Sklep położony na skrzyżowaniu ulic Odkrywców i Podróżniczej, wybór piw dość duży, oprócz koncernowych dostępne są m.in. Ciechany, Kozackie z Namysłowa, czeskie Primatory, Skalak, Karkonos, Svijany.
Wrocław, Odkrywców 6, Kazpol
Collapse
X
-
Wrocław, Odkrywców 6, Kazpol
Tagi: brak -
Sklep (Grabiszyn) obecnie nie nazywa się Kazpol. Na paragonie "sklep ogólnospożywczy" + nazwisko właścicielki. Na zewnątrz napisy: "napoje wina alkohole" i bodaj "chłodzone piwo" :-)
Zawsze miał dość spory wybór jak na wielkość. Obecnie obok polskich kraftów, też w/w Czechy (też Opaty, Bernardy, Konrady itp., niektóre w atrakcyjnych cenach). Ostatnio nawet pojawiło się coś z Niemiec. -
Comment
Related Topics
Collapse
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...-
Channel: Łódzkie
-
-
Po niezbyt udanej wizycie w Kulcie, udałem się w inną część kijowskich blokowisk, ale w przyjemniejszej okolicy.
Przed lokalem jest jeziorko i park który w sobotni gorący wieczór zapełnił się licznymi bywalcami.
Budki z fast-foodami miały swoje żniwa a w ich okolicy jakaś...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
Browar Motruk który działa w Mikuliczynie już dłuższy czas, osiągnął spory sukces. Na własne oczy widziałem jak całe autobusy wycieczkowe zwalają się do niego, wynosząc w petkach chyba setki litrów piwa i kwasu.
Ciężko było się wstrzelić w czas gdy będzie bardziej pusto. Droga...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
-
Channel: Holandia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment