Chcąc zakupić piwo Mocne Szkockie Ciemne namierzone prze BAJa udałem sie do tego sklepu zlokalizowanego na rogu ulic Kościuszki i Więckowskiego. Niestety już go tam nie zastałem, ale sprzedawczyni zapewniła, że zostanie powtórnie zamówione. Poza tym dość ciekawy asortyment piwny. Prócz koncernowej masówki wszechobecny już teraz Frater, a z mniejszych browarów piwa z: Lwówka Śl. (Książęce i Mocne Dobre), Głubczyc (Karlik), GABa (Super Mocne), PETy litrowe i półlitrowe z piwami jabłonowskimi oraz nawet spora reprezentacja zagranicy. Prócz piwa soki, napoje gazowane, słodycze i przekąski typu paluszki lub chipsy. Na szczęście wódy i nalewek brak (toż to prawie centrum wrocławskiego "trójkąta"). Godziny otwarcia o ile dobrze zapamiętałem: 9-21.
Wrocław, Kościuszki / Więckowskiego, Chmiel
Collapse
X
-
Wrocław, Kościuszki / Więckowskiego, Chmiel
Tagi: brak
-
-
Byłem dwa dni temu: Lwówka nie zauważyłem, GABa też nie - że nie wspomnę już o Szkockim Ciemnym ... Za to z Zabrza było Mocne Śląskie i Diament.
Za to po drugiej stronie ulicy Kościuszki, bliżej Świstackiego, jest taki sklepik "Piwo-napoje", w którym zauważyłem Kryształa (Chmiel i ten sklepik mieszczą się w obrębie tego samego placu).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonGeneralnie dominują piwa mocne
Comment
-
-
16.04
Kryształ - 1,40
GAB Złote - 1,40
KOźlak i Żywe po 3,15
Namysłów Kozackie - 1,10
W ofercie także GAB Super Mocne, Kozackie Mocne
Dziewczątko obsługujące zamiast dwóch Żywych podało mi dwa Żywce i było w dużym zaskoczeniu, że mają w ofercie Żywe
Ale ogólnie nieźle jest.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson(...)
Dziewczątko obsługujące zamiast dwóch Żywych podało mi dwa Żywce i było w dużym zaskoczeniu, że mają w ofercie Żywe
Ale ogólnie nieźle jest.
Będzie pewnie jak hurtownia uzna, że warto sprowadzać...
Koźalk po 3,25zł. Reszta bez zmianMM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonPojawił się Raciborski Pils z Zamku w cenie 1,20.
Comment
-
-
Witajcie - to mój pierwszy post na forum. Zacznę więc od podania asortymentu sklepu, w którym dość często zaopatrywałem się w trunki. Ale w związku ze znacznym zawężeniem oferty jakiś czas temu, odwiedzam go coraz rzadziej.
Aktualnie poza sztampą nie oferują nic niezwykłego:
- Cechan Wyborny (3 zł), Miodowy, czasem też jest Mocny,
- Łomża Export i Niepasteryzowana w bączkach (2,60 zł),
- Lwówek Książęcy (3 zł)
Jak coś przyuważę to podam do wiadomości.
Jest też sklep niedaleko, na Traugutta naprzeciw CPN-u. Niekiedy zaoferują coś ciekawego - wcześniej mieli Skalaka 12, trochę z Kormorana itp. Aktualnie widziałem:
- Gniewosza w bączkach,
- Bosmana czerwonego,
- Raciborskie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Carnifex Wyświetlenie odpowiedzi
Jest też sklep niedaleko, na Traugutta naprzeciw CPN-u. Niekiedy zaoferują coś ciekawego - wcześniej mieli Skalaka 12, trochę z Kormorana itp. Aktualnie widziałem:
- Gniewosza w bączkach,
- Bosmana czerwonego,
- Raciborskie.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Carnifex Wyświetlenie odpowiedzi
- Gniewosza w bączkach,
- Bosmana czerwonego,
- Raciborskie.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziCo to jest CPN ?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziPotoczna nazwa stacji benzynowej - Anteks masz menopauzęMniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment