No w końcu Herbowe się pojawiło Nie piłem tego wynalazku jeszcze, a wszędzie gdzie we Wrocławiu znajdę Koreb, to tylko Miodowe. Mam nadzieję, że do poniedziałku nie zniknie, bo wcześniej nie dam rady się pojawić.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Zapraszam na dzisiejsze nowości (chyba poraz pierwszy we Wrocławiu) pojawiły się:
- pszeniczne Viva Hel i Twierdzowe n/p z Raciborza
poza tym:
- Janecek 12%
- Rebel 10%
- Lobkowicz Baron
Powroty:
- Dawne i Mazowieckie n/p
- Naturalne n/f
- Kasztelan i Bosman n/p
- Noteckie n/p
- Brackie
- CH Luna i Sklepni
- Policka 12%
...no i tyle...Na zdrowie
Co mi się przydarzyło niedawno: Dostałem dwa pyszne bączki gratis. Za to, że terminal do płacenia kartą był zepsuty i musiałem wyciągać pieniądze z bankomatu. Gratuluję kupieckiej klasy!
Byłem w zeszłym tygodniu we Wrocławiu w celach "niepiwnych" i nie planowałem dużych zakupów. Po drodze TU i ówdzie wpadłem i połowa bagażnika zapełniona zapełnionymi butelczynami . Fajny sklep, spory wybór, ceny OK. Duży plus to możliwość "pomacania" butelek. Wybierać można dłuuugo, spokooojnie i nikt nie popędza - pełen komfort psychiczny przy zakupach. Personel bardzo sympatyczny, choć przydałoby się jakieś małe szkolenie, aby odpowiedzi na zadawane pytania były bardziej rzeczowe .
Powoli poszerzamy ofertę piw z Niemiec, mam nadzieję że będzie miało to charakter ciągły ale na pewno rotacyjny, i tak z dzisiejszych nowości:
-Lowenbrau Oktoberfestbier
-Hacker-Pschorr Munchen Hell i Oktoberfest Marzen
-Bischofshof Weissbier Dunkel
Zapraszamy również na świeżą partię lipcowego.
Pozdrawiam
Ostatnim razem było bardzo fajnie i szkoda, że Piecia (na szczęście nieco nietrzeźwy) zdążył na ostatni autobus na Wschód W tym roku też będzie dużo piwa,a Hala zapewnia dużo różnorodnego jedzenia.
30 kranów, najlepsze polskie browary, goście z zagranicy, kilkadziesiąt premier,...
Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
Bardzo fajna inicjatywa Funky Fluid. Na Hali Gwardii przez 3 dni na stoisku 9 browarów, wiele ciekawych piw, kilka premier. Stoliki, flipery, szkło festiwalowe.
Bardzo udana impreza, jeszcze zdążycie wpaść.
Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
Comment