Czeskie Moravary są nadal. W sprzedaży także porter żywiecki z Żywca w butelkach 0,33 (sprawdziłem, naprawdę jeszcze produkowany w Żywcu) w cenie 2,89 za butelkę. Ponadto: ciemne Dublin z Juranda w promocji tańsze o kilkadziesiąt groszy (nie chodzi tu o obniżkę ceny w związku z upływającym terminem przydatności do spożycia, bo termin jest do wiosny przyszłego roku). Obecna cena: 2,29 za butelkę.
Wrocław, Legnicka 62, Kaufland
Collapse
X
-
Ciekawa sprawa z tymi Moravami.Ja z Czech przywiozłem mocnego Ostravara który miał identyczna etykietę jak Moravar Strong.Oczywiście producent ten sam czyli browary praskie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Dzisiaj promocja piwa Faxe w Kauflandzie.
Do czteropaka Faxe 5% jedno piwko gratis, oraz do czteropaka extrastrong 9% także piwko gratis (gratis jest 5% Faxe). Cena za czteropaki odpowiednio 8.49zł i 8.99zł.
Od dzisiejszego dnia, do 17 lutego miał być Wojak premium 4.1% za 1,11zł, ale jeszcze nie dowieźli.Comment
Related Topics
Collapse
-
https://glubczyce.com.pl/nasze-marki/
Piwo Jasne Pełne Premium
Piwo jasne pełne, pasteryzowane.
Ekstr. brak informacji
Alk. 5,6% obj.
Aromat - głównie nie do pomylenia z niczym innym, charakterystyczna dla głubczyckiego browaru słodkawa,...4 Photos-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-09-22, 21:25 -
-
Leżajsk Pełne odrodziło się w Żywcu
Zawartość alko 5.2%
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - jasne złoto.
Aromat - owoce lagerowe i nuta żołędziowa.
Smak - lekko słodkawe,...-
2025-02-20, 00:25 -
-
E: 12%
A: 4, 6%
Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...-
2024-09-20, 18:15 -
-
Nowa miejscówka, bardzo blisko trasy. Czyli położenie oczywiste, ale niekoniecznie, bo do Jawora (Jauera, jak mawiają stylizujący się na autochtonów potomkowie przesiedleńców zabużańskich
) jeszcze kawałek. Ta wieś, to nie wieś, lecz opłotki Legnicy. Podejrzewam, że browar jest w tym...
-
Channel: Dolnośląskie
-
-
Piwo do nabycia w sieci Dino. Alkohol 5,6%, innych danych brak. Cena 2,80zł za puszkę. Kolor ciemne złoto, klarowny. Piana obfita, jak zawsze w Głubczycach. Zapach dziwny, metaliczno-słodowy. Smak, no cóż, bardzo specyficzny. Na początek mocny metal, w tle wyraźne nuty kwasowo-goryczkowe. Dziwne,...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment