Tabletka była tam 2 dni temu, we wtorek ok. godz. 13. Kłódka na drzwiach, okna zasłonięte papierem jak podczas remontu - ale za jakąś godzinkę dam znać, czy sklep otwarty i czy dotarł ten lokalny niemiecki pszeniczniak o którym wspomniał Jerzy.
Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą .... Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Właśnie wróciłem z To Tu, żadnego zamknięcia nie planują. Jest to nowe piwo przeniczne, niemieckie, nazywa się Hallendorfer, czy jakoś tak, cena to 5.50 plus 1zł kaucji. Są również Białe Obołonie za 3zł.
przepraszam, wiem że pisaliście już o godzinach otwarcia, ale... no właśnie: czy w sobote też pracują tak jak w dni powszednie? ten sklep jest mi trochę nie po drodze, więc nie chcę pocałować klamki z pełną torbą pustych butelek. no a mam chwilę i chętnie bym tam podjechał.
Zwiększa się asortyment w tym sklepie, ale pani obsługująca w tym sklepie raczej nie zachęca do kolejnych wizyt. Strzasznie zakręcona babka, ciężko ją zrozumieć.
Pojawił się lwówek śląski w butelce bezzwrotnej za 2.30zł w identycznej butelce jak dotychczas, tylko lekko zminioną górną etykietą.
Comment