Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy
Wrocław, Legnicka 27a / Inowrocławska, 101 piw (To Tu)
Collapse
X
-
-
-
Byłem przed chwilą w sklepie, Kaiser wciąż jest za 2.50zł, Noteckie też jest.
Ponadto właściciel sprowadził 2 piwa łotewskie, chyba nazywało się varpar ekstra i varpar ..... -7%alk. Cena odpowiednio 3.75zł i 3.90.
Następnym razem zakupie obydwa i zrobie zdjęcia.
Comment
-
-
Byłem znów wczoraj w sklepiku, pojawiła się trzecia Varpa - rigas za 3.50zł.
Zgodnie z obietnicą fotka z piwkiem dzintara alus w galerii:
Comment
-
-
Sklep chyba zmienił nazwę na starą - pojawiła się spora tablica "101 gatunków piwa".
Zaś w sklepie można obecnie kupić Black BOSSa Portera za 2,90 w zwrotnej butelce 0,5 l.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Wczoraj odwiedziłem.
Varpy są już cztery (o ile mnie wzrok nie zmyla)
Jest Black Boss, Kaiser pszeniczny oraz Czarnków Noteckie i Eire.
Przy zakupach Noteckiego i rozmowie z coraz bardziej przyjaźnie nastawionym sprzedawcą (chyba właścicielu) okazało się, że sprzedawca ma 2 skrzynki niepasteryzowanego Noteckiego i wymienił mi trzy pasteryzowane na niepasteryzowane (ma je ponoć tylko na spróbowanie i nie chciał sprzedać całości) Problem w tym, że w sprawie niepasteryzacji tego piwa po wizytach w tym sklepie wiem coraz mniej. Facet twardo twierdzi (na podtawie wizyt w browarze, bo sam jeździ po to piwo), że całość się pasteryzuje i tylko wyjątkowe niewielkie partie nie są pasteryzowane. Na dodatek te nibyniepasteryzowane są z naklejkami z napisem pasteryzowane, a te pasteryzowane bez tego napisu. Różnica jest w dacie ważności. I bądź tu człowieku mądry. W teście porównawczym wykonanym wczoraj nie wykryłem różnicy w tych piwach. MOim zdaniem oba pasteryzowane albo Noteckie sie pogorszyło znacznie....MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
Przy zakupach Noteckiego i rozmowie z coraz bardziej przyjaźnie nastawionym sprzedawcą (chyba właścicielu) [...]
Po tym jak ten koleś mnie potraktował przy próbie zakupu niepasteryzowanego piwa to wątpię że kiedykolwiek był przyjaźnie nastawiony.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonFacet twardo twierdzi (na podtawie wizyt w browarze, bo sam jeździ po to piwo), że całość się pasteryzuje i tylko wyjątkowe niewielkie partie nie są pasteryzowane. Na dodatek te nibyniepasteryzowane są z naklejkami z napisem pasteryzowane, a te pasteryzowane bez tego napisu. Różnica jest w dacie ważności. I bądź tu człowieku mądry. [...]
Generalnie widzę, że ten pan ma wybujałe teorie na temat piw jakichkolwiek. Wyznaje też zasadę żę z małych browarów są kiepskie piwa, lepsze są koncernowe. Radzę nie słuchać co wygadujeLast edited by joelka; 2006-02-22, 11:34.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelka
Generalnie widzę, że ten pan ma wybujałe teorie na temat piw jakichkolwiek. Wyznaje też zasadę żę z małych browarów są kiepskie piwa, lepsze są koncernowe. Radzę nie słuchać co wygadujeMM961
Comment
-
-
Tak czy inaczej uważam, że jak ktoś sobie wiesza szyld 1000 gatunków piw to niech nie odwala roboty byle jak. A jak nie ma ochoty edukować się w kwestii piwnej i uwierzyć, że są piwa niepasteryzowane a nawet można warzyć piwo w domu i nie trzeba mieć do tego hali to niech chociaż nie kpi sobie. Jak ja się na czymś nie znam to się nie wymądrzam.
Comment
-
-
Zgadzam się, że jeżeli ktoś się na czymś nie zna to nie powinien się w tych sprawach sprzeczać i upierać przy swoim. Sęk w tym, że ja także nie znam obecnej sytuacji w takim np. Czarnkowie. Nic to - byle piwo dobre miał w sprzedażyMM961
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaChyba dużego wyboru długo mieć nie będzie skoro się na innych piwach poznać nie chce.MM961
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaTak czy inaczej uważam, że jak ktoś sobie wiesza szyld 1000 gatunków piw to niech nie odwala roboty byle jak.
A wobec mnie ten człowiek od dawna jest miły i uprzejmy, od niego też dostałem kiedyś moją pierwszą szklankę do pszenicznego gdy kupowałem 2 (dwa) Franziskanery i parę innych piw.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
Comment