Bydgoszcz, Skłodowskiej-Curie 26, E.Leclerc

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

Szkła mają swoją wystawę, tuż obok kasy na stosiku monopolowym.

Opata w pecie nigdy nie było, bo bez lodówki nie da się takiego składować. Butelkowy bywał w kilku odmianach.

Comment

• podswierkiem
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.11
      • 796

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
      Szkła mają swoją wystawę, tuż obok kasy na stosiku monopolowym. (...)
      Od dłuższego czasu stojak ze szkłem jest po drugiej stronie regałów z piwem - środkowy ciąg komunikacyjny, przy polskich piwach (tych "niekoncernowych").
      "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
      Niechybnie brakuje tam nas!
      Od stania w miejscu niejeden już zginął,
      Niejeden już zginął kwiat!"

Comment

• Wujas
        Gość
        • 2014.11
        • 267

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika podswierkiem Wyświetlenie odpowiedzi
        Od dłuższego czasu stojak ze szkłem jest po drugiej stronie regałów z piwem - środkowy ciąg komunikacyjny, przy polskich piwach (tych "niekoncernowych").
        Dokładnie. Były nawet koszulki.
        Nawet nie wiedziałem, że na monopolu też mają szkło.

Comment

• adamtoadam
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2015.03
          • 2

Bydgoszcz, Skłodowskiej-Curie 26, E.Leclerc

Super piwo regionalne,czechy,niemcy,itd,itd oraz Kultowa Sierra Nevada z USA!!!
          Pierwsze piwa rzemieślnicze na świecieSzkoda że w Bydzi jestem 2-3 razy w miesiącu,w
          Toruniu nawet Piwex nie ma takiego wyboru.

Comment

• Wujas
            Gość
            • 2014.11
            • 267

W ciągu roku w sklepie zaszło sporo zmian jeśli chodzi o polski kraft - wybór piw jest znacznie większy.
            Z nowości (w sumie możliwe, że nie aż takich nowości, bo wyjątkowo w zeszłym tygodniu mnie tam nie było):
            Pinta: Hopus Pokus, Call me Simon,
            Dr Brew: Hoppy Birthday, Black IPA, Mosaic IPA,
            Kormoran: Kłos Wielozbożowy,
            Raduga: Lost Weekend,
            Olimp: Hefajstos, Persefona,
            Solipiwko: Czarna Pitch,
            Bojan Maorys,
            Olbracht/ Bednary: Thor,

ogółem pojawiło się sporo stoutów i black IPA; ponadto nowe szkło Widawy i Dr Brew (tekupodobne i stoutowe/ IPowe).
            Last edited by Wujas; 2015-03-06, 17:48.

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

Jest też Osteroida co mnie akurat bardzo ucieszyło. Z półki zwinąłem ostatniego Ur-bocka, doszedł też Kellerbier od Gollera - dla fanów frankońskich niefiltrów bardzo dobra pozycja.

Do tego kilka nowych piw z USA (browar Moylan z Californii) oraz Nogne O (smake pilzner, imperial pilzner, coś jeszcze).

Dalej sporo Mikkelerów, Brew Dogów, The Bruery, Westbroock, Evil Twin, Green Flash, Hornbeer i Beer Here.

Comment

• Wujas
                Gość
                • 2014.11
                • 267

Osteroidka jest tam już od połowy poprzedniego miecha. Zresztą dzisiaj zgarnąłem tylko jedną butelczynę więc co najmniej 3 zostały. Moim zdaniem jeden z lepszych polskich stoutów.
                Wracając do tematu - scena polska coraz bardziej kozacka w tym sklepie.
                Z wypatrzonych i zapamiętanych nowości:
                Perun: Złoty strzał
                AleBrowar: Smoky Joe (oł jesss), Hop Sasa, Rowing Jack
                Ładna kolekcja piw z browaru Wrężel
                Pojawiły się piwa Ninkasi - m.in. Vanilla Robust Porter (lipa, nie piwo), oatmeal stout, jakieś APA i irish export lub coś w ten deseń
                Reden: Milkołak, Piana Szamana i coś tam jeszcze
                Raduga Lost Weekend wciąż dostępny
                Piwa Wąsosz z "zarostem na etykiecie" - w komplecie
                Kolekcja Gościszewa - chyba ta sama, co zawsze, może nieco większa.

