Wrocław, Kutrzeby / Traktorowa, Drewniak

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Yossarian
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2003.07
    • 51

Wrocław, Kutrzeby / Traktorowa, Drewniak

Na Ołtaszynie na rogu Kutrzeby i Traktorowej jest sklepik o nazwie "Drewniak". A w nim spory wybór piw polskich i importowanych co prawda te imprtowane zajmują mniejszą cześc sklepu i są wystawione na pólkach wysoko, a nie będę przecież skakał żeby zobaczyć co to. Nie rozpoznaje jeszcze po etykietach za małą mam wprawę i doświadczenie. Ale jak tylko znajdę chwilkę czasu to poleze tam i poprosze właścicielkę o spisik i umieszcze tutaj . Bo mam blisko.
    Howgh !!!!!!!!!!!
  • laki19bednarz
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.11
    • 1

ja mieszkam blisko ołtaszyna i...

...i czasami bywam w Piwoszu, kiedyśbyło tam dobre piwo (Franziskaner, Dobre Mocne czy siakieśinnen portiery). ale od jakiegos czasu lipton jak nic... no może teraz coś dowieźli... jutro może pojadę obadać półki w tym "drewniaku". pozdr Łukasz

Comment

• jerzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 4707

Daj znać jak już zrobisz rozeznanie.
      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Spessart, Kreuzwertheimer Weissbier
        darekd
        Browar z Kreuzwertheim z bawarskiej Dolnej Frankonii.

https://spessart-brauerei.de/

Nie ma tam jednak w rozpisce tego piwa. Być może jest ono sprzedawane pod tą nazwą tylko do znanej sieci napojowej Hoffmann, której punkty możne znaleźć w Brandenburgii, też blisko...
        2025-03-08, 23:37
      • Shedao
        Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
        Shedao
        Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
        2025-01-07, 14:37
      • abelincoln
        Urugwaj, Montevideo, Cerveceria MBC, Solano García 2576
        abelincoln
        Miejscówka jak to miejscówka piwna sygnowana przez MBC. Do wyboru naście kranów oraz żarcie. Zakup nowoczesny, bowiem w automacie i dopiero potem, z rachunkiem, podchodzi się do baru (jest jedna kasa analogowa gdzie można płacić gotówką). Miejsce blisko mojego hotelu, piwo dobre - cóż więcej...
        2025-01-01, 21:02
      • Javox
        Za Miastem, Wszystko gra
        Javox
        Pierwsze piwa uwarzyliśmy w 2017 roku. Działaliśmy w formule kontraktowej: piwa warzyliśmy według naszych receptur w zaprzyjaźnionych browarach.
        Od połowy 2022 roku warzymy u siebie, w Rumianku, blisko Poznania.

AIPA z ekstraktem 14.0*, alko 6.0%
        Chmiele: Centennial, Citra,...
        2024-10-28, 15:19
      • darekd
        Spessart, Kreuzwertheimer Hell
        darekd
        Browar z Kreuzwertheim z bawarskiej Dolnej Frankonii.

https://spessart-brauerei.de/

Nie ma tam jednak w rozpisce tego piwa. Być może jest ono sprzedawane pod tą nazwą tylko do znanej sieci napojowej Hoffmann, której punkty możne znaleźć w Brandenburgii, też blisko...
        2024-10-14, 16:06
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...