Wrocław, Legnicka 27a / Inowrocławska, 101 piw (To Tu)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12564

W sklepie zadebiutowały piwa z Konstancina (5 rodzajów - niepasteryzowane i pasteryzowane Zdrojowe, Dawne, Mazowieckie i o ile dobrze dostrzegłem super mocne).
    Wróciły po długiej przerwie piwa z Czernej Hory (w tym kvasar oraz półciemny kern).
    Wciąż dostępne kvasnicowe PETy z Broumova (klasyczny i honey).

Comment

• darekd
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12564

Powróciły produkty z Gościszewa - Rycerz, naturalne w obu wersjach.
      Jest też między innymi świąteczny special z Broumova - półciemny Opat (17%).

Comment

• darekd
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12564

Dostępny Klaster (12*) w promocyjnej cenie - 1,50 zł,
        z nowości dostrzegłem Lubuskie z Witnicy z dość intrygującym kapslem
        (chyba litewskim, sądząc po napisie od wewnątrz)

Comment

• robox
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.11
          • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
          z nowości dostrzegłem Lubuskie z Witnicy z dość intrygującym kapslem (chyba litewskim, sądząc po napisie od wewnątrz)
          Uniwersalny kapsel (chyba jakiś odrzut z Litwy), u mnie gości na oranżadkach.

Comment

• Hubertus
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2006.01
            • 33

Jestem spoza Wrocławia i byłem w tym sklepie specjalnie wczoraj na zakupach. Godziny otwarcia "co najmniej dziwne" - jak ktoś już zauważył, dlatego sprawdziłem na stronie sklepu czas otwarcia.
            Moim zdaniem sklep prowadzą wielcy amatorzy smażonych blantów, a dopiero potem piwa. Na końcu handlu.
            Do rzeczy: piwo zgromadzone w różnych częściach sklepu a niektóre lodówki tak umiejscowione, że trzeba przecisnąć się za ladami żeby dostrzec zawarty tam asortyment. "Wystawka" z butelkami i cenami po lewej stronie nieaktualna - albo niektórych gat. na niej nie było albo niektórych gat. już nie ma w ofercie. To sprawia, że trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby dokonać tam zakupu. Kolega ("koncerniak"), z którym tam byłem, powiedział, że normalnie to on by się w tym sklepie w ogóle nie zorientował, że tam się sprzedaje inne piwa jak lecha albo tyskie. Obsługa - obojętnie miła, sprawia jednak wrażenie, jakby chciała żebym se kupił parę zgrzewek jakichś puszek. Czyli - ogólnie luzik i maniana.
            Na plus jednak trzeba zaliczyć jednak asortyment i możliwość płacenia kartą.
            Tytułem podsumowania: legalize it!

Comment

• lumpskaut
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2008.11
              • 6

Byłem dziś w tym sklepie i zmieniło się na lepsze właśnie w tej kwestii, do której (słusznie) przyczepił się Hubertus. Otóż było przemeblowanie. Nieaktualna wystawka zlikwidowana, obecnie lodówy stoją wzdłuż dwóch ścian i przed nimi jest wolna przestrzeń, po której można swobodnie chodzić, biegać, a nawet skakać. Lada została przemieszczona pod kątem 90 stopni w stosunku do tego, co było i stoi naprzeciwko dłuższej ściany lodówek. Można powiedzieć, że w tej chwili ekspozycja niczym nie ustępuje tej w Drink Hali, może nawet wygrywa tym, że wszystko jest w lodówkach. Z drugiej strony, dużo większy wybór jest w Drink Hali. Ale najważniejsze, że teraz już można spokojnie pochodzić, powyciągać własnoręcznie to i owo z lodówki, obczytać i odłożyć itd., innymi słowy, zniknęła dla mnie główna wada tego miejsca, obok dziwacznych godzin otwarcia.
              If shit happened, take a hostage.

Comment

• darekd
                🍺🍺🍺
                • 2003.02
                • 12564

Przemeblowanie istotnie pozwala wybrać coś ciekawego i znacznie poprawia rozeznanie w dużym asortymencie. Z ciekawszych polskich piw m.in. Warmiaki i Mazury z Kormorana, Lubuskie i Bossy z Witnicy, zestaw Ciechanów, Fortun, bączki z Czarnkowa, jak zwykle duży wybór czeskich na czele z kolejną kvasnicową propozycją z Broumova, tym razem świetny special 13%

Comment

• slure
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2007.08
                  • 3

Czy ktoś kto był tam ostatnio orientuje się czy w sklepie można kupić Specjala?Albo czy gdzieś we Wrocławiu można go dostać?dziękuję z góry za informacje

Comment

• darekd
                    🍺🍺🍺
                    • 2003.02
                    • 12564

chodzi o wspomnianego nowego kvasnicovego sepcjala z Broumova? Jeśli tak, to moża

Comment

• slure
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2007.08
                      • 3

Cóż nie przeczytałem całego wątkuChodzi mi o Specjala z pomorza grupy żywiec

Comment

• darekd
                        🍺🍺🍺
                        • 2003.02
                        • 12564

eeee tego chyba to nieee, proponuję jednak coś mniej koncernowego, świeżego i zdrowego. Np. specjala z Broumova!

Comment

• darekd
                          🍺🍺🍺
                          • 2003.02
                          • 12564

Z niepasteryzowanych propozycji: Noteckie, Lubuskie, Warmiaki, Mazury, Svijany, Opaty /PET/, Ciechany, Dawne i Zdrojowe z Konstancina.
                          Z nowości - ciechanowski Krzepiak
                          Portery, między innymi Komes /5zl/ i tansze Bossy, Ciechany

Comment

• darekd
                            🍺🍺🍺
                            • 2003.02
                            • 12564

Nadjechała nowa dostawa kvasnicowych Opatów, między innymi miodowe.

Comment

• darekd
                              🍺🍺🍺
                              • 2003.02
                              • 12564

Pojawił się między innymi niepasteryzowany Piast oraz czereśniowy PET z Broumova.
                              Z tego co się dowiedziałem niedawno sklep jest otwarty już od rana do wieczora bez przerw.

Comment

• Andrewbrw
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2004.03
                                • 932

Już raczej czereśniowego nie ma, jest OPAT VAVRIN w Pecie z ciekawostek

Comment

Przetwarzanie...
                                X