Nie wiem dlaczego do tej pory nie opisałem tego sklepu. Może dlatego, że chodzę do niego w kapciach i z powodu tej bliskości traktuję go jak część domu
. Lokal sąsiaduje przez ścianę ze znaną w okolicy pizzerią Dalida. Sklep monopolowy posiadający dwa regały tzw. piw regionalnych. W stałej ofercie:
- Lwówek
- Ciechan
- Primator
- smakowe Jagiełło
- Miłosław
- Skalaki
do tego jakieś pojedyncze marki innych browarów (Svijany, Cerna Hora) oraz Łomże i Perły.
Chłopaki stawiają raczej na piwa, które im schodzą. Dlatego nie utrzymał się u nich Koreb - dostał pierwszą i jak się później okazało ostatnią szansę
Obecnie na próbę mają dwa piwa Pinty: Odsiecz Wiedeńską i Viva la Witę. Oby nie podzieliły losu Koreba.
Ponadto na stanie sklep ma dużo win, wódek i alkoholi kolorowych.
Ceny piwa:
- Lwówek Wrocławskie 3 zł
- Lwówek Książęce 3,3 zł
- Skalaki od 3 zł
- Primatory w przedziale 3 - 6 zł
- Pinta Odsiecz Wiedeńska 6,9 zł
- Pinta Viva la Wita 7,5 zł
Ceny nie należą do najniższych, ale sklep mam pod nosem, więc nie narzekam.
Aha, kaucja za butelki tzw. browarów regionalnych wynosi aż 60 groszy, co mobilizuje do ich oddawania
Praktykowany jest zwyczaj przyjmowania butelek bez paragonu.
A ZIMNE PIWO stoi w lodówce z tyłu sklepu, w jego dalszej części. Przy wejściu są tylko lodówki "koncernowe".

- Lwówek
- Ciechan
- Primator
- smakowe Jagiełło
- Miłosław
- Skalaki
do tego jakieś pojedyncze marki innych browarów (Svijany, Cerna Hora) oraz Łomże i Perły.
Chłopaki stawiają raczej na piwa, które im schodzą. Dlatego nie utrzymał się u nich Koreb - dostał pierwszą i jak się później okazało ostatnią szansę

Ponadto na stanie sklep ma dużo win, wódek i alkoholi kolorowych.
Ceny piwa:
- Lwówek Wrocławskie 3 zł
- Lwówek Książęce 3,3 zł
- Skalaki od 3 zł
- Primatory w przedziale 3 - 6 zł
- Pinta Odsiecz Wiedeńska 6,9 zł
- Pinta Viva la Wita 7,5 zł
Ceny nie należą do najniższych, ale sklep mam pod nosem, więc nie narzekam.
Aha, kaucja za butelki tzw. browarów regionalnych wynosi aż 60 groszy, co mobilizuje do ich oddawania

A ZIMNE PIWO stoi w lodówce z tyłu sklepu, w jego dalszej części. Przy wejściu są tylko lodówki "koncernowe".
Comment