Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nightwatch
Wyświetlenie odpowiedzi
Oborniki Śląskie, Skłodowskiej 2 (przy rondzie), Delikatesy Centrum Kopyra
Collapse
X
-
-
-
Tyle razy przejeżdżałem tym rondem i co prawda widziałem podświetlany baner Pilsnera, ale nigdy bym się nie spodziewał, że taki wybór piw jest w Obornikach Śląskich. A ja po Wrocławiu szukałem Primatora, Svijanego, Opata Pozdrawiam, niebawem odwiedzę to miejsce
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gubik Wyświetlenie odpowiedziA ja po Wrocławiu szukałem Primatora, Svijanego
Nie jest to żaden zarzut do przedpiścy, nie jest jedynym, który tak odmienia tę nazwę (np. Jarasty pyta "nalać ci Svijanego?").
Chciałbym tylko wyjaśnić tę kwestię. Svijansky Maz, Svijanska Knezna, Svijansky Rytiz i Baron... Wszystko te nazwy wskazują na pochodzenie od miejscowości, a nie od nazwiska, jakiejś cechy, funkcji czy przypadłości.
Ale to tylko moje przypuszczenia, niech się specjalista jakiś wypowie.Last edited by Pendragon; 2010-06-17, 18:34.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTo chyba niepoprawna odmiana? Piwo pochodzodzi z browaru w miejscowości Svijany, więc poprawnie moim zdaniem jest "szukałem Svijan".
Nie jest to żaden zarzut do przedpiścy, nie jest jedynym, który tak odmienia tę nazwę (np. Jarasty pyta "nalać ci Svijanego?").
Chciałbym tylko wyjaśnić tę kwestię. Svijansky Maz, Svijanska Knezna, Svijansky Rytiz i Baron... Wszystko te nazwy wskazują na pochodzenie od miejscowości, a nie od nazwiska, jakiejś cechy, funkcji czy przypadłości.
Ale to tylko moje przypuszczenia, niech się specjalista jakiś wypowie.
Comment
-
-
Panowie to nie jest dział poprawnej pisowni.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Belgijskie piwa
Jaka jest dostępność belgijskich piw? Są jakieś piwa trappistów? Będę niedługo w Trzebnicy...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kwadri Wyświetlenie odpowiedziJaka jest dostępność belgijskich piw? Są jakieś piwa trappistów? Będę niedługo w Trzebnicy...
O ile się nie mylę to zestaw Westmalle z kielichem, być może jeszcze jakieś resztki Westmalle, ale nie dam za to głowy.
PS: generalnie nie jestem teraz w firmie, ale z tego co pamiętam i estymowanej przeze mnie sprzedaży powyższe jest zgodne z prawdą, a przynajmniej z moją najlepszą wiedzą.
Comment
-
-
-
Informuję wszystkich potencjalnych klientów, że w dniach 20-29 września sklep będzie nieczynny. 30. września zapraszamy na otwarcie pod nowym szyldem Delikatesy Centrum. Zmiana sieci nie powinna wpłynąć na asortyment piwny w znaczący sposób.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziInformuję wszystkich potencjalnych klientów, że w dniach 20-29 września sklep będzie nieczynny. 30. września zapraszamy na otwarcie pod nowym szyldem Delikatesy Centrum. Zmiana sieci nie powinna wpłynąć na asortyment piwny w znaczący sposób.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziNiech zgadnę: sprzedałeś dobrze prosperujący sklep, by zainwestować w browar
Comment
-
-
Dziś otwarcie nowego, starego sklepu.
Powiem, że wygląda imponująco. Inna jakość. Dobre oświetlenie, inne umeblowanie. Można się miło zaskoczyć.
chyba trzeba by zmienić tytuł wątkuMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Zmianę tytułu właśnie zgłosiłem. Z nowości pojawiły się 3 nowe piwa z Zawiercia (niestety bez Czekoladowego, ale liczę, że niedługo i ono się pojawi), puszkowy amber naturalny i powróciło po kilku miesiącach nieobecności Żytnie z Konstancina.
Godziny otwarcia pozostają bez zmian pon-sob 7-22. Niedziele i święta: nieczynne.
Uwaga techniczna - ze względu na reorganizację sklepu piwa belgijskie powędrowały na stoisko monopolowe, zaś czeskie i polskie są na półce w dziale piwnym oraz w naszej "antykoncernowej" lodówce.
Comment
-
Comment