Mieści się to maleństwo przy ul. Żeromskiego. Na skromnym metrażu sporo wynalazków z różnych stron świata. Do tego sporo zestawów ze szklanką i tego typu promocje. Pierwszy taki sklep, jaki na oczy widziałam. Zawsze warto tam zajrzeć.
Wrocław, Żeromskiego 22, Piwosz [przeniesiono]
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Wrocław, Żeromskiego 22, Piwosz [przeniesiono]
Tagi: brak
-
-
zawsze warto dodać że we Wrocławiu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Marusia - "Piwosz", Wrocław
Mieści się to maleństwo przy ul. Żeromskiego. Na skromnym metrażu sporo wynalazków z różnych stron świata. Do tego sporo zestawów ze szklanką i tego typu promocje. Pierwszy taki sklep, jaki na oczy widziałam. Zawsze warto tam zajrzeć.
Comment
-
-
Krzysiu napisal/a
Marusia - "Piwosz", Wrocław
Wkońcu i ja tam zawitałem. Wszedłem i szczęka opadła mi na blat z wrażenia. Jest TEGO tam mnóstwo. A trafiłem tam tylko dlatego bo jest to niedalego odemnie a w pobliskim sklepie znowu brakło Książęcego. Wyszedłem usatysfakcjonowany w 100%. Naprawdę polecam.Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)
Comment
-
-
Dziś spotkała mnie w tym sklepie niemiła sytuacja. Kupiłem trochę Kryształów. Stały sobie w skrzynce przy kasie. Wszystkie miały kapsel z przyklejoną ceną - 1,45 zł. Coś mnie tknęło przeczucie i przy kasie odleiłem jedną metkę - było przeterminowane.
Pani bez większego zdziwnienia powiedziała "O, znowu" i zawołała kogoś na zapelczu by wymienił. Te wymienione nie miały przyklejonych cen...
Jestem na 100% pewnien, że sprzedają przeterminowane piwo z premedytacją. Nie, tak się nie robi. PAŁA!browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Odwiedziłem 22.12.2004
Ilość promocji rzeczywiście największa (a tego szukałem na prezent dla ojca).
Zakupiłem jedyną 5 litrową puszkę (beczułkę) Obolona Premium (chociaż nazwa jest trochę zakamuflowana - Premium widnieje tylko z boku puszki małym drukiem. Pod logo natomiast napis brzmiący 'nasze')
Trzy rodzaje Chimay'a 0,75dm3 z czego pozostało już tylko dwa bo zakupiłem Cinq Cents.
Trzypak 'Franciszka' po 11 zł
Promocja Krusovice Cerne po 2,90zł za butelkę 0,5
Kryształ po 1,45 ale nie wiem z jaką datą bo nie kupowałem
Jurand Dublin i Koźlak
Obsługa miła i chętna do współpracy. Np. zechcieli wymienić zakupiony przed momentem szeciopak Pilsnera z kuflem na beczkę Obolona bez zbędnych komentarzy.
Szkoda, że nie mam tego sklepu po drodze do pracyMM961
4:-)
Comment
-
-
w poniedziałek po świętach przy krótkiej wizycie udało mi się wyrwać ostatnie 4 portery z Żywca (DEterminacja o jeden dzień i tylko przypadek sprawił że wyciągnąłem je szefowi z zaplecza ).
Ogólnie odniosłem wrażenie że Piwosz już nie jest tak atrakcyjnym asortymentowo sklepem jak kiedyś...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson10.03.2005
W zasadzie w sklepie nic ciekawego. Parę zagranicznych marek, a z polskich nietypowych - tylko Jurand Dublin. Porażka
Już od dawna nie chce mi się robić wycieczek na ulicę Żeromskiego.
Comment
-
-
W sklepie przy Zawalnej pojawiło się ostatnio Amber Żywe (w cenie 3,20 za butelkę) - obecnie to chyba jedno z nielicznych miejsc w okolicy (przynajmniej w północnej części Wrocławia), gdzie można je nabyć. Przez krótki czas była promocja na La Trappe Duppel - butelka 0,33 kosztowała 1,50 pln (data ważności - maj 2005), niestety te kilka(naście) butelek rozeszło się bardzo szybko...
Comment
-
-
Trzeci sklep jaki odwiedziłem w czasie pobytu we Wrocławiu. W sprzedaży poza piwem masa pozapiwnych rzeczy (lody itp). Fajnie urządzony sklep, sprzedawca z podejściem do klienta. Niestety też najdroższy z tych sklepów. Amber Żywe i Koźlak po 3,50 zł. Zaopatrzyłem się w Książęce z Browaru Śląskiego (1,95 zł) i Beczkowe Wyborne z Ciechanowa (1,90 zł).
Podsumuję tutaj jeszcze moje poszukiwania dobrego piwa. Z trzech sklepów najbardziej przypadł mi Piwoszek na ul. Dworcowej. Nie kupiłem wszystkiego na co miałem ochotę, ale i tak jestem zadowolony. Pominąłem Piwopija na ul. Sienkiewicza ponieważ są tam roboty drogowe i dostęp do sklepu jest trochę utrudniony .
Wszystkie adresy i piwka o które pytałem znalazłem na tym forum. Dzięki. Wasze
Comment
-
-
Jest sporo Ciechanowa. A przede wszystkim Ciechan Wyborny i Mocny niepasteryzowany. Data ważności 1.XI.2005. Słyszałem od kogoś, że to piwo ma podejrzanie długi termin przydatności, ale osobiście tego nie stwierdziłem.
Z ciekawostek - Belfast w zielonych, bezzwrotnych butelkach 0,33.MM961
4:-)
Comment
-
Comment