Wrocław, Al. Gen. Hallera 52, Carrefour (C. H. Borek)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cyborg_marcel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 3467

W ubiegły weekend na półkach Carrefoura znalazło się:
    - Porter żywiecki but. 3,05 zł
    - Jabłonowo Strong i Pils puszka 1,65 zł
    - Jabłonowo Belfast puszka 2,69 zł
    - Heban 2,59
    a z ciekawostek:
    - kwas chlebowy Obolon 1 litr but. 3,55
    - Jabłon. Ginger 1,99 i Banan 2,19
    Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• dabu1
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.04
      • 159

Ja z kolei dzisiaj zauważyłem Juranda w but. bezzwrotnej za 1.65zł.
      Ale już była końcówka

Comment

• JAckson
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 6123

Wczoraj przyuważone:
        - Belfast w butelce,
        - Jurand Dublin, Heban (w zestawach ze szklankami), Premium, Harteker, Kożlak. Ten ostatni na sztuki po 2,99, a w czteropaku poniżej 11zł wg ceny na półce. Przy kasie niestety w obu wersjach po 2,99 Co za ludzie....
        - Faustus
        - Van Pur Golbeer w puszce.
        MM961
        4:-)

Comment

• JAckson
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
          Wczoraj przyuważone:
          - Belfast w butelce,
          - Jurand Dublin, Heban (w zestawach ze szklankami), Premium, Harteker, Kożlak. Ten ostatni na sztuki po 2,99, a w czteropaku poniżej 11zł wg ceny na półce. Przy kasie niestety w obu wersjach po 2,99 Co za ludzie....
          - Faustus
          - Van Pur Golbeer w puszce.
          Wczoraj powyższe piwa także były ofercie. Czteropak Koźlaka teraz rzeczywiście poniżej 11zł.
          Dość ciekawe ceny pszeniczniaków: Franciszka i Paulanera poniżej 5zł. Najdroższy był Faustus - 4,99zł
          Pojawił się ciemny Topvar ~3,60zł
          Były także zestawy Heńka z szampanówkami, ale ceny nie znam.
          MM961

Comment

• jerzy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.10
            • 4707

Jurandowy Koźlak jest minimalnie tańszy w "101" na Legnickiej, a dodatkowo nie dość że kupując tam popierasz lokalny biznes, to jeszcze człowieka-pasjonata przywożącego samodzielnie piwne rarytasy z całej Polski oraz z Czech.
            browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• JAckson
              🍼🍼
              • 2004.05
              • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy
              (...) a dodatkowo nie dość że kupując tam popierasz lokalny biznes, to jeszcze człowieka-pasjonata przywożącego samodzielnie piwne rarytasy z całej Polski oraz z Czech.
              No nie żartuj
              MM961

Comment

• p98
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2006.11
                • 48

w achan wrocław taki zestaw z heinekenem szampanem + 8 butelek około 35 zł

Comment

• kopyr
                  • 2004.06
                  • 9475

Byłem wczoraj w Carrefour'ze no i takiej biedy na stoisku piwnym to dawno nie widziałem. Szczególnie ubogi jest zestaw piw zagranicznych - nie zawuażyłem praktycznie zadnych piw angielskich czy belgijskich, z niemieckich tylko Kulmbacher, Franziskaner, Paulaner i jakaś ostatnia puszka Bittburgera, resztki Obołonia. Z polskich, z ciekawych rzeczy (powiedzmy) to chyba tylko Perła i Harteker, może jeszcze Dublin był gdzieś, ale to już przestał byc dla mnie rarytas poszukiwany na rynku. Nic ciekawego nie znalazłem.
                  blog.kopyra.com

Comment

• cyborg_marcel
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                    Byłem wczoraj w Carrefour'ze no i takiej biedy na stoisku piwnym to dawno nie widziałem.
                    Dzisiaj było trochę lepiej - pewnie dlatego, że święta idą. Buszowałam przy piwach z zachodniej granicy: Paulaner zwykły i Dunkel, Franciszek, Faustus - wszystko 4 złote z hakiem, Fisher niecałe 8 zł. Reszty grzechów nie pamiętam.

