Żeby była jasność, to nie wpisuję się po to, żeby pojechać po jednym sklepie. Piszę, bo bardzo cieszę się ze sporej ilości sklepów z Piwem we Wrocławiu, ale moim zdaniem ciągle sa pewne niedociągnięcia. Jeszcze kilka lat temu za dostępne Svijany w sklepie można było całować właściciela po stopach(nie piszę tego złośliwie, ale 100% serio). Dzisiaj mam już trochę większe wymagania.
Wrocław, Legnicka 27a / Inowrocławska, 101 piw (To Tu)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziA Marcinowi chodziło o brak wiedzy pani ekspedientki, nie wiem, co się tak strasznie obruszyłeś
Co do ekspedientek to rzeczywiście jest tak, że jedne się znają mniej, jedne więcej, trzecie w ogóle. Tak jest pewnie u pana Andrzeja, tak jest u Kopyra (jak napisał), tak jest i u mnie. Teraz pojawia się pytanie jak to zmienić...na pewno potrzeba na to sporo czasu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrojtek Wyświetlenie odpowiedziOczywiście, że się oburzyłem bo w tym poście Marcin zarzucił mi to o czym pisałem.
Comment
-
-
Sklep chyba znowu trochę przemeblowany, zyskuje na przestrzeni.
Wyprzedaż Kneznej /ciemna 13/ ze Svijan - 1,50 zł
Ponadto cała gama broumovskich kvasnicakow oraz świetny moim zdaniem polotmavy Opat 17%.
Z polskich między innymi Kormorany, Ciechany, Janów, Kiper z miodem
Comment
-
-
Z nowości - nowe produkty z Piotrkowa Trybunalskiego- Ale Ale, porter, premium. Poza tym pełna gama nowych piw z Kormorana i Grybowa, jest też Konstancin, pojawił się niemiecki Engel, ciekawy wybór piw brytyjskich, oczywiście też czeskie. Ładne kartonowe zestawy Rohozca i Svyturysa
Comment
-
-
Z dużymi nadziejami przyjechałem z Krakowa do Wrocławia, by przy okazji odwiedzić ten sklep. Obsługa w postaci pani sprzedawczyni bardzo miła. Pan kolega raczej burkliwy i ze srogą miną NIe zwykł używać słów dziękują i do widzenia. Ale może to jakiś gorszy dzień. Niestety mając krakowską Marię na Kobierzyńskiej trudno znaleźć w Polsce sklep, który by się z nim równał. Na pierwszy rzut oka w sklepie sprzedawane są głównie piwa koncernowe, a rarytasy w styku Svijan czy Skalaka poupychane gdzieś po kątach. Na plus należy zaliczyć naprawdę dobre ceny i dużą ilość lodówek. Szkoda tylko, że z tytułowych 101 piw większość to masówka. Ale na bezrybiu i rak ryba, dlatego sklep warto polecić osobom uciekającym od piw marketowych, ale na dłuższe eksperymenty i rozwój w poszukiwaniu piwnych smaków nie ma w tym miejscu szans.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedziZ dużymi nadziejami przyjechałem z Krakowa do Wrocławia, by przy okazji odwiedzić ten sklep. Obsługa w postaci pani sprzedawczyni bardzo miła. Pan kolega raczej burkliwy i ze srogą miną NIe zwykł używać słów dziękują i do widzenia. Ale może to jakiś gorszy dzień. Niestety mając krakowską Marię na Kobierzyńskiej trudno znaleźć w Polsce sklep, który by się z nim równał. Na pierwszy rzut oka w sklepie sprzedawane są głównie piwa koncernowe, a rarytasy w styku Svijan czy Skalaka poupychane gdzieś po kątach. Na plus należy zaliczyć naprawdę dobre ceny i dużą ilość lodówek. Szkoda tylko, że z tytułowych 101 piw większość to masówka. Ale na bezrybiu i rak ryba, dlatego sklep warto polecić osobom uciekającym od piw marketowych, ale na dłuższe eksperymenty i rozwój w poszukiwaniu piwnych smaków nie ma w tym miejscu szans.
Comment
-
-
Kolejne punkty zostawiłem sobie na trzydniowy wypad do tego pięknego miasta pod koniec maja. 101 piw miałem po drodze. Dzięki za info.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo-sl Wyświetlenie odpowiedzidzisiaj byłem około 11:00 i pocałowałem klamkę, jakoś tak dziwnie wokół tego sklepu, istnieje on jeszcze ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzidziała. Godziny otwarcia /chyba aktualne/:
http://www.101piw.pl/index.php?action=sklep
Comment
-
Comment