To jest w ogóle niezły paradoks, że piwa browaru Krajan są praktycznie niedostępne w powszechnej sprzedaży w mieście ( i nawet w powiecie) w którym się on znajduje.
Jednakże nie dalej niż w grudniu osobiście zaopatrywałem się w 2 skrzynki piwa w ich przybrowarnianym sklepiku i browar pracował na pełnych obrotach. Nie słyszałem, żeby coś się w tym względzie zmieniło.
W grudniu osobiście zaopatrywałem się w 2 skrzynki piwa w ich przybrowarnianym sklepiku i browar pracował na pełnych obrotach. Nie słyszałem, żeby coś się w tym względzie zmieniło.
Ale to było w grudniu. Nieco się zmieniło od tego czasu.
Ostatnim razem było bardzo fajnie i szkoda, że Piecia (na szczęście nieco nietrzeźwy) zdążył na ostatni autobus na Wschód W tym roku też będzie dużo piwa,a Hala zapewnia dużo różnorodnego jedzenia.
30 kranów, najlepsze polskie browary, goście z zagranicy, kilkadziesiąt premier,...
Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
Bardzo fajna inicjatywa Funky Fluid. Na Hali Gwardii przez 3 dni na stoisku 9 browarów, wiele ciekawych piw, kilka premier. Stoliki, flipery, szkło festiwalowe.
Bardzo udana impreza, jeszcze zdążycie wpaść.
Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
Comment