Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mareks
Wyświetlenie odpowiedzi
Oborniki Śląskie, Skłodowskiej 2 (przy rondzie), Delikatesy Centrum Kopyra
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziOczywiście pokal. Przepraszam za podniesienie ciśnienia.
I tak mam za wysokie.
Comment
-
-
Zupełnie zaskoczył mnie ten sklep. Spodziewałem się niewielkiego sklepu rodzinnego, a tu prawdziwy supermarket! Wybór piw jest bardzo dobry, ale są one ułożone w trzech miejscach, więc trzeba ich trochę poszukać, albo po prostu wiedzieć gdzie są. Na szczęście zastałem Tomka, który oprowadził mnie po swoim sklepie i pokazał asortyment. Jest trochę piw z wielu krajów. Oczywiście Polska z np. Brackiem Pale Ale i pokalem, są Czechy, Niemcy, Wielka Brytania, Irlandia i Belgia z np. Blanche de Namur. Jest co wybierać, tak że mieszkańcy Obornik i okolic nie mogą narzekać. Jadąc z Wrocławia do Obornik mija się kilka innych supermarketów - ilościową konkurencję Tomek ma więc dużą, ale jakościową na pewno nie.
Comment
-
-
Wjechało kilka nowości, o których warto wspomnieć:
- PINTA - Grodziskie, Pierwsza Pomoc, Czarna Dziura i Atak Chmielu.
- bamberskie wędzonki - Schlenkerla, Spezial,
- koelsche - Muhlen i Reissdorf.
Comment
-
-
Kopyr chyba przez skromność nie wspomniał m.in. o ciekawych Veldensteinerach - wędzonka i Zwickl. Lubię te piwa a nie piłem ich Landbiera, który podobno też dobrze smakuje, czy jest szansa na to piwo? widziałem też Speziale.
Od mojej zeszłorocznej wizyty sporo się zmieniło - "fejs-lifting", stało się bardziej elegancko. Już po rozkładzie /w różnych miejscach stoją półki i lodówki/ widać, że piwo stanowi ważny punkt w asortymencie sklepu. Może, co zrozumiałe jak na wielkość Obornik, nie ma rekordowej liczby piw (choć jest ich naprawdę dużo). Jednak widać, że pod względem gatunków wybór jest przemyślany (górna i dolna fermentacja, małe polskie browary, niemieckie, czeskie, sporo Belgów), każdy znajdzie coś dla siebie, nawet taki wymagający klient z jak ja. Kupiłem między innymi nowego Żubra Kosztował coś ze 2,20 więc pomyślałem, że w tej cenie w końcu trzeba go wziąć za rogi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzikażdy znajdzie coś dla siebie, nawet taki wymagający klient z jak ja. Kupiłem między innymi nowego ŻubraJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziKopyr chyba przez skromność nie wspomniał m.in. o ciekawych Veldensteinerach - wędzonka i Zwickl. Lubię te piwa a nie piłem ich Landbiera, który podobno też dobrze smakuje, czy jest szansa na to piwo? widziałem też Speziale.
Comment
-
-
No i właśnie skończyły się PINTY, wszystkie"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziNo i właśnie skończyły się PINTY, wszystkieMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Sam wlezie ..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toman3 Wyświetlenie odpowiedziMam pytanko. Czy skupujecie butelki zwrotne po piwach te 0,5 l Jeśli tak to w jakiej cenie
PS: po dłuższej nieobecności pojawił się Konstancin.
Comment
-
-
Zapraszam dziś na godzinę 18-tą na premierę Brackiego Grand Championa.
Oprócz tego w ofercie pojawiły się: PINTA - Ale Szycha, Atak Chmielu, Wesołych Świąt, Psze Koźlak, Jak w Dym i A'la Grodziskie oraz Jurajskie Pszeniczne, Paulaner Salvator, Leikeim Weisse, Meantime Chocolate Porter i Schlenkerla Urbock.
Comment
-
Comment