Każdy ma swój gust. Ja wole czeskie rejony , chociaż lubie też z mocniejszych piw Lwa z Kółodawy, Miodowe z Łasku i mocne ale kolega chyba jest większym smakoszem mocniejszych piw.Pozdrawiam
Wrocław, Szczęśliwa 12, Browarek
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jarasty Wyświetlenie odpowiedziJa osobiście bardzo żałuję Browaru z Popradu bo z tego co mi wiadomo to już niestety nie istnieje.
Tutaj jest źródło informacji, ale po czesku. Wystarczy jednak przeczytać tutuł
Last edited by Pendragon; 2008-03-10, 19:53.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
"Browarek" - żelazny punkt na szlaku każdego Piwosza!
Ludzie!
Wy tu piszecie, że ul. Szczęśliwa Wam nie bardzo po drodze...
Ja z kumplem przybyłem do tego sklepu z Warszawy. "Normarmalnym" pociągiem 6 godzin (przez Częstochowę), ale jeszcze wszystkiego z sobotniej wizyty nie poukładałem w chałupie, a już bym tam wrócił.
Z ciekawostek:
- kaucja (zakup) za skrzynkę polską: 8zł
- kaucja (zakup) za skrzynkę czeską: 16zł (ale może niepotrzebnie reklamuję, bo skrzynki klientela wykupi i nie bedzie w co zwrotów ładować!)
- kaucja za butelkę: 0,5zł (dużo, ale jeśli obowiązuje zasada przyjmujemy każdą zwrotną, a nie tylko po piwie, które sprzedajemy, to przebolejemy!)
Zafascynowały nas czeskie zestawy:
POLICKA!!!, SVIJANY, MALY ROHOZEC, HOLBA, KRAKONOS, BERNARD, VYSKOV.
O ile dobrze zrozumiałem i dostrzegłem, z tych Browarów były komplety!
Rzeczywiście, wspominany temat szeroko występujących bąków również nas zachwycił!
W sąsiedztwie powyższych czeskich Browarów jest Vrchlabi z m.in. ciemnym miodowym. Serwują w butlach szklanych i w petach z niezłymi terminami ważnosci, więc może warto o nie powiększyć asortyment sklepu w przyszłości...
W drodze powrotnej mówię do kumpla:
- W tym sklepie, to chyba tylko piwa były? Jakieś gumy, chipsy, itp.? Nie było?
- Chyba nie - odpowiada - ale może po prostu tego asortymentu w ferworze walki nie dostrzegliśmy...
Pozdrowienia dla Władz i Pracowników Sklepu! Otwórzcie filię w Warszawie (zatrudnimy się u Was!)
Dziękujemy!Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziBrowar istnieje, tylko przechodzi roczną przerwę, w trakcie której nastąpi renowacja i być może rozbudowa technologiczna. Gdzieś tu była dyskusja na ten temat i były nawet domysły, że być może przez jakiś czas Poprad będzie ważył swoje piwa w Grybowie.
Tutaj jest źródło informacji, ale po czesku. Wystarczy jednak przeczytać tutuł
http://pivni.info/news/2313-kamzik-n...jeden-rok.html
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurandofil Wyświetlenie odpowiedziLudzie!
Wy tu piszecie, że ul. Szczęśliwa Wam nie bardzo po drodze...
Ja z kumplem przybyłem do tego sklepu z Warszawy. "Normarmalnym" pociągiem 6 godzin (przez Częstochowę), ale jeszcze wszystkiego z sobotniej wizyty nie poukładałem w chałupie, a już bym tam wrócił.
Z ciekawostek:
- kaucja (zakup) za skrzynkę polską: 8zł
- kaucja (zakup) za skrzynkę czeską: 16zł (ale może niepotrzebnie reklamuję, bo skrzynki klientela wykupi i nie bedzie w co zwrotów ładować!)
- kaucja za butelkę: 0,5zł (dużo, ale jeśli obowiązuje zasada przyjmujemy każdą zwrotną, a nie tylko po piwie, które sprzedajemy, to przebolejemy!)
Zafascynowały nas czeskie zestawy:
POLICKA!!!, SVIJANY, MALY ROHOZEC, HOLBA, KRAKONOS, BERNARD, VYSKOV.
O ile dobrze zrozumiałem i dostrzegłem, z tych Browarów były komplety!
Rzeczywiście, wspominany temat szeroko występujących bąków również nas zachwycił!
W sąsiedztwie powyższych czeskich Browarów jest Vrchlabi z m.in. ciemnym miodowym. Serwują w butlach szklanych i w petach z niezłymi terminami ważnosci, więc może warto o nie powiększyć asortyment sklepu w przyszłości...
W drodze powrotnej mówię do kumpla:
- W tym sklepie, to chyba tylko piwa były? Jakieś gumy, chipsy, itp.? Nie było?
- Chyba nie - odpowiada - ale może po prostu tego asortymentu w ferworze walki nie dostrzegliśmy...
Pozdrowienia dla Władz i Pracowników Sklepu! Otwórzcie filię w Warszawie (zatrudnimy się u Was!)
Dziękujemy!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedziCienias )))
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krotoszyniak Wyświetlenie odpowiedziGratuluje sklepu , czytajac wypowiedzi kolegow z pewnoscia wpadne po skrzynke lub dwie (za kilka miesiecy).
Sklep juz dodany do listy -
jakies zdjecie by sie przydalo no i telefon, kod pocztowy...
http://www.ratebeer.com/Place/state/...warek/9524.htmMM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika REBELLION Wyświetlenie odpowiedzimam pytanie do bossa sklepu
moja Pani czy sa jakieś bronki z ediego głónie interesują smakowe , bo ja będą nie zwracałem uwagii terez po uszach dostaje a osobiście jestem w stanie sprawdzić po dojechaniu ok 50 km
Zdecydowanie
Chłopie, jest godz. 13.21, ty już piłeś coś dziś? Czy nie wyspałeś się?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
A to tylko ci z Wrocka potrafią się wysławiać?
Kolega Jacer zwrócił Ci uwagę, że piszesz niegramatycznie i kompletnie nieczytelnie. Na tym forum obowiązują polskie litery, znaki przestankowe i zdania z dużej litery.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Byłem dzisiaj
Z nowości dla mnie doszły piwa z Zodiaka (poprzednio trafiłem jedynie Mocne), Okocim Pszeniczne.
Ediego nie zauważyłem.
W tym sklepie faktycznie króluje piwo
PS Za mną w kolejce koleś kupował skrzynkę Walońskiego Jest ruchMM961
4:-)
Comment
-
-
Witam serdecznie z nowości przywieźliśmy piwka z Witnicy w tym oczywiście Porter oraz z tego co się orientuje pierwsze piwko z polskiego browaru w pięciolitrowym dzbanie niefiltrowane o czternastodniowym terminie ważności a cudo to nalano w Łasku. Naprawdę warto spróbować. Pozdrawiam i zapraszam.
Comment
-
Comment