Wrocław, Odkrywców 6, Kazpol

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • BartekBas
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.02
    • 18

Wrocław, Odkrywców 6, Kazpol

Sklep położony na skrzyżowaniu ulic Odkrywców i Podróżniczej, wybór piw dość duży, oprócz koncernowych dostępne są m.in. Ciechany, Kozackie z Namysłowa, czeskie Primatory, Skalak, Karkonos, Svijany.
    Ostatnia zmiana dokonana przez BartekBas; 2009-08-28, 11:53.
    MojKufelek.pl
    fb.com/MojKufelek
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12784

Sklep (Grabiszyn) obecnie nie nazywa się Kazpol. Na paragonie "sklep ogólnospożywczy" + nazwisko właścicielki. Na zewnątrz napisy: "napoje wina alkohole" i bodaj "chłodzone piwo" :-)

Zawsze miał dość spory wybór jak na wielkość. Obecnie obok polskich kraftów, też w/w Czechy (też Opaty, Bernardy, Konrady itp., niektóre w atrakcyjnych cenach). Ostatnio nawet pojawiło się coś z Niemiec.

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd

Zawsze miał dość spory wybór jak na wielkość. Obecnie obok polskich kraftów, też w/w Czechy (też Opaty, Bernardy, Konrady itp., niektóre w atrakcyjnych cenach). Ostatnio nawet pojawiło się coś z Niemiec.
      Sklepik nadal działa i ma całkiem spory wybór. Cenowo dalej jest atrakcyjnie. Np. piwa z dostępnego w niektórych piwotekach bawarskiego browaru Herrnbräu (dwa hellesy, pils, pszenica) w cenie 3,60 zł, gdzie w niektórych miejscach widziałem nawet powyżej 5 zł.. Są lodówki.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Vojkovice 252, Pivovar Koníček
        dadek
        Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
        2023-11-22, 05:14
      • pebejot
        Zduńska Wola, Św. Maksymiliana Marii Kolbego 4, Staropolski Ogródek Piwny
        pebejot
        Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
        Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
        Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
        2024-10-19, 09:24
      • bastion
        Ukraina, Kijów, Michaiła Drahomanova 31G, Pivna Duma.
        bastion
        Po niezbyt udanej wizycie w Kulcie, udałem się w inną część kijowskich blokowisk, ale w przyjemniejszej okolicy.
        Przed lokalem jest jeziorko i park który w sobotni gorący wieczór zapełnił się licznymi bywalcami.
        Budki z fast-foodami miały swoje żniwa a w ich okolicy jakaś...
        2023-09-12, 20:15
      • bastion
        Ukraina, Mikuliczyn, Hruszewskowo 89a, Pivovarnia Girskie.
        bastion
        Browar Motruk który działa w Mikuliczynie już dłuższy czas, osiągnął spory sukces. Na własne oczy widziałem jak całe autobusy wycieczkowe zwalają się do niego, wynosząc w petkach chyba setki litrów piwa i kwasu.
        Ciężko było się wstrzelić w czas gdy będzie bardziej pusto. Droga...
        2022-10-04, 21:26
      • dadek
        Holandia, Rotterdam, Galileïstraat 24, Stadshaven Brouverij
        dadek
        Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
        2023-08-23, 00:48
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...