Wszystko pieknie, ale proszę ograniczać ilość zdjęć w tym dziale. Od tego jest galeria.
Wrocław, Szybowcowa, Chmielik
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Primator
W "Chmieliku" duży wybór z Primatora, a mianowicie:
- Premium Lager 5%
- Polotmavy 5,5%
- Dark ciemne 4,8%
- Exclusiv Specjal 7%
- Weizenbier 5% - pyszny pszeniczniak
oprócz tego zauważyłem jeszcze Łomżę Export 0.5l w bezzwrotnej butelce, Docka mocnego i Koronę Książęca - wszystko z Browaru Łomża.
Comment
-
-
Wczoraj wpadłem mając nadzieję na Granda - ale nie ma jeszcze. Za to koleś polecił mi jako "świetnego portera" Primatora 24! Ewidentnie chodziło mu o zawartość alkoholu (sam ją podkreślał), a nie styl...
Pozostałe dwa piwa amberowskie po 3,70 - 3,90.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyzman Wyświetlenie odpowiedziMają tam czeskie Svijany albo coś z Czarnkowa?Last edited by jerzy; 2008-03-31, 00:39.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
-
wow, a nie tak niedawno miałem okazję tłumaczyć Panu z kiosku owego co to Svijany i jak warto w nie zainwestować... :P ok .. byle tak dalej..."Piwo stanowi dowód tego, że Bóg nas kocha i pragnie naszej szczęśliwości" Benjamin Franklin
Comment
-
-
Byłem, zobaczyłem...
Niepozorny blaszak wśród zieleni
Miejsca mało, każdy wolny kąt zastawiony piwem
Na stanie widziałem zestawy (niepełne):
- Ciechany
- Primatory
- Svijany
- Noteckie bączki
- Obolony
Były jeszcze jakieś inne czeskie, Perły i Łomże itp.
Wystawka na półkach podobna do tej w Browarku na Szczęśliwej - po wejściu od razu widać wyżej wymienione wynalazki. Tzw. masówka koncernowa jakby schowana z boku
Cenowo sklep do najtańszych nie należy, ale są droższe we Wrocławiu. Przykładowo: Ciechan zielony 2,75 zł, Obolon biały 4,00 zł, svijanska dziesiątka za 2,85 zł.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Wczoraj nabyłem "Acan" niepasteryzowane z Browaru Staropolskiego w cenie ok 2,60 PLN (nie pamiętam dokładnie) a piszę o tym dlatego, że niesamowicie smaczne piwo.
Pewnie dlatego, że trzymają je w lodówce!"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment