Wrocław, Legnicka 27a / Inowrocławska, 101 piw (To Tu)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • naczelnik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 1884

Przejales wszystkie?
    Mam w planach ten sklep przy okazji wycieczki do Wro 15-17.05.
    Az sie geba cieszy na nowe piwka
    Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
    Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• skitof
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2007.11
      • 2481

Próbka cen.
      Svijany Kniże - 3,50
      Svyturys Baltas - 4,50
      Strong Suffolk Vintage Ale - 10,00
      Krzepiak - 1,80

Comment

• darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12513

Z ciekawostek - porter witnicki w oryginalnej butli, kąpielowe z tego samego browaru chyba w sam raz na upału Ponadto 3 rodzaje niepasteryzowanych piw z Kormorana + mocne, cała gama czeskich piw - Opat /w tym kvasnicove/, Nova Paka, Svijany

Comment

• pedro4d
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2004.01
          • 102

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
          Z ciekawostek - porter witnicki w oryginalnej butli
          A zdarzają się jakieś w "nieoryginalnych" butlach?

Comment

• jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pedro4d
            W kańce na mleko
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• darekd
              🍺🍺🍺
              • 2003.02
              • 12513

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pedro4d
              widziałem w tej litrowej z krachlą, w 0,5 l też chyba jest

Comment

• supersklep
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2005.01
                • 982

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                Tu masz ich stronę i godziny otwarcia:
                http://101piw.pl/index.php?action=sklep

Coś ten link nie działa a w dziale importerzy piw jest umieszczony adres tego sklepu no i chciałem się dowiedzieć jaką mają ofertę

Comment

• darekd
                  🍺🍺🍺
                  • 2003.02
                  • 12513

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep
                  Coś ten link nie działa a w dziale importerzy piw jest umieszczony adres tego sklepu no i chciałem się dowiedzieć jaką mają ofertę
                  Strona tymczasem nie działa. Ale hurtownia działa.
                  Tymczasem sklep przeszedł kolejne małe przemeblowanie, stając się nieco przestronniejszy.
                  Z nowości dostępne jest piwo czereśniowe i imbirowe z browaru Nova Paka

Comment

• Marcin_wc
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.09
                    • 2115

Dzisiaj pytając o okocimskiego portera dowiedziałem się, że porterów jest już dużo w sklepie. Polskich trzy, może cztery.

Comment

• kopyr
                      • 2004.06
                      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
                      Dzisiaj pytając o okocimskiego portera dowiedziałem się, że porterów jest już dużo w sklepie. Polskich trzy, może cztery.
                      Nie ma się co rzucać po wszystkich tematach. CP podjęło decyzję, że na razie godne sprzedawania ich porteru są zagraniczne sieci wielkopowierzchniowe, więc nie ma co łazić po niezależnych sklepach specjalistycznych, wkurzać sprzedawców i wylewać żalunki na forum, bo to nic nie da.

Generalnie to jest słuszna koncepcja. Najpierw godni tego szlachetnego trunku byli Amerykanie, teraz jego sprzedaż można powierzyć jedynie wielkim sieciom, które docenią ten wspaniały produkt i ustawią go gdzieś obok Imperatora.
                      blog.kopyra.com

Comment

• Marcin_wc
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.09
                        • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                        Nie ma się co rzucać po wszystkich tematach. CP podjęło decyzję, że na razie godne sprzedawania ich porteru są zagraniczne sieci wielkopowierzchniowe, więc nie ma co łazić po niezależnych sklepach specjalistycznych, wkurzać sprzedawców i wylewać żalunki na forum, bo to nic nie da.
                        Między dwoma, a wszystkimi jest niewielka różnica.

Żalunki będę wylewał, bo jestem zbyt leniwy, żeby jeździć na bielany po piwo.

Sprzedawców też będę wkurzał, ale nie ze względu na braki w asortymencie, ale na ignorancję. Jak będą tak zorientowani jak Ty, to się nie przyczepię do niczego(otwieraj filę we Wrocławiu).

