Ząbkowice Śląskie, al. Niepodległości 14, Dobre Piwo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pabllo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.08
    • 22

Ząbkowice Śląskie, al. Niepodległości 14, Dobre Piwo

W trakcie poszukiwań czegoś innego niż koncernówki natknąłem się ostatnio w Ząbkowicach na sklep Dobre Piwo. W środku na prawdę szeroki wybór polskich piw zarówno z browarów regionalnych jak i rzemieślniczych. Dość duży wybór czeskich piw i co ciekawe sporo piw belgijskich. Dodatkowo sklep oferuje również wyszynk z beczki i w środku parę miejśc do siedzenia. Na zewnątrz mały ogródek z parasolami. Niniejszym biała plama w Ząbkowicach została osunięta i mam nadzieję że ta inicjatywa na stałe zagości w miejscowości.

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • rohozecky
    Mokotów, Al.Niepodległości 19, Piwna Beczka
    rohozecky
    Lokal położony w pawilonie osiedlowym na wysokości mniej więcej stacji metra Wilanowska, wystrój jak na obecne trendy dość bezpretensjonalny. 6 do 10 (chyba) nalewaków, oferta rotacyjna kraftowa, wczoraj m.in. lager,i żytnia ipa z browaru Zaścianki, był jakiś stout, dziesiątka i jakieś...
    2024-04-10, 13:59
  • slawekkazek
    Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952
    slawekkazek
    Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
    2023-06-14, 18:48
  • telek
    Kołobrzeg, Sikorskiego 1 (na środku kortów), pizzeria Tenisówka
    telek
    Lokal wzniesiony w lekkim szkielecie drewnianym na środkowym korcie przy Sikorskiego. Legalność postawienia go budzi kontrowersje. Poza smaczną pizzą oferują również zupy, makarony i desery.
    Przechodząc do meritum: na kranie heinekenowa oferta żywca, w zeszłym roku w butelce był Colberg,...
    2022-06-28, 14:24
  • pebejot
    Siemianowice Śląskie, Chopina 14 (Park Miejski), Browar Pałacowy
    pebejot
    Jeden z bardziej tajemniczych browarów restauracyjnych w Polsce odwiedziłem na początku lipca.
    Z Warszawy do Katowic dojechałem pociągiem, a dalej kontynuowałem podróż tramwajem linii 19 do pętli w Siemianowicach. Ostatni etap dotarcia na miejsce już na własnych nogach zajął 15 minut....
    2021-10-22, 18:25
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...