Oława, Brzeska 6, Piwosz

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • concerto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2003.09
    • 859

Oława, Brzeska 6, Piwosz

Sklep działa od niedawna. Zapowiedzi były szumne - na razie rozwija się to powoli. Jest Namysłów, Ciechany, Lwówek, Krakonos, Broumov, Skalaki, trochę piw ze wschodu.

Parę dni temu doszedł AleBrowar po 6,70 ( wszystkie 3 ).
    "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
  • concerto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2003.09
    • 859

Sklep taki sobie się zrobił. Standardy czeskie, Ciechan, Manufaktura i niewiele więcej.

Nie byłoby powodu pisać posta, gdyby po pożegnaniu się dawno temu z AleBrowarem nie wprowadzili do oferty Pinty. Najciekawsze jest przy tym podejście do ulubionego tematu browar.bizowego czyli cen.

Otóż aby nadmiernie nie komplikować sprawy cena jest jedna: cała oferta Pinty ( jaka aktualnie jest ) po 8,90. Genialne.

Czyli obok Imperium gdzie możnaby jeszcze przełknąć cenę stoi Atak za 8,90. I jak mówi Pani na kasie "nikt się nie skarżył, a mamy duży obrót na tych piwach".

Chcącemu nie dzieje się krzywda ...
    "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

Related Topics

Collapse

• Pekeer
      Kupię szkło Pinty
      Pekeer
      Szukam szkła: Pinta edel goblet oraz Pinta miesiąca 2017

​...
      2024-01-13, 18:55
    • kosher
      Mielnik, Brzeska 118, Restauracja Nowa Wczasowa
      kosher
      Jedyna czynna knajpa w Mielniku poza okresem wakacyjnym. Byłem przejazdem w pierwszej połowie czerwca.
      Restauracja która trąci w wystroju PRLem. Wziąłem ziemniaki+schabowy nadziewany pieczarkami i serem+surówka. Mocna klasyka, na tłusto i bez przybrania, ale nawet smacznie. Sympatyczna...
      2022-07-19, 15:04
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • dadek
      Poręba, Fabryczna 9, Browar Moon Lark
      dadek
      Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
      2024-04-13, 01:37
    • Petitpierre
      Funky Fluid, Game Over Invasion
      Petitpierre
      DNIPA 18 ekstraktu, 8vol, tylko dwa chmiele. Plusy tego piwa (poza ceną w Lidl'u)-ładny winogronowy zapach na wejściu, poza tym jest passiflora, rozmaryn, wanilia, sok z pomarańczy, nuta dolna trochę jałowcowej żywicy i kosaćca, w sumie las, w tym przypadku, las deszczowy. W smaku niestety bardzo...
      2025-01-18, 09:30
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...