił adres na dużo bardziej korzystny:
Muchova 4, Praha 6 w pobliżu stacji Hradčanská.
Strona: https://www.pifko.info/ aktualna.
Dosłownie naprzeciw lokalu Krkonošská hospůdka z rotującymi się kraftami:
Comment
-
Comment