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• kopyr
                      • 2004.06
                      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
                      Dzisiaj było trochę lepiej - pewnie dlatego, że święta idą. Buszowałam przy piwach z zachodniej granicy: Paulaner zwykły i Dunkel, Franciszek, Faustus - wszystko 4 złote z hakiem, Fisher niecałe 8 zł. Reszty grzechów nie pamiętam.
                      Nie no wszystkie, które wymieniłaś były i wtedy kiedy ja byłem, no ale to dla mnie jest żadna atrakcja. Faustus mi nie podpasował, za bardzo chmielony, Franziskanery i Paulanera mam u siebie w sklepie, a co do Fishera, to niech Francuzi się zajmą winem
                      blog.kopyra.com

Comment

• JAckson
                        🍼🍼
                        • 2004.05
                        • 6123

Ale te Franciszki i Paulanery w dość dobrych cenach były. A Ty po ile masz je w sklepie?
                        MM961

Comment

• kopyr
                          • 2004.06
                          • 9475

Paulaner w ogóle dosć mocno potaniał, chyba ponizej 5 zł mam. Franziskanery mam po 5,59 o ile mnie pamięć nie myli, ale za to Obołonie miałem po ok. 3,69-3,89. A jak kupowałem we frankfurcie Paulanera po 0,8 euro, to cena ponad 4 złote już na mnie wrażenia nie robi
                          blog.kopyra.com

Comment

• cyborg_marcel
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                            Nie no wszystkie, które wymieniłaś były i wtedy kiedy ja byłem, no ale to dla mnie jest żadna atrakcja. Faustus mi nie podpasował, za bardzo chmielony, Franziskanery i Paulanera mam u siebie w sklepie, a co do Fishera, to niech Francuzi się zajmą winem
                            Piwa nie oceniam - pisałam tylko, że ostatnio znowu zastawili półeczek kilka więc jakby ktoś robił świąteczne zakupy, to może śmiało iść do piwnego kącika

Comment

• dabu1
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2005.04
                              • 159

Kopyr sam masz po 5,59zł te pszeniczniaki (cena skandal), a w carrefour są po 4zł z hakiem, więc to już jest dla innych dobra wiadomość.
                              W niemczech zawsze te piwa były po 0,8E.

Comment

• kopyr
                                • 2004.06
                                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dabu1
                                Kopyr sam masz po 5,59zł te pszeniczniaki (cena skandal)
                                Ale o co ci chodzi? Jaki skandal? Skandal to mógłbyś powiedzieć jakbym krzyczał po 20 zeta za szt. Zauważ prostą prawidłowość, że normalny sklep logicznie rzecz biorąc nie ma żadnej szansy mieć taniej jakiegoś produktu niż hipermarket. Carrefour ma conajmniej kilka hipermarketów, do tych kilku hiperów moze sobie kupić dajmy na to 2-3 palety Franziskanera na miesiąc, ja moge kupić karton. To jak myślisz, kto dostanie nizszą cenę. Dla mnie szokujące jest raczej to, że mogę sprzedawać Obołonia po 3,69zł (przy mniej więcej tej samej marży co Franziskanery) podczas gdy w takim hiperze to samo piwo jest zeta drożej. Jak myślisz, kto je kupił taniej, ja czy hipermarket. To mógłbyś nazwać skandalem.
                                Po drugie nikt Ci nie proponuje przyjeżdżać do Obornik Ślaskich po Franziskanery, skoro możesz je kupić we Wrocławiu, ale już dla mieszkańca Obornik, to cena 5,59 zł jest jak najbardziej atrakcyjna, jesli miałby po to piwo jechać specjalnie do Wrocławia, prawda?

A moja wypowiedź odnośnie atrakcyjności oferty dotyczyła szerokosci asortymentu. Wolałbym mieć większy wybór niz miedzy Paulanerem, a Franziskanerem, które mam w sklepie. Oczekiwałbym innych pszeniczniaków, za cenę nawet wyższą niż 5 zł. Chcę po prostu spróbować czegoś nowego, Paulanera i Franka piłem wielokrotnie i o to mi chodziło, że nie jest to dla mnie zadna atrakcja.

PS. We wcześniejszym poście napisałem, że Paulaner jest u mnie poniżej 5 zł, omyliłem się, jest po 5,29 zł.
                                blog.kopyra.com

Comment

Przetwarzanie...
                                X