Kocura nie już nie ma , tz. jest odłożony zapewne dla jakiegoś szczęśliwcy z forum, dowiedziałem się że w okolicach środy ma być ponownie dostępny. Ale i tak jest dobrze nabyłem kilka niemieckich specjałów no i Żytnie.
Kocour powinien pojawić się we wtorek wieczorem, ale nie dam sobie głowy uciąć (jak będzie stał już w lodówce to poinformuję na forum)
Postawiłem sobie za cel, że piwa z Varnsdorfu wylądują na Rydygiera i będę starał się go osiągnąć, proszę o cierpliwość
A są jakieś szanse na pojawienie się Portera z Łodzi w butli do niedzieli?
Nie ma. Browary Łódzkie nie rozlewają tego piwa od jakiegoś czasu i nie zanosi się, żeby ten stan rzeczy miał się zmienić... Wolą robić konserwy dla marketów.
Zofmar - hurt-detal
Łódź, ul. Pomorska 116
Godziny otwarcia:
pon-sob: 900-2100
niedziela: 1200-2000
Jesteśmy na facebook`u (ZofMar Łódź)
GG: 36639313
Dzisiaj sporo nowości i powrotów:
Magnus czekoladowy, Jagiełło miodowe,Krzepkie,Łomża Mocne n/p,Tradycyjne,Porter Warmiński
Eggenberg Nakouřený Švihák,litewskie Gubernija.
Pilsweiser n/p,Celtyckie,Kopernik,Jever.
Od jutra zapraszam także na Twierdzowe.
Ostatnia zmiana dokonana przez wrojtek; 2010-10-14, 15:03.
Dziś przejeżdżając "po drodze" wstąpiłem do Drink Hali z nadzieją na Kocoura. No i się nie zawiodłem Cieszę się, że nadal jest dostępny. Były: EPA i Lezak. Oby tak dalej!
Witam i zapraszam na nowości z Niemiec:
Mager Ur-Hell, Simon Spezial,Zirndorfer Keller, Landbier i Weizen, St. Georgen Bräu Keller Bier,
Weissenohe Classic Export, Held Bräu Bauernbier Dunkel, Fischer Lagerbier, Paulaner Salvator.
Poza tym ponownie Jihlava: Jeżek 11, Zacharias 14 i nowość Grand 18, Żatecka Baronka,Platan Prácheńska Perla,wędzonka z Eggenbergu, parę nowości z Novej Paki i austriacki Gosser
na zdrowie
Czy można oczekiwać jakiś nowych piw z Niemiec? Np. bocków i innych "specjalnych", bo zima idzie i może jakieś treściwsze nowości się pojawią?
Na razie wjechał Tucher świąteczny poza tym Urfrankish Dunkel, Pilsener, Weizen jasny i ciemny.
Mam nadzieję, że bocki pojawią się na początku przyszłego tygodnia,na pewno dam Ci znać pozdrawiam
Ostatnim razem było bardzo fajnie i szkoda, że Piecia (na szczęście nieco nietrzeźwy) zdążył na ostatni autobus na Wschód W tym roku też będzie dużo piwa,a Hala zapewnia dużo różnorodnego jedzenia.
30 kranów, najlepsze polskie browary, goście z zagranicy, kilkadziesiąt premier,...
Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
Bardzo fajna inicjatywa Funky Fluid. Na Hali Gwardii przez 3 dni na stoisku 9 browarów, wiele ciekawych piw, kilka premier. Stoliki, flipery, szkło festiwalowe.
Bardzo udana impreza, jeszcze zdążycie wpaść.
Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
Comment