Oborniki Śląskie, Skłodowskiej 2 (przy rondzie), Delikatesy Centrum Kopyra

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Zajade dziś po Dęba.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• nightwatch
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.01
      • 7

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum. Wczoraj odwiedziłem marker Kopyra, jako że niedawno przeprowadziłem się do Obornik Śląskich. Nawiasem mówiąc, na to forum trafiłem szukając w necie ścieżek rowerowych w Obornikach ) Jakoś tak wyszło, że google wyrzucił jakiś post Kopyra, wszedłem na stronę i całą niedziele miałem z głowy czytając forum, no ale do rzeczy... Pretekstem do odwiedzenia Kopyra było kilka butelek z ostatniego wyjazdu do Czech, ....mówię oddam i wymienię....no i tu małe rozczarowanie po Kozelu i Bazantach nie biorą....rozumiem koncerniaki...nie zrażony jednak tym wziałem kilka Primatorów i jednego Skalaka, wchodzą jak złoto . Sklep bardzo przyjemny i wybór duży. Na pewno będe stałym gościem

Comment

• nightwatch
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.01
        • 7

Powiem tak, jestem już bardziej niż częstym gościem w sklepie, niestety wielokrotnie rozczarowanym brakiem pszenicy z Primatora. Pszenicznego Primatora kupiłem pierwszy raz właśnie u Kopyra i stałem się fanem Czy są szanse, że pszenica będzie regularnie dostępna? Wczoraj zastępczo wziąłem Cornelisua, ale...to nie to.

Comment

• jacer
          • 2006.03
          • 9875

Pszenice leją do góry w knajpie.

P.S Leją, kopyr?
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• kopyr
            • 2004.06
            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nightwatch Wyświetlenie odpowiedzi
            Powiem tak, jestem już bardziej niż częstym gościem w sklepie, niestety wielokrotnie rozczarowanym brakiem pszenicy z Primatora. Pszenicznego Primatora kupiłem pierwszy raz właśnie u Kopyra i stałem się fanem Czy są szanse, że pszenica będzie regularnie dostępna? Wczoraj zastępczo wziąłem Cornelisua, ale...to nie to.
            Dziś po południu będzie dostawa, było zamówione, to powinno być. Problem z Weizenem Primatora, może być taki, że na półkę wchodzi 6szt., a tyle to jeden klient potrafi wykupić. Czasem obsługa nie zdąży donieść odpowiednio szybko. Także przepraszam, mam nadzieję, że będzie lepiej.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
            Pszenice leją do góry w knajpie.

P.S Leją, kopyr?
            No aktualnie nie leją. Słabo schodziło, no i na zimę wziąłem ciemne, też słabo schodzi. Może za jakiś czas na lato wezmę jeszcze Pszenicę.
            blog.kopyra.com

Comment

• nightwatch
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2010.01
              • 7

Dzięki za szybką odpowiedź. Ostatnio Pani sprawdzała nawet w magazynie, ale niestety nie było. Wierzę, że jeden klient potrafi wykupić .
              Dziś będe w domu w Obornikach dopiero po 22 więc nie zdąże sprawdzić czy dowieźli. Mam nadzieję, że jutro rano uda się zrobić zapas na weekend.

No aktualnie nie leją. Słabo schodziło, no i na zimę wziąłem ciemne, też słabo schodzi. Może za jakiś czas na lato wezmę jeszcze Pszenicę.
              Wow! Jeżeli będą lali Pszenicę, to będe i częstym gościem na górze. Szczerze mówiąc, nie miałem jeszcze okazji być tam.

Comment

• darekd
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🍺🍺🍺
                • 2003.02
                • 12561

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi

a może poszerz repertuar czeskich piw? służę pomocą

Comment

• kopyr
                  • 2004.06
                  • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                  a może poszerz repertuar czeskich piw? służę pomocą
                  Nie w asortymencie jest problem, tylko w klientach, a raczej ich braku. Niestety ale Oborniki nie są miejscowością turystyczną. Kilka lat temu polikwidowano domki letniskowe, a oborniczanie na piwo jeżdżą do Wrocławia.
                  blog.kopyra.com

Comment

• darekd
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍺🍺🍺
                    • 2003.02
                    • 12561

To może ekspansja na Wrocław?

Comment

• kopyr
                      • 2004.06
                      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                      To może ekspansja na Wrocław?
                      Eee chyba nie.
                      blog.kopyra.com

Comment

• nightwatch
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2010.01
                        • 7

Niektórzy z Wrocławia przeprowadzają się do Obornik i często chętnie napiją się piwa w Obornikach na miejscu. Ostatnio jednak byłem na piwie we Wrocławiu w knajpie, do wyboru był Carlsberg, Okocim i Piast, kurcze nie mogłem tego upić, po tym jak mi się wyrobiły kubki smakowe po zakupach u Kopyra.

Comment

• jacer
                          • 2006.03
                          • 9875

Idź, idź jutro. Nowa dostawa była. Belgi wjechały w atrakcyjnej cenie.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• nightwatch
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2010.01
                            • 7

Będe jutro i to od rana (mam akurat wolne), żeby zdążyć kupić Pszenicę. Co do Belgów, to moje ulubione Chimay w cenie jednak troche zaporowej.
                            A..i dodam, że znajomym (tym leniwym) już kilka razy piwo zakupione u Kopyra do Wrocławia wiozłem.

Comment

• kopyr
                              • 2004.06
                              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nightwatch Wyświetlenie odpowiedzi
                              Będe jutro i to od rana (mam akurat wolne), żeby zdążyć kupić Pszenicę. Co do Belgów, to moje ulubione Chimay w cenie jednak troche zaporowej.
                              A..i dodam, że znajomym (tym leniwym) już kilka razy piwo zakupione u Kopyra do Wrocławia wiozłem.
                              Zakupione były przy wysokim kursie euro, a dodatkowo braciszkowie się cenią.
                              blog.kopyra.com

Comment

• nightwatch
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2010.01
                                • 7

Wiem, wiem, że tyle musi kosztować. W końcu w samej Belgii to też ok. 3 euro za butelkę. Swego czasu zarabiałem w euro i łatwiej było wydać te 3 euro, niż teraz 11-12 zł za butelkę 0,33 l. Rzucę jednak jutro okiem na Belgijskie

Comment

Przetwarzanie...
                                X