Oborniki Śląskie, Skłodowskiej 2 (przy rondzie), Delikatesy Centrum Kopyra

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Zajade dziś po Dęba.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• nightwatch
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.01
      • 7

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum. Wczoraj odwiedziłem marker Kopyra, jako że niedawno przeprowadziłem się do Obornik Śląskich. Nawiasem mówiąc, na to forum trafiłem szukając w necie ścieżek rowerowych w Obornikach ) Jakoś tak wyszło, że google wyrzucił jakiś post Kopyra, wszedłem na stronę i całą niedziele miałem z głowy czytając forum, no ale do rzeczy... Pretekstem do odwiedzenia Kopyra było kilka butelek z ostatniego wyjazdu do Czech, ....mówię oddam i wymienię....no i tu małe rozczarowanie po Kozelu i Bazantach nie biorą....rozumiem koncerniaki...nie zrażony jednak tym wziałem kilka Primatorów i jednego Skalaka, wchodzą jak złoto . Sklep bardzo przyjemny i wybór duży. Na pewno będe stałym gościem

Comment

• nightwatch
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.01
        • 7

Powiem tak, jestem już bardziej niż częstym gościem w sklepie, niestety wielokrotnie rozczarowanym brakiem pszenicy z Primatora. Pszenicznego Primatora kupiłem pierwszy raz właśnie u Kopyra i stałem się fanem Czy są szanse, że pszenica będzie regularnie dostępna? Wczoraj zastępczo wziąłem Cornelisua, ale...to nie to.

Comment

• jacer
          • 2006.03
          • 9875

Pszenice leją do góry w knajpie.

P.S Leją, kopyr?
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• kopyr
            • 2004.06
            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nightwatch
            Powiem tak, jestem już bardziej niż częstym gościem w sklepie, niestety wielokrotnie rozczarowanym brakiem pszenicy z Primatora. Pszenicznego Primatora kupiłem pierwszy raz właśnie u Kopyra i stałem się fanem Czy są szanse, że pszenica będzie regularnie dostępna? Wczoraj zastępczo wziąłem Cornelisua, ale...to nie to.
            Dziś po południu będzie dostawa, było zamówione, to powinno być. Problem z Weizenem Primatora, może być taki, że na półkę wchodzi 6szt., a tyle to jeden klient potrafi wykupić. Czasem obsługa nie zdąży donieść odpowiednio szybko. Także przepraszam, mam nadzieję, że będzie lepiej.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
            Pszenice leją do góry w knajpie.

P.S Leją, kopyr?
            No aktualnie nie leją. Słabo schodziło, no i na zimę wziąłem ciemne, też słabo schodzi. Może za jakiś czas na lato wezmę jeszcze Pszenicę.
            blog.kopyra.com

Comment

• nightwatch
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2010.01
              • 7

Dzięki za szybką odpowiedź. Ostatnio Pani sprawdzała nawet w magazynie, ale niestety nie było. Wierzę, że jeden klient potrafi wykupić .
              Dziś będe w domu w Obornikach dopiero po 22 więc nie zdąże sprawdzić czy dowieźli. Mam nadzieję, że jutro rano uda się zrobić zapas na weekend.

No aktualnie nie leją. Słabo schodziło, no i na zimę wziąłem ciemne, też słabo schodzi. Może za jakiś czas na lato wezmę jeszcze Pszenicę.
              Wow! Jeżeli będą lali Pszenicę, to będe i częstym gościem na górze. Szczerze mówiąc, nie miałem jeszcze okazji być tam.

Comment

• darekd
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🍺🍺🍺
                • 2003.02
                • 12759

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr

a może poszerz repertuar czeskich piw? służę pomocą

Comment

• kopyr
                  • 2004.06
                  • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
                  a może poszerz repertuar czeskich piw? służę pomocą
                  Nie w asortymencie jest problem, tylko w klientach, a raczej ich braku. Niestety ale Oborniki nie są miejscowością turystyczną. Kilka lat temu polikwidowano domki letniskowe, a oborniczanie na piwo jeżdżą do Wrocławia.
                  blog.kopyra.com

Comment

• darekd
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍺🍺🍺
                    • 2003.02
                    • 12759

To może ekspansja na Wrocław?

Comment

• kopyr
                      • 2004.06
                      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
                      To może ekspansja na Wrocław?
                      Eee chyba nie.
                      blog.kopyra.com

Comment

• nightwatch
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2010.01
                        • 7

Niektórzy z Wrocławia przeprowadzają się do Obornik i często chętnie napiją się piwa w Obornikach na miejscu. Ostatnio jednak byłem na piwie we Wrocławiu w knajpie, do wyboru był Carlsberg, Okocim i Piast, kurcze nie mogłem tego upić, po tym jak mi się wyrobiły kubki smakowe po zakupach u Kopyra.

Comment

• jacer
                          • 2006.03
                          • 9875

Idź, idź jutro. Nowa dostawa była. Belgi wjechały w atrakcyjnej cenie.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• nightwatch
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2010.01
                            • 7

Będe jutro i to od rana (mam akurat wolne), żeby zdążyć kupić Pszenicę. Co do Belgów, to moje ulubione Chimay w cenie jednak troche zaporowej.
                            A..i dodam, że znajomym (tym leniwym) już kilka razy piwo zakupione u Kopyra do Wrocławia wiozłem.

Comment

• kopyr
                              • 2004.06
                              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nightwatch
                              Będe jutro i to od rana (mam akurat wolne), żeby zdążyć kupić Pszenicę. Co do Belgów, to moje ulubione Chimay w cenie jednak troche zaporowej.
                              A..i dodam, że znajomym (tym leniwym) już kilka razy piwo zakupione u Kopyra do Wrocławia wiozłem.
                              Zakupione były przy wysokim kursie euro, a dodatkowo braciszkowie się cenią.
                              blog.kopyra.com

Comment

• nightwatch
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2010.01
                                • 7

Wiem, wiem, że tyle musi kosztować. W końcu w samej Belgii to też ok. 3 euro za butelkę. Swego czasu zarabiałem w euro i łatwiej było wydać te 3 euro, niż teraz 11-12 zł za butelkę 0,33 l. Rzucę jednak jutro okiem na Belgijskie

Comment