Wrocław, Legnicka 27a / Inowrocławska, 101 piw (To Tu)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grew
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.05
    • 766

Byłem w sobotę, Opatów Kvasniczaków mieli więcej, niż ostatnio widziałem w sklepiku przy browarze w Broumovie

Godziny otwarcia też ciekawe (jeśli się nie mylę od 6-tej rano w tygodniu, 7-mej w sobotę).

Comment

• concerto
      🍼
      • 2003.09
      • 859

A pamiętasz jakie jakie rodzaje tych opatów były?
      "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

• grew
        • 2009.05
        • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedzi
        A pamiętasz jakie jakie rodzaje tych opatów były?
        Trochę pamiętam:
        - Kvasniczak bez dodatków,
        - Kvasniczak lemon,
        - Kvasniczak piperzowy,
        - Kvasniczak Coriander,
        - Kvasniczak Bitter,
        - Tmavy Brzeznak,
        - Benediktin (2 rodzaje).

Comment

• uro25
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2012.06
          • 4

Dokładnie jaki tam adres jest?? Legnicka czy Inowrocławska?
          Czy beczki do kegów także mają?

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Tego nie wie nikt Budynek jest na rogu, wejście od Legnickiej, na wprost przystanku tramwajowego (przejście podziemne).

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• danhaj
              • 2010.04
              • 619

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
              Tego nie wie nikt Budynek jest na rogu, wejście od Legnickiej, na wprost przystanku tramwajowego (przejście podziemne).
              Adres sklepu to Legnicka 27a, przynajmniej wg właściciela i facebooka:

Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
              Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• shiroi
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2012.08
                • 15

Maja jakies piwa z browaru na Jurze, projekt PINTA? Jesli tak to jaka cena?

zdr.

Comment

• Kefir87
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2010.09
                  • 70

Upadek tego sklepu jest naprawdę spektakularny. Mimo, że mieszkam przystanek obok, to jestem tam dużo rzadziej, niż w Drink Hali czy Browarku. Nie ma Pinty czy Ale Browaru. Poza de facto czterema browarami (Opat, Svijany, Fortuna, Czarnków) jest jeszcze trochę Anglii, Belgii (ostatnio bardzo mało), Ukrainy i Rosji (te ostatnie mają raczej wartość kolekcjonerską, niż piwną). Koncernówek nie liczę.

Wygląda na to, że w sklepie sprzedaje się (prawie) wyłącznie to, czym w hurcie handluje właściciel. Tak przynajmniej zrozumiałem odpowiedź ekspedientki, że Lwówka nie ma "z przyczyn politycznych". Cóż, szkoda, że kiedyś całkiem niezły sklep obecnie zajmuje się głównie sprzedawaniem puszek Harnasia czy Tatry. Po dobre piwo trzeba przejechać się parę przystanków dalej.
                  Posłusznie melduję, panie lejtnant - odpowiedział Szwejk z poczciwym uśmiechem - że podczas gdy czekałem na pociąg, spotkała mnie ta przygoda, że siedziałem przy stole i piłem jeden kufel piwa za drugim.
                  http://kawairakija.wordpress.com O Bałkanach - powierzchownie i dogłębnie

Comment

• darekd
                    🍺🍺🍺
                    • 2003.02
                    • 12563

W sklepie są już od dłuższego czasu polskie i wrocławskie "krafty" (między innymi 100 mostów i Profesja).

Pojawił się też Clock, w tym ich limitowany kapitalny Rišaví Zmikund 20° (Imperial Red Ale).

Comment

• Cwieku666
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2014.04
                      • 26

Ostatnio mają coraz lepszy asortyment
                      Dzisiaj np. pojawiły się:
                      Kingpin - Aficionado
                      Probus - Odsiecz 1683 - pils, Grunwald 1410 - rye dry stout, Gandawa 1944 - witbier, Joseph Conrad 1978 - english special bitter
                      Profesja - Kamerdyner, Bimbrownik, Dudziarz
                      Pinta - Bałtyk-Pacifik, Barleywine Grand Prix, Kwas Epsilon, All Ryed!, FarmHouse
                      Widawa - Wild Black Kiss w trzech rodzajach, Pirania, Orka, Kuna

Comment

• borsukwroc
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        🍼
                        • 2013.02
                        • 71

Piwa całkiem niezłe, ostatnio widziałem piwa z Bałkanów(Słowenia, Czarnogóra). Niestety sklep odstrasza miejscowym menelstwem, w dużych ilościach. Poza tym piwa są daleko na półkach. Zdecydowanie wolę rozwiązania z Piwnicy czy Drink Hali, gdzie moge sobie sam wybrać i obejrzeć interesujący trunek

Comment

• concerto
                          🍼
                          • 2003.09
                          • 859

Sklep trochę zapomniany - moim zdaniem niesłusznie.

Może nie bije się o złotą patelnię ilością browarów, ale ma dwie inne zalety.

Całkiem przyzwoite ceny- czasem wręcz kilka złotych na butelce różnicy. I bywa, że piwa które w innych sklepach znikają chyba jeszcze zanim dojadą na miejsce tu stoją sobie normalnie na półce
                          "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

• Cwieku666
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2014.04
                            • 26

Np. ostatnio można było dostać Evil Twin Imperial Biscotti Break i Omnipollo Selassie poniżej 30 zł, z Evil Twina były jeszcze Liquid Double Fudge oraz Molotov Cocktail i Anagram z Omnipollo (nie znam ceny) kilka piw z Mikkellera i Stone'a.

Comment

• darekd
                              🍺🍺🍺
                              • 2003.02
                              • 12563

Na niektóre piwa dobre ceny, np. Stone Berlin Xocoveza puszka 0,33l. za piątkę.

Comment

• darekd
                                🍺🍺🍺
                                • 2003.02
                                • 12563

Zaskoczyło mnie, że mają dostępne limitowane Fortunatusy! (dziki barley wine z Fortuny)

Comment

Przetwarzanie...
                                X