Wrocław, Legnicka 27a / Inowrocławska, 101 piw (To Tu)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marcin_wc
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.09
    • 2115

Żeby była jasność, to nie wpisuję się po to, żeby pojechać po jednym sklepie. Piszę, bo bardzo cieszę się ze sporej ilości sklepów z Piwem we Wrocławiu, ale moim zdaniem ciągle sa pewne niedociągnięcia. Jeszcze kilka lat temu za dostępne Svijany w sklepie można było całować właściciela po stopach(nie piszę tego złośliwie, ale 100% serio). Dzisiaj mam już trochę większe wymagania.

Comment

• wrojtek
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.11
      • 377

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
      A Marcinowi chodziło o brak wiedzy pani ekspedientki, nie wiem, co się tak strasznie obruszyłeś
      Oczywiście, że się oburzyłem bo w tym poście Marcin zarzucił mi to o czym pisałem.

Co do ekspedientek to rzeczywiście jest tak, że jedne się znają mniej, jedne więcej, trzecie w ogóle. Tak jest pewnie u pana Andrzeja, tak jest u Kopyra (jak napisał), tak jest i u mnie. Teraz pojawia się pytanie jak to zmienić...na pewno potrzeba na to sporo czasu.

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrojtek Wyświetlenie odpowiedzi
        Oczywiście, że się oburzyłem bo w tym poście Marcin zarzucił mi to o czym pisałem.
        Ale jak się oburzasz na posta z jednego tematu w zupełnie innym temacie, to nie dziw się, że jest to niezrozumiałe.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12563

Sklep chyba znowu trochę przemeblowany, zyskuje na przestrzeni.
          Wyprzedaż Kneznej /ciemna 13/ ze Svijan - 1,50 zł
          Ponadto cała gama broumovskich kvasnicakow oraz świetny moim zdaniem polotmavy Opat 17%.
          Z polskich między innymi Kormorany, Ciechany, Janów, Kiper z miodem

Comment

• darekd
            🍺🍺🍺
            • 2003.02
            • 12563

Dojechał nowy półciemny Świąteczny specjał z Broumova 17% / w pecie/.

Z nowości między innymi - Miodne z Kormorana, nowe GABy, Gościszewo w tym Viva Hel oraz trzy rodzaje pszenicznych Erdingerów

Comment

• darekd
              🍺🍺🍺
              • 2003.02
              • 12563

Z nowości - nowe produkty z Piotrkowa Trybunalskiego- Ale Ale, porter, premium. Poza tym pełna gama nowych piw z Kormorana i Grybowa, jest też Konstancin, pojawił się niemiecki Engel, ciekawy wybór piw brytyjskich, oczywiście też czeskie. Ładne kartonowe zestawy Rohozca i Svyturysa

Comment

• darekd
                🍺🍺🍺
                • 2003.02
                • 12563

Z nowości
                - piwa kulmbachskie
                - nowe Corneliusy - Honig Weizen, Greener

Comment

• darekd
                  🍺🍺🍺
                  • 2003.02
                  • 12563

Jest też cały zestaw z Konstancina i Novej Paki (w tym smakowe) oraz m.in. dzbanek niepasteryzowanego Skalaka i kvasnicove Opaty

Comment

• danhaj
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2010.04
                    • 619

Z dużymi nadziejami przyjechałem z Krakowa do Wrocławia, by przy okazji odwiedzić ten sklep. Obsługa w postaci pani sprzedawczyni bardzo miła. Pan kolega raczej burkliwy i ze srogą miną NIe zwykł używać słów dziękują i do widzenia. Ale może to jakiś gorszy dzień. Niestety mając krakowską Marię na Kobierzyńskiej trudno znaleźć w Polsce sklep, który by się z nim równał. Na pierwszy rzut oka w sklepie sprzedawane są głównie piwa koncernowe, a rarytasy w styku Svijan czy Skalaka poupychane gdzieś po kątach. Na plus należy zaliczyć naprawdę dobre ceny i dużą ilość lodówek. Szkoda tylko, że z tytułowych 101 piw większość to masówka. Ale na bezrybiu i rak ryba, dlatego sklep warto polecić osobom uciekającym od piw marketowych, ale na dłuższe eksperymenty i rozwój w poszukiwaniu piwnych smaków nie ma w tym miejscu szans.
                    Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• kopyr
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2004.06
                      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedzi
                      Z dużymi nadziejami przyjechałem z Krakowa do Wrocławia, by przy okazji odwiedzić ten sklep. Obsługa w postaci pani sprzedawczyni bardzo miła. Pan kolega raczej burkliwy i ze srogą miną NIe zwykł używać słów dziękują i do widzenia. Ale może to jakiś gorszy dzień. Niestety mając krakowską Marię na Kobierzyńskiej trudno znaleźć w Polsce sklep, który by się z nim równał. Na pierwszy rzut oka w sklepie sprzedawane są głównie piwa koncernowe, a rarytasy w styku Svijan czy Skalaka poupychane gdzieś po kątach. Na plus należy zaliczyć naprawdę dobre ceny i dużą ilość lodówek. Szkoda tylko, że z tytułowych 101 piw większość to masówka. Ale na bezrybiu i rak ryba, dlatego sklep warto polecić osobom uciekającym od piw marketowych, ale na dłuższe eksperymenty i rozwój w poszukiwaniu piwnych smaków nie ma w tym miejscu szans.
                      We Wrocławiu punktem obowiązkowym na zakupy jest Browarek. 101 piw ma większe zasługi jako hurtownia, niż sklep. Ciekawszą ofertę ma też Drink Hala. Po prostu to co jest w 101 piw, jest też w pozostałych sklepach, a oprócz tego mają one coś jeszcze.
                      blog.kopyra.com

Comment

• danhaj
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2010.04
                        • 619

Kolejne punkty zostawiłem sobie na trzydniowy wypad do tego pięknego miasta pod koniec maja. 101 piw miałem po drodze. Dzięki za info.
                        Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• darekd
                          🍺🍺🍺
                          • 2003.02
                          • 12563

Z nowości:

- Lwówek
                          - Racibórz
                          - rosyjskie Boczkariew i Ochota

z nowych piw m.in.

-Brackie Mastne
                          - Opat cytrynowy

Comment

• Gringo
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2007.07
                            • 2160

dzisiaj byłem około 11:00 i pocałowałem klamkę, jakoś tak dziwnie wokół tego sklepu, istnieje on jeszcze ?
                            Last edited by Gringo; 2010-08-27, 16:00.

Comment

• darekd
                              🍺🍺🍺
                              • 2003.02
                              • 12563

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo-sl Wyświetlenie odpowiedzi
                              dzisiaj byłem około 11:00 i pocałowałem klamkę, jakoś tak dziwnie wokół tego sklepu, istnieje on jeszcze ?
                              działa. Godziny otwarcia /chyba aktualne/:

Comment

• Gringo
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2007.07
                                • 2160

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                                działa. Godziny otwarcia /chyba aktualne/:
                                http://www.101piw.pl/index.php?action=sklep
                                no to widocznie było już po 11 i trafiłem na przerwę..... szlag....

Comment

Przetwarzanie...
                                X