Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
Wrocław, Szczęśliwa 12, Browarek
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Część postów zasiliła temat: Czy czeskie koncerniaki są lepsze od polskich?. Proszę ograniczać się do dyskusji na temat.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Ja również dziś odwiedziłem sklep razem z kolegą. Właściwie był to najazd na sklep, bo zjawiliśmy się na rowerach...wybór piw zaabsorbował nas na tyle, że bardzo uprzejmy właściciel pozwolił nawet wstawić rowery do sklepu, za co raz jeszcze dziękujemy.
Jak już napisałem, oferta bardzo szeroka. Zagubieni zdaliśmy się na poradę co do czeskich dwunastek i tutaj również podziękowania dla Jarastego- doradził bardzo dobrze.
Poznaliśmy plany właściciela na najbliższy okres i trzymamy kciuki za ich realizację.
Odwiedzać będziemy częściej
Comment
-
-
Zawiazana przed tygodniem sekcja monachijska szykuje szturm na w.w sklep w czerwcuPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika IvanH Wyświetlenie odpowiedziJa również dziś odwiedziłem sklep razem z kolegą. Właściwie był to najazd na sklep, bo zjawiliśmy się na rowerach...
Dziękuję za miłą obsługę i pozwolenie na wprowadzenie rowerów (nieczęsto się to zdarza w naszym kraju).
Pozdrowienia dla "naczelnika", kolegi z liceum
Comment
-
-
Dzisiaj przyuważone:
Powróciła Łomża Wyborowe 0,33
Nadal piwa z Korebu i Zodiaka
Sporo Bossa (w tym koźlak)
Brackie
Sporo Svijan, Policka, Jihlava, Holba
Oczywiście jest sporo innego piwa, ale nie jestem w stanie tego ogarnąć.
Dziękuję za szklankęMM961
4:-)
Comment
-
-
Yes, yes, yes!
Byłem w piątek. Nie dość, że sobie bardzo miło i na temat pogawędziłem, to jeszcze kupiłem:
Zodiak Lew Classic, Zodiak Lew Pils, Zodiak Relax Pils, Zodiak Mocne (Małe i Duże), Zodiak Jasne Pełne, Kiper Jasne Mocne, Kiper Mocne Małe , Boss Beer (?), Boss Mocne Zachodnie, Staropolski Pirackie Mocne, Koreb Western Beer, Kormoran Masuren Dunkel oraz Next z Jabłonowa.
Ponieważ było całe mnóstwo piw czeskich oraz słowackich (tutaj jestem przysłowiowo "czeski" ) dałem się namówić na "hat-tricka" z Mestanskeho Pivovara Policka.
Gatunków piw było o wiele więcej, ja szukałem natomiast butelek rzadko dostępnych w Warszawie/Łodzi. I się nie zawiodłem!
Wrażenia z wizyty w "Browarku" mogę tylko porównać z pierwszą w życiu wizytą w Łodzi na Pomorskiej... I jaki trafny adres!
PS. Słyszałem też o innych planach, trzymam kciuki i czekam na następny wypad do Wrocławia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedziZawiazana przed tygodniem sekcja monachijska szykuje szturm na w.w sklep w czerwcu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peixe Wyświetlenie odpowiedziI jesli nie bedzie piw z Laska oraz Lwa, poleje sie krew
Miejscowość z browarem Koreb nazywa się ŁASK, a piwa są z ŁASKU!!!
Se jaj z tej miejscowości nie róbcie, bo tam, oprócz browaru, jest lotnisko spełniające standardy NATO (przynajmniej częściowo...). Przylecą i zbombardują! No i krew się poleje...
PS. A piwa z Łasku były...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziKuuna, senhores, laska to jest zupełnie coś innego... .
Se jaj z tej miejscowości nie róbcie, bo tam, oprócz browaru, jest lotnisko spełniające standardy NATO (przynajmniej częściowo...). Przylecą i zbombardują! No i krew się poleje...
PS. A piwa z Łasku były...
A to desculpe hermao, dla piw z Lasku mam duzy szacun. Muito obrigado za poprawke.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziKuuna, senhores, laska to jest zupełnie coś innego... .
Ale już już, wystarczy tego, bo z tematu zbaczamy!
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
W Lasku to tylko Rumcajs i Haneczka A przybytek na Szczęśliwej bardzo zacny (od razu jakaś szczęśliwsza ta okolica), świetny wybór, niewygórowane ceny, dużo lodówek, obeznana obsługa, to poleci to odradzi nic na siłę nam nie wsadzi- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi..............dużo lodówek...........
Comment
-
-
Wogle (powtarzam i precyzuję: WOGLE), to jakaś niesprawiedliwość zauważalna się pojawia... .
Nie dość, że na Śląsku Z'Dolnem klimatyczny Rynek i piwnom celebryte (zastrzegam szacunek dla tejże i prawa autorskie do nazwy ) posiadacie (vide - ostatnie wydanie "Claudii", a jakiś czas temu "Wysokie Obciachy"), to jeszcze uszczęśliwiający piwoszy sklep na TAKIEJ ulicy.
ZAZDRASZCZAM...
Comment
-
Comment