Wrocław, Szczęśliwa 12, Browarek

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Wobec tego wpadnę w Boże Ciało - z życzeniami oczywiście
    Po procesji, z witką brzozową?
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• Maggyk
      Szara Adminiscjencja
      🍼
      • 2004.05
      • 5617

Część postów zasiliła temat: Czy czeskie koncerniaki są lepsze od polskich?. Proszę ograniczać się do dyskusji na temat.
      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
      Piwo domowe -
      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

odwiedziłem dzisiaj tenprzybytek i muszę przyznac że jestem pod wrażeniem ilości piw z małych browarów , będzie to stały punkt do odwiedzin we Wrocławiu czyli już w niedzielę
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• IvanH
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2007.06
          • 63

Ja również dziś odwiedziłem sklep razem z kolegą. Właściwie był to najazd na sklep, bo zjawiliśmy się na rowerach...wybór piw zaabsorbował nas na tyle, że bardzo uprzejmy właściciel pozwolił nawet wstawić rowery do sklepu, za co raz jeszcze dziękujemy.

Jak już napisałem, oferta bardzo szeroka. Zagubieni zdaliśmy się na poradę co do czeskich dwunastek i tutaj również podziękowania dla Jarastego- doradził bardzo dobrze.

Poznaliśmy plany właściciela na najbliższy okres i trzymamy kciuki za ich realizację.

Odwiedzać będziemy częściej

Comment

• naczelnik
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.08
            • 1884

Zawiazana przed tygodniem sekcja monachijska szykuje szturm na w.w sklep w czerwcu
            Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
            Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• mac_aaron
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2008.05
              • 2

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika IvanH Wyświetlenie odpowiedzi
              Ja również dziś odwiedziłem sklep razem z kolegą. Właściwie był to najazd na sklep, bo zjawiliśmy się na rowerach...
              Ten drugi to ja
              Dziękuję za miłą obsługę i pozwolenie na wprowadzenie rowerów (nieczęsto się to zdarza w naszym kraju).
              Pozdrowienia dla "naczelnika", kolegi z liceum

Comment

• JAckson
                🍼🍼
                • 2004.05
                • 6123

Dzisiaj przyuważone:

Powróciła Łomża Wyborowe 0,33

Nadal piwa z Korebu i Zodiaka
                Sporo Bossa (w tym koźlak)
                Brackie

Sporo Svijan, Policka, Jihlava, Holba

Oczywiście jest sporo innego piwa, ale nie jestem w stanie tego ogarnąć.

Dziękuję za szklankę
                MM961
                4:-)

Comment

• Pancernik
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.09
                  • 9787

Yes, yes, yes!
                  Byłem w piątek. Nie dość, że sobie bardzo miło i na temat pogawędziłem, to jeszcze kupiłem:
                  Zodiak Lew Classic, Zodiak Lew Pils, Zodiak Relax Pils, Zodiak Mocne (Małe i Duże), Zodiak Jasne Pełne, Kiper Jasne Mocne, Kiper Mocne Małe , Boss Beer (?), Boss Mocne Zachodnie, Staropolski Pirackie Mocne, Koreb Western Beer, Kormoran Masuren Dunkel oraz Next z Jabłonowa.
                  Ponieważ było całe mnóstwo piw czeskich oraz słowackich (tutaj jestem przysłowiowo "czeski" ) dałem się namówić na "hat-tricka" z Mestanskeho Pivovara Policka.
                  Gatunków piw było o wiele więcej, ja szukałem natomiast butelek rzadko dostępnych w Warszawie/Łodzi. I się nie zawiodłem!
                  Wrażenia z wizyty w "Browarku" mogę tylko porównać z pierwszą w życiu wizytą w Łodzi na Pomorskiej... I jaki trafny adres!

PS. Słyszałem też o innych planach, trzymam kciuki i czekam na następny wypad do Wrocławia.

Comment

• peixe
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2008.03
                    • 115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedzi
                    Zawiazana przed tygodniem sekcja monachijska szykuje szturm na w.w sklep w czerwcu
                    I jesli nie bedzie piw z Laska oraz Lwa, poleje sie krew

Comment

• Pancernik
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peixe Wyświetlenie odpowiedzi
                      I jesli nie bedzie piw z Laska oraz Lwa, poleje sie krew
                      Kuuna, senhores, laska to jest zupełnie coś innego... .
                      Miejscowość z browarem Koreb nazywa się ŁASK, a piwa są z ŁASKU!!!
                      Se jaj z tej miejscowości nie róbcie, bo tam, oprócz browaru, jest lotnisko spełniające standardy NATO (przynajmniej częściowo...). Przylecą i zbombardują! No i krew się poleje...

PS. A piwa z Łasku były...

Comment

• peixe
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2008.03
                        • 115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                        Se jaj z tej miejscowości nie róbcie, bo tam, oprócz browaru, jest lotnisko spełniające standardy NATO (przynajmniej częściowo...). Przylecą i zbombardują! No i krew się poleje...

PS. A piwa z Łasku były...

A to desculpe hermao, dla piw z Lasku mam duzy szacun. Muito obrigado za poprawke.

Comment

• Jurandofil
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          🍼
                          • 2007.10
                          • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                          I kawał mojej rodziny w Łasku mieszka! A jeszcze z Korebu piwa nie spróbowali
                          Ale już już, wystarczy tego, bo z tematu zbaczamy!
                          Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                          Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23928

W Lasku to tylko Rumcajs i Haneczka A przybytek na Szczęśliwej bardzo zacny (od razu jakaś szczęśliwsza ta okolica), świetny wybór, niewygórowane ceny, dużo lodówek, obeznana obsługa, to poleci to odradzi nic na siłę nam nie wsadzi
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                              ..............dużo lodówek...........
                              No właśnie, dzięki jednej z tych lodówek jury miało piwo schłodzone w czasie Warsztatów Piwowarskich, a i piw degustacyjnych cześć się zmieściła
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pancernik
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.09
                                • 9787

Wogle (powtarzam i precyzuję: WOGLE), to jakaś niesprawiedliwość zauważalna się pojawia... .
                                Nie dość, że na Śląsku Z'Dolnem klimatyczny Rynek i piwnom celebryte (zastrzegam szacunek dla tejże i prawa autorskie do nazwy ) posiadacie (vide - ostatnie wydanie "Claudii", a jakiś czas temu "Wysokie Obciachy"), to jeszcze uszczęśliwiający piwoszy sklep na TAKIEJ ulicy.

ZAZDRASZCZAM...

Comment

Przetwarzanie...
                                X