Wrocław, Legnicka 27a / Inowrocławska, 101 piw (To Tu)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12563

Nowa dostawa piw czeskich ze znanych juz browarow - Svijany, Rohozec, Klaster, Opat, Pernstejn, Ryhtar, Zeliv oraz pelna gama nowosci z browaru Nova Paka, polecam ciemna 13, a przede wszystkim nowosc w Polsce - wisniowe piwo z klasztoru Zeliv

Comment

• Andrewbrw
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.03
      • 932

Pojawiło się Irlandzkie Mocne z Krajana, w cenie 2,30 za bączka 0,33.

to wiśniowe z Zeliv bardzo ciekawe, nie jest słodkie tak jak te polskie cherry bardzo smaczne, ale cena nie zachęca do ponownych zakupów - 4,80 za butelczynę 0,33

Comment

• darekd
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12563

Zeliv jest drogi, ale to browarek, ktory jest bardzo maly, piwo robione przez piwowara zapalenca przy pomocy zakonnikow, ktorzy uzyczyli mu pomieszczenie dawnego browaru, ktory zamknieto w 1904 i pomagaja mu warzyc piwo. Jest to gorna fermentacja. Piwa podobnego stylu z Belgii kosztuja i tak drozej. W planie maja produkcje piwa z dodatkiem... papryczek mysle, ze czasami warto zrezygnowac ze zwyklego piwa z lokalu w centrum miasta na rzecz naprawde swietnego piwka. ja w kazdym razie polecam!

Comment

• JAckson
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 6123

Pół godziny temu odwiedziłem sklep.

Niepasteryzowane Ciechany z datą do dwudziestego któregoś maja
          Porter Krajan jest w butelkach 0,33dm3 za 2,3zł.
          Są Koźlaki z Juranda. Ja już zacząłem kompletować zapas. (2,60zł/0,33dm3)
          Zeliv także w ofercie (trzy rodzaje zdaje się)
          Dla mnie nowością było piwo ciemne, czeskie piwo po 3,65zł /0,5dm3 ale nie pamiętam nazwy (butelka w bagażniku). Sprawdzę po południu.
          MM961
          4:-)

Comment

• wedge7
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2007.01
            • 217

Czyli rozumiem, że w tej chwil z Krajana w 101 gatunkach piwa można kupić porterka i irlandzkie mocne?

Comment

• jacer
              • 2006.03
              • 9875

Był kilka dni temu Porter pardubicki i lwowski.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

Comment

• darekd
                🍺🍺🍺
                • 2003.02
                • 12563

Dla mnie nowością było piwo ciemne, czeskie piwo po 3,65zł /0,5dm3 ale nie pamiętam nazwy (butelka w bagażniku). Sprawdzę po południu.[/QUOTE]

niesmialo postaram sie rozwiazac tajemnice Twojego bagaznika. Czy chodzi moze o ciemny Podkarkonossky special z browaru Nova Paka? Swietny wybor
                Polecam podobna wersje jasna oraz Kumburaka!

Comment

• JAckson
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wedge7 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Czyli rozumiem, że w tej chwil z Krajana w 101 gatunkach piwa można kupić porterka i irlandzkie mocne?
                  Przepraszam, mój błąd.
                  Jest tylko Irlandzkie Mocne. Nie wiem skąd mi ten porter wpadł do głowy.
                  MM961

Comment

• JAckson
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                    Dla mnie nowością było piwo ciemne, czeskie piwo po 3,65zł /0,5dm3 ale nie pamiętam nazwy (butelka w bagażniku). Sprawdzę po południu.
                    niesmialo postaram sie rozwiazac tajemnice Twojego bagaznika. Czy chodzi moze o ciemny Podkarkonossky special z browaru Nova Paka? Swietny wybor
                    Polecam podobna wersje jasna oraz Kumburaka![/QUOTE]

Masz rację. Właśnie spożywam
                    MM961

Comment

• JAckson
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6123

Dzisiaj odwiedziłem sklep i niestety trochę słabe zaopatrzenie. Podobno jutro ma dojechać nowy transport.

Ciechan Wyborny Niepasteryzowany z datą do dzisiaj

Z ciekawszych polskich jedynie Krajan Irlandzkie Mocne

Oczywiście sprawę ratują piwa czeskie, w tym nowość dla mnie - Primator-Velikonocni Leżak (wg mnie najwyżej średni).

Poniedziałek to chyba nie jest najlepszy dzień tygodnia na zakupy.
                      MM961

Comment

• darekd
                        🍺🍺🍺
                        • 2003.02
                        • 12563

Rzeczywiscie maly zastoj w asortymencie polskich piw z malych browarow. Ale to nie wina sklepu. Ubywa po prostu browarow /Lwowek, Jurand/. Za to czeskich wybor najwiekszy w Polsce, choc ostatnie slowo nie zostalo jeszcze powiedziane Moim zdaniem swietne piwo z Novej Paki. Tak a propos, moze warto sporzadzic jakis ranking ulubionych piw z polskich i czeskich browarow, co byloby wskazowka konsumencka Moimi faworytami sa Zeliv, Nova Paka oraz Fortuna. Z tego co wiem lada moment ma byc uzupelniony Ciechan.

Comment

• Andrewbrw
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2004.03
                          • 932

już nie gadaj ,że upadek Lwówka ma wpływ na asortyment tegoż sklepu!!!
                          prędzej osobista niechęć właściciela do piwa z tego browaru

a tak notabene, kiedy to ostatnio widziałeś piwo z Lwówka w tym sklepie?

Comment

• jerzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.10
                            • 4707

Kilka miesięcy temu, schowane w lodówce i nie wystawione na półce. Było w sprzedaży do momentu, kiedy zniknęło z hurtowni. W tym sklepie najlepiej się o wszystko pytać.
                            browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• darekd
                              🍺🍺🍺
                              • 2003.02
                              • 12563

Bylo co najmniej 30 miejsc we Wroclawiu, gdzie bylo piwo z Lwowka i i conajmniej tyle samo gatunkow piwa w tym sklepie, ktorych nie ma gdzie indziej w kraju. Docenmy to, bo to jeden z niewielu miejsc, gdzie wlasciciel sam zabiega o nowe marki a nie pcha tylko to co mu narzuca koncern. Nie oceniam Lwowka, uwazam ze dobrze, ze taki browar byl, bo wyglada na to, ze piwna pustynia na Dolnym Slasku sie zrobila. Ale jesli z regionalnego browaru probuje sie zawojowac caly kraj (szczegolnie takimi zniszczonymi butelkami) to czasami sie tak konczy...

Comment

• jacer
                                • 2006.03
                                • 9875

Dzis kupiłem portera z Ciechanowa, Weizena od Primatora, polotmave od Primatora, był Ciechan niepasteryzowany i mocny, jeden Kozlak od Juranda się pałętał no i wiele innych.
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                                No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                                X