A ja ostatnio pocałowałem klamkę... Okazało się, że w piątek i sobotę otwierali dopiero o 12-tej... Szkoda, że na forum nie było żadnej informacji. Spróbuję w następny weekend.
Wrocław, Rydygiera / Brodatego, Drink Hala
Collapse
X
-
Pinta wjedzie jutro w sześciu odsłonach
Z dzisiejszych nowości:
Browar południe - Kresowe Jasne,Mocne,Stout
Łomża pszeniczna
Kopernik
Fortuna wiśniowa
Bearnard...:
Grapefruit
Limonka
Czarna Porzeczka
Toffi
Pils
Korzenny
Club
z Kniei
Kuba rumowe
ZapraszamOstatnia zmiana dokonana przez wrojtek; 2011-06-30, 08:14.Comment
-
Z ciekawych piw:
- Matuska ciemna
- Wszystkie PINTY
- Spezial Bamberg (dwie wędzonki - lager i marcowe oraz pszenica)
- Landbier (Bayreuther Bierbrauerei - dwa rodzaje)
- wędzonka z Krumlova /Svihak/
- cała gama Chotebori /w tym wyprzedaż karmelowego Speciala - 3,30/
- cała gama Grybowa /w tym nowy jasny bock, niepasteryzowane, Krzepkie i Lach/
- pszenica z Herolda
- Breznak z Opata /14% marcowa/Comment
-
Z nowej dostawy dostępne między innymi:
Niemcy:
Veldensteiner - Raucherl /wędzonka/, Premium Pils
Schontaler Original
Kuchlbauer Alte Liebe /ciemna pszenica/
Wielka Brytania:
Wychwood Brewery - Organic Pale Ale, Wychcraft Blonde
Czechy:
Valasek Juras,
Hubertus 12 /po raz pierwszy szklana butelka 0,5l./
Kanec Zeleny/Senator
Dobruska 11 i 12
Car 12
Bakalar - 10%, 555 (koźlak)
Eggenberg - Petr Vok, Nakoureny Svihak, Nealko
Tambor - 11%, Nealko
Żatec - Export, Premium, Celia
Herold - 10%, 12%, pszenica
Chotebor - Original, Premium, Polo
Rebel - 10%, 12%, nealko
Poutnik - 10%, 12%
Samson - 10%
Platan - Granat, nealko
Rychtar - Standard
Bohemia Regent - 10%, 12%, ciemne
Pardubice - polotmava 11%, Taxis, Porter, Ozzobir
Ferdinand 10%, 11%, 13% 7 kuli
Cerna Hora - Black Hill, Granat, Kvasar, FormanOstatnia zmiana dokonana przez darekd; 2011-07-22, 18:33.Comment
-
Nowości z Niemiec:
- Weiherer Keller
- Weiherer Weisse
- Alt-Bamberg Weissbier
- Zwergla Bier
- Klosterbräu Bambereger Schwärzla Bier
- Mahr`s Kellerbier
- Mahr`s Weisse
- Leikeim Steinbier
- St. Georgen Bräu Keller
- Schlenkerla Lagerbier
- Spezial Weissbier
- Spezial Rauchbier Lager
- Berliner Kindl Weisse
ZapraszamComment
-
Wczoraj zakupiłem Rychnov (były wszystkie 3 jednolitrowe) oraz Dobruskę (też oba rodzaje). Może pisanie o tym jest trochę wbrew mojemu interesowi, ale co tam...
Generalnie fragment lodówki przeznaczony na czeskie "atrakcje" prezentował się nieźle.Comment
-
Z tego co wiem, właściciele narzekają, że np. Kocour słabo schodzi. Matuska pewnie też nie idzie, jak Harnaś... Innymi słowy, im więcej piwnych maniaków będzie wiedzieć o szerokim asortymencie, tym chętniej będą tam zaglądać, kupować i dostępność ciekawostek wzrośnie.
Comment
-
Według mnie jest wręcz odwrotnie, niż myśliszZ tego co wiem, właściciele narzekają, że np. Kocour słabo schodzi. Matuska pewnie też nie idzie, jak Harnaś... Innymi słowy, im więcej piwnych maniaków będzie wiedzieć o szerokim asortymencie, tym chętniej będą tam zaglądać, kupować i dostępność ciekawostek wzrośnie.
Comment
-
Dostępne są także nowości z Sulimaru:
Cornelius Koźlak i Cornelius GrejpfrutComment
-
No to ja napiszę. bo Wrojtek zapracowany jakiś:
Perełką jest bardzo mocno limitowana dostawa Fullersa, dojrzewającego w dębowych beczkach po koniaku w kartonowym opakowaniu.
austriackie Kapsreitery / Hopfenkrone oraz marcowe/
z czeskich małych i mini mi.in. obok wspomnianych Cary, Valaski, Hubertusy, Kance z Żamberka, z Matuski ciemne i AIPA. Poza tym wiedeński Kounic (Janacek), Vyskowy, trochę nowości z Nymburka. Wędzonki - Schlenkerla i Svihak i inne.
Na temat nowych piw niemieckich z nieco wcześniejszej dostawy można poczytać na nowej stronie Drink-Hali:
Ostatnia zmiana dokonana przez darekd; 2011-09-09, 19:20.Comment
-