Comment

• Vekel
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2015.04
                  • 1

w E.Leclerk idzie dostać teraz dużo nowości, między innymi

Artezan - Cymbopogon
                  Alebrowa&Artezan - So Far So Dark
                  Ale Browar - Black Hope, Ortodox Mild
                  Doctor Brew - Kinky Ale, Sunny Ale, Centennial Ipa
                  Perun - Złoty Strzał, Oblewanie Perperuny, Orzechowy Gaj,Licho Nie Śpi, Droga Do Prawii
                  Reden - Żniwa Chmielarza, Heksa, Zabobon, Banan na Rauszu, The Kindest of Ales
                  Pinta - Duży wybór w tym From Dublin to Lublin, Atak Chmielu, Oto Mata Ipa, Call me Simone, Imperium Atakuje, Dymy Marcowe, Koniec Świata, Ognie Szczęścia, A Ja Pale Ale,
                  Browar Cieszyński - Pszeniczne. Mastne, Lager, Porter i resztka Double Ipa
                  Jan Olbracht/Bednary - Szyszak, Thor, Królewskie Tajemnice, Korona Olbrachta,
                  Kormoran - American Ipa, Wizenbock, Cofee Stout, Warmińskie Rewolucje, Świeże, Irish, PLON
                  Browar Jakubiak - Ciechan AIPA, Lwówek Jankes, Maorys, Belg,
                  Gościszewo - Darz Bór, Rycerz, Drwal, Bock 55, Pils 55

tak z pamięci regionalne, jest tego dużo więcej

Comment

• Wujas
                    Gość
                    • 2014.11
                    • 267

Pojawiła się ładna kolekcja z browaru Ursa Maior, poza tym ze 3 pozycje od browaru Twigg, rodzinka Pinty jak zwykle spora, mało piw od AleBrowaru.
                    Jest Kiss the beast kolaboracyjny.
                    Niezły pakiecik Radugi.
                    Dr brew - spory wybór przechmielonych i DMSowych piw - saxy berry, kinky ale, centennial ipa, dipa.

Comment

• Brodzislaw
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2013.09
                      • 1020

Są węgierskie 2Brathanki no i jest niezbyt kultowy Krajan spod Nakła. Ceny nieznacznie odbiegają od tych w sklepie w samym browarze.

Comment

• AMKA
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2015.05
                        • 11

Nowa Dostawa

Bydgoska Piwna Pustynia znów będzie nawodniona, bo powoli można szukać w Bydgoskim Leclercu naszych piw!

Na półkach między innymi:
                        amerykańska Sierra Nevada Torpedo Extra IPA, Pale Ale, Kellerweis i Stout.
                        islandzki Einstök Icelandic Craft Ale White Ale, Pale Ale i Toasted Porter.
                        szkocki Broughton Ales z Dark Ale i ESB,
                        oraz japoński Kiuchi Brewery z witbierem!

Comment

• Brodzislaw
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2013.09
                          • 1020

Achtung, wnimanie!!!
                          Jest promocja Pinty lublin To Dublin - przecena z okrągłych 12,99 zł do równie okrągłych 5,99 zł - ale termin spożycia tylko do 28.04 ...
                          Jestem w trakcie sprawdzania - piwo nic nie straciło ...

Comment

• zgroza
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2008.03
                            • 3606

Ciekawe, czy jakaś inspekcja kiedyś im się nie dobierze do kupra w sprawie dat. Zagraniczne piwa często daaawno po dacie, nawet rok. Trzeba dokładnie sprawdzać.
                            Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• Brodzislaw
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2013.09
                              • 1020

Też to zauważyłem. O ile w przypadku porterów i imperialnych stoutów daje to plus dodatni to już w kwestii piw "jebucko" nachmielonych spowoduje zniechęcenie klientów. Ja im ani PiH ani Sanepidu nie naśle, po prostu będę omijał te pułki a w ostateczności przeniosę się do branżowych składów, których w Bydgoszczy nie brakuje.

Comment

• Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

A czy dokładnie przyjrzałeś się tym datom? Zapewne tak, ale np za wschodnia granica często datownik oznacza datę produkcji, a jaka jest długość ważności to trzeba sobie doczytać drobniutkim druczkiem gdzieś obok.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                                X