Do nabycia "Śląskie 1209" "Warzone zgodnie z recepturą browaru w Lwówku Śląskim" za 2,10 PLN (lub 2,50 PLN bo nie mogę odszyfrować paragonu, wszystko od góry do dołu nazywa się "piwo" )
Polecam bo mi bardzo smakowało.
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Fajny sklep. Byłem ostatnio we wrocku u znajomych i miałem okazję odwiedzić. Olbrzymi asortyment przy niewielkiej stosunkowo powierzchni. W lublinie nigdzie nie ma takiego wypasu. Pozostaje tylko pozazdrościć.
// ART zbieżność nazw sklepów przypadkowa, nic na to nie poradzę że akurat najfajniejsze sklepy z browarkiem w jakich byłem się PIWOSZ nazywają. I wyprzedzam wszelkie podejrzenia: nie jestem ani właścicielem ani pracownikiem tajemniczego koncernu PIWOSZ //
Wimich - Twoja ironia jest zupełnie niepotrzebna - zrozum - dalej nie piszesz o konkretach - odpowiedz sobie szczerze na pytanie - jaką wartość informacyjną niesie stwierdzenie że w sklepie jest "OLBRZYMI ASORTYMENT"? - opisujesz sklep w sposób taki że i tak nie wiadomo dalej co tam jest ciekawego, choć ostatnie doniesienia z odwiedzin tego miejsca są z zeszłego roku i warto byłoby wnieść coś do tematu dając innym znać co tu ciekawego teraz znajdą.
Ja naprawdę nie mam nić przeciwko Tobie, mam jedynie uwagi do przekazywanych treści - której akurat w tym przypadku brakuje i próbuję Cię przekonać żeby w swych opisach zawierać ISTOTNE dla świadomych piwoszy informacje.
Wszystkie Ciechany, Lwówek, piwa z Jabłonowa, Konstancina, Kormoran, Franziskaner, dużo czeskich piw - Skalaki, Svijany, Budvar, Staropramen, 4 rodzaje kozela, moim zdaniem wybór troszke mniejszy niż w Drink Hali, ceny porównywalne jesli sie z butelkmami przychodzi. Ogólnie polecam, w sumei bywam tam najczęściej, bo mam blisko, Tylko po Noteckie i Pinte idę na Rydygiera, reszte kupuje na miejscu
Najczęściej tu kupuję i nie mam za bardzo porównania, czy jest drogo czy nie. Asortyment jest szeroki, ale tak z pamięci nie wymienię. Jak chcecie to pytajcie, a ja zobaczę czy jest.
Przykładowe ceny(niekoniecznie aktualne, ale takie rachunki wygrzebałem):
Brackie Cieszyn 2,40 zł
Brok export 2,50 zł
Namysłów niepasteryzowane 2,80 zł
Starovar 2,90 zł
Special czarny 2,30 zł
skalak ciemny 13 2,90 zł
lagerowe ciechan 3,30 zł
primator ciemny 23 4,90 zł
Jak to się ma do innych sklepów?
Ostatnia zmiana dokonana przez jar_007; 2012-02-10, 17:53.
ja tam codziennie kupuję,ale jak mam ochotę na Pintę to idę na Rydygiera do Drinkhali, idzie się 15 minut od Piwosza. W Piwoszu ceny są o 10-20 groszy wyższe, więc przy zakupie 3-4 piw majątku się nie traci :P. Tak czy siak w piwoszu obsługa jest miła i zawsze tam udaje się 10-15 minut pogadać o sprawach bieżących :P
tak z pamięci:
Lwówek, Ciechan- 3,30zł
Primator WEIZENBIER - 3,60zł
Ciechan pszeniczny - 4,60zł
Jest znacznie większy wybór ale cen nie pamiętam.
Zaszedłem wczoraj zobaczyć czy mają jakieś ciekawe nowości a tu szok. Sklep zamknięty, w środku pusto, nawet półek nie ma. Ktoś coś wie? Na szybie nie było żadnej informacji. Mam nadzieję, że to tylko remont a nie likwidacja.
Rozmawiałem z szefem, sklep będzie przeniesiony na ulicę Oleśnicką (zaraz obok). Jestem raczej rozbawiony faktem, że tam, gdzie był Piwosz, wyrastają Żabki.
Witam mam do oddania korek jak w temacie. Za darmo/za piwo. Lokalizacja Wrocław, galeria dominikańska lub pl. Grunwaldzki. Wysyłam tylko za przedpłatą. Stan jak na zdjęciu
Znalazłam na działce i pomyślałam, że ktoś może uznać za okaz kolekcjonerski
Wrocławska Feta czyli Festiwal Piwa, Wina i Sera. Edycja jesienna. W klimatycznych wnętrzach Concordii Design. Tym razem, Wrocławska Feta zaprezentuje się w kolorach i smakach pięknej złotej jesieni
Comment