Świeżo otwarty "Auchan" na Bielanach oferuje dość przyzwoity wybór piw. Bez problemu zakupiłem tu dziś np. "Weltenburger Kloster Hefe-Weisbier Dunkel", tego samego browaru "Kloster Asam-Bock" czy "Erdinger Weisbier Dunkel" ... Jest również butelkowy i puszkowy Paulaner, Kapuziner, nawet Pils Głubczyce w "bączkach" 0,33 l po 0,92 zł ... Ogólnie spory wybór piw zachodnich - ciekawa alternatywa dla smakoszy z grubszym portfelem. Niewątpliwie największe i najlepiej zaopatrzone stoisko piwne w tej części Wrocławia.
Wrocław, Francuska (Bielany Wrocławskie), Auchan
Collapse
X
-
jerzy napisał(a)
Wiele osób już od wielu miesięcy nurtuje pytanie:
Czy we wrocławskim Oszołomie da się kupić BRACKIE?
Trzeba się Jerzy zabrać darmowym autobusem (jeśli jeszcze takowy jest) i samemu odpowiedzieć nam na to pytanie.
Comment
-
-
Darmowy autobus to jest JUŻ, a nie JESZCZE. Ale ja jednak wolę własne środki transportu na gaz.
Brackiego oczywiście nie ma. Ale wybór piwa jest solidny, szczególnie zagranicznego (i to w całkiem sympatycznych cenach). Szczegóły w specjalnej gazetce reklamowej Auchan w całości wyłącznie o piwie.
Z ciekawszych (jak na Wrocław) rzeczy polskich zauważyłem Irisha z Kormorana, ale w absurdalnej moim zdaniem cenie 3,08 zł za bezzwrotną butelkę 0,33 l oraz półlitrowego Zwierzyńca po 2,39 zł + 0,40 kaucja - tylko nie wiadomo skąd ten Zwierzyniec...browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
jerzy napisał(a)
Z ciekawszych (jak na Wrocław) rzeczy polskich zauważyłem Irisha z Kormorana, ale w absurdalnej moim zdaniem cenie 3,08 zł za bezzwrotną butelkę 0,33 l oraz półlitrowego Zwierzyńca po 2,39 zł + 0,40 kaucja - tylko nie wiadomo skąd ten Zwierzyniec...
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Czy to znaczy, że Zwierzyniec przestał rozlewać do butelek 0,5? Bo chyba kiedyś rozlewał, skoro na kontretykiecie jest zaznaczone wariantowo miejsce produkcji:
I - Browar w Zwierzyńcu,
II - Browar nr 1 w Lublinie
i tylko nie ma zaznaczonego prawidłowego wariantu.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Comment
-
-
Pojechałem na zakupy piwa ze specjalnej piwnej gazetki. Jednak żadna chyba cena na półce nie zgadzała się z tymi w gazetce, a różnice wynosiły nawet 70% (sic!) - np. St. Andrews Ale kosztowało 10,99 zł, podczas gdy w gazetce było reklamowane po 7,49 zł (w tym złotówka zwracana przy następnych zakupach - program lojalnościowy "skarbonka").
Do tego chciałem zwrócić butelki z poprzedniego zakupu. Zapłaciłem za butelke od Zwierza 40 gr kaucji, a automat przyjmuje wszystkie po 30 gr. Tzn. jest na nim napisane, że przyjmuje, bo butelki Zwierza odrzuca.
Ja tam więcej nie pojadę!browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Comment
-
-
Nie mieliśmy takich problemów - ale Tabletka jest "mocna w gębie" i nie popuści
Co do zwrotnych butelek od Zwierza, to ja chętnie odkupię w cenie 40 groszy ... Cel tych ładnych buteleczek wiadomyPiwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
-
Wreszcie wybrałem się na stoisko piwne w Oszołomie: muszę przyznać, że faktycznie wybór piw zagranicznych jest olbrzymi - zauważyłem piw z Tajlandii i Japonii między innymi.
Z polskich rzeczy cieszy mnie obecność browaru z Lublina: są wersje butelkowe Perły Chmielowej, Perły Mocnej, Goolmana i Zwierzyńca Pilsa. A jak to będzie z oddaniem butelek zwrotnych, to się przekonam następnym razem ...
Comment
-
-
Jest tam również trochę egzemplarzy "Fulla Wrocławskiego" ... W Tesco już nie ma - ostatnia szansa dla będących w okolicach na pożegnalny zakup kilku butelek, niebawem znikną na zawsze ... Dodam, że nie płaci się za butelki ( choć wszędzie są zwrotne i płatne !! )Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
-
Po wizycie w Auchan znowu czuję się oszołomiony, a już mówię z jakiego powodu: otóż na półce wystawione są czteropaki butelek 0,33 Koźlaka z browaru Jurand; zgrabne buteleczki, dopracowana szata graficzna opakowania zachęcają do zakupu. Co z tego, skoro nie ma na półce nigdzie ceny tego koźlaczka, a sprawdzanie ceny samemu w czytniku powoduje wyświetlenie komunikatu "Produkt nieznany". Niestety w związku z tym obsługa i menegery nie sprzedają wymienionego wyżej czteropaku ani nawet pojedynczej butelki dopóty, dopóki nie zostanie kod produktu wprowadzony do systemu. Kiedy zaś to się stanie - nie potrafiono wyjaśnić. Cała sytuacja oczywiście nie przeszkodziła tymże samym menegerom wystawienia produktu na półki.
Naprawdę, jestem oszołomiony ...
Comment
-
-
Byłem kilka dni temu ponownie w tym czymś ... Niestety, nie ma na razie żadnych butelkowych piw z Perły, są tylko wersje puszkowe. Jest dużo Złotego Kura z Łomży.
Aha, Koźlak z browaru Jurand w dalszym ciągu nie został wprowadzony do systemu, w związku z czym zalega półki i kupić go nie można. Byłoby to śmieszne, gdyby nie to, że jest załosne ...
Comment
-
Comment