Wrocław, Księgarska 8, Czeski Browarek

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12748

Wrocław, Księgarska 8, Czeski Browarek

Sklep znajduje się na peryferiach Wrocławia (osiedle Widawa). Pod tym samym adresem znajduje się hurtownia czeskiego piwa. Sam sklep nie oferuje tylko piwa. Jest to większy osiedlowy sklep spożywczy. W piwnej ofercie raczej znane we Wrocławiu czeskie marki (typu Svijany, Rohozec, Konrad i inne). Z tych nieco rzadszych Pernstejn z Pardubic, a nawet Albrecht. Jest też nalewak do PETów (obecnie Rohozec). Z ciekawostek jest też morawskie wino. Natomiast ceny konkurencyjne (zaczynają się od poniżej 3 zł.).
    Zapomniałem dodać, że polskich kraftów chyba nie widziałem oprócz piw z tajemniczego browaru Zbrozło.
    Ostatnia zmiana dokonana przez darekd; 2021-03-16, 19:12.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12748

Na nalewaku Konrad, wybór czeskich piw nie jest specjalnie rozbudowany (z rzadszych piw był przedstawiciel Ferdinanda), ale zobaczyłem po raz pierwszy w Polsce ekstra gorzkiego Bernarda. Ceny nadal nieco niższe

Comment

Related Topics

Collapse

• JasneCiemne
      Zielona Góra, ul. Zacisze 20, Jasne i CIemne - Sklep z lanym piwem
      JasneCiemne
      W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...
      2024-05-09, 22:24
    • kosher
      Duszniki-Zdrój, Zieleniec 49, Tu Sklep
      kosher
      Ostatni sklep spożywczy na południowym krańcu Zieleńca z bogatym wyborem piw regionalnych. Królują: Rebelia, Nyskie, Sowie, Jana, Korona Sudetów, Za Miastem, Cieszyn, Profesja, Trzech Kumpli. Jest także półka piw czeskich m.in. Svijany, Maly Rohozec, Konrad, Primator.
      Marże paskarskie-...
      2022-03-15, 20:17
    • steelliras
      Chorzów, ul. Długa 24, Sklep Impuls
      steelliras
      Sklep stacjonarny i internetowy. Mamy w ofercie ponad 1800 gatunków piwa, głównie krafty polskie a do tego piwa oryginalne czeskie i rosnący asortyment piw z krajów europejskich tj. Belgia, Niemcy, Holandia, Dania, Austria, itp. Staramy się utrzymywać stałą ofertę jeśli to tylko możliwe,...
      2022-09-05, 11:49
    • SielskieWzgorze
      Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
      SielskieWzgorze
      Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
      ...
      2024-02-19, 09:28
    • otvirak
      Rohozec, Třináctka
      otvirak
      Treściwy smak, czuć że 13. Chmiel, słód, lekko cytrusy. Przyzwoita piana, bez szału z gazem. Nie czuć alkoholu mimo, że "silne" Wcześniej na nie nie trafiłem, a szkoda
      2024-11-14, 18:56
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...
    X