Moim zdaniem we Wrocławiu są dwa bardzo dobre sklepy z piwem, jest też kilka, którym niewiele brakuje. To niewiele, to zazwyczaj brak zainteresowania ze strony sprzedawców.

Comment

• kopyr
                          • 2004.06
                          • 9475

Sprzedawców też będę wkurzał, ale nie ze względu na braki w asortymencie, ale na ignorancję. Jak będą tak zorientowani jak Ty, to się nie przyczepię do niczego(otwieraj filę we Wrocławiu).
                          Wiesz, tylko, że ja nie jestem sprzedawcą. Niestety ale jakbyś zapytał ekspedientki na moim stoisku monopolowym, to obawiam się, że uzyskałbyś jeszcze bardziej niekompetentną odpowiedź.
                          blog.kopyra.com

Comment

• wrojtek
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.11
                            • 377

Między dwoma, a wszystkimi jest niewielka różnica.

Żalunki będę wylewał, bo jestem zbyt leniwy, żeby jeździć na bielany po piwo.

Moim zdaniem we Wrocławiu są dwa bardzo dobre sklepy z piwem, jest też kilka, którym niewiele brakuje. To niewiele, to zazwyczaj brak zainteresowania ze strony sprzedawców.
                            To znalazłeś w końcu w jakimś sklepie z piwem tego portra? Chyba nie. Wychodzi na to, że wszyscy są ignoratami bo go nie mają, nie interesują się... np. taki pan Andrzej ze 101 który siedzi w tym parę ładnych lat, ja też się nie interesuję bo wolę sprzedawać badziewne wynalazki z Czech. Bez przesady kolego! Właściel sklepu może molestować jedynie przedstawiciela firmy dystrybucyjnej aby hurtownia sprowadziła to piwo od producenta. Zazwyczaj sprawa kończy się na niczym. Sęk tkwi w tym, że polityka CP jest taka a nie inna i ja nie będę za nią odpowiadał, nie mam na nią wpływu.
                            Z koźlakiem z Cieszyna jest taka sama sytuacja.

Comment

• Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrojtek
                              Offtop się zrobił, ale nie mogę się nie dopisać, bo akurat koźlak to wypust jednorazowy, a porter to produkcja, mam nadzieję, stała.

A Marcinowi chodziło o brak wiedzy pani ekspedientki, nie wiem, co się tak strasznie obruszyłeś
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marcin_wc
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.09
                                • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrojtek
                                To znalazłeś w końcu w jakimś sklepie z piwem tego portra? Chyba nie. Wychodzi na to, że wszyscy są ignoratami bo go nie mają, nie interesują się... np. taki pan Andrzej ze 101 który siedzi w tym parę ładnych lat, ja też się nie interesuję bo wolę sprzedawać badziewne wynalazki z Czech. Bez przesady kolego! Właściel sklepu może molestować jedynie przedstawiciela firmy dystrybucyjnej aby hurtownia sprowadziła to piwo od producenta. Zazwyczaj sprawa kończy się na niczym. Sęk tkwi w tym, że polityka CP jest taka a nie inna i ja nie będę za nią odpowiadał, nie mam na nią wpływu.
                                Zacznij czytać ze zrozumieniem kolego! Wyraźnie pisałem, że nie przeszkadza mi brak piwa w asortymencie, bo rozumiem, że mogą być kłopoty z dostępnością. Denerwuje mnie brak zainteresowania sprzedawców tym, czym handlują. Wspomniany pan Andrzej parę lat temu, kiedy jeszcze stał za kasą tłumaczył brak Lwówka tym, że to piwo dla żuli. Właśnie o takie kwiatki mi chodzi. W naszym narodzie każdy jest samozwańczym piwnym ekspertem. Moim zdaniem sprzedając piwo w specjalistycznynm sklepie wypada być rozeznanym w temacie. Jako przykład można podać poziom wiedzy w Browarku. Tam jest z kim porozmawiać o piwie.

Comment

Przetwarzanie...