Po raz pierwszy prawie zemdlałem przed półką w markecie. Schlenkerla Rauchbier Marzen, Brewdog Hardcore IPA, Meantime Chocolate Porter, Primator English Pale Ale i inne, cała Pinta i AleBrowar. W przyszłości mogą pojawić się kolejne BrewDogi i wędzonki z Schlenkerli.
Bydgoszcz, Skłodowskiej-Curie 26, E.Leclerc
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziPo raz pierwszy prawie zemdlałem przed półką w markecie. Schlenkerla Rauchbier Marzen, Brewdog Hardcore IPA, Meantime Chocolate Porter, Primator English Pale Ale i inne, cała Pinta i AleBrowar. W przyszłości mogą pojawić się kolejne BrewDogi i wędzonki z Schlenkerli.
Comment
-
-
AleBrowary przetrzebione już, Atak Chmielu się kończy. Uzupełniono Hardcory, wróćił Opat Bitter, Svijany 10%, Zawiercia i sout z Browaru Południe. Z nowości kilka pszenic z Niemiec wcześniej nigdzie w Bdg nie widzianych, Dutch Brown ale od La Trappe i Rodenbach Grand Cru.
Comment
-
-
Pojawiło się całe Antidotum po 5 zł z groszami, parę piw oktoberfestowych (Paulaner, hacker-Pshorr, Spaten), Schlenkerla rauchbier weizen, Opat benediktin 12%, Bitter, Miodowy i Pieprzowy. No ale Sambora jak nie było tak nie ma, więc lipa.
Comment
-
-
Asortyment poszerzył się o sporą liczbę nowości. Z Polski doszły nowe Komesy, Orkiszowe z CZosnkiem i weizenbock od Kormorana, ale prawdziwa rewolucja zapanowała w dziale z piwami zagranicznymi. Z CZech pojawił się:
-Krakonos 12
-Poutnik 14%
-Nova Paka w kilku odmianach w tym świąteczna
-Svijany w 4 odmianach
-Cerna Hora (Moravskie Sklepni i coś tam jeszccze)
-Chodovar w kilku odmianach
-Primator 10, 13, 16 i weizen
-KOCOUR!!! (AM lager, pale ale IPA, Ken, lezak, HK NZ lager)
-Permon (IPA i pszeniczne)
Do tego szeroki wachlarz piw z angielskiego St Peter's (Cream stout, porter, bitter ale, mild ale, IPA, golden ale, ze słodem od whisky, owocowe...)
Jednym słowem jest dobrze, a nawet super!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziAsortyment poszerzył się o sporą liczbę nowości. Z Polski doszły nowe Komesy, Orkiszowe z CZosnkiem i weizenbock od Kormorana, ale prawdziwa rewolucja zapanowała w dziale z piwami zagranicznymi. Z CZech pojawił się:
-Krakonos 12
-Poutnik 14%
-Nova Paka w kilku odmianach w tym świąteczna
-Svijany w 4 odmianach
-Cerna Hora (Moravskie Sklepni i coś tam jeszccze)
-Chodovar w kilku odmianach
-Primator 10, 13, 16 i weizen
-KOCOUR!!! (AM lager, pale ale IPA, Ken, lezak, HK NZ lager)
-Permon (IPA i pszeniczne)
Do tego szeroki wachlarz piw z angielskiego St Peter's (Cream stout, porter, bitter ale, mild ale, IPA, golden ale, ze słodem od whisky, owocowe...)
Jednym słowem jest dobrze, a nawet super!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziW Warszawie macie tyle fajnych rzeczy, że i nam się trochę należe na święta
PS Po ile są one w tym cudnym Leclercu?
Comment
-
-
Poutnik 14% za 5,79, St. Peter's za 10,99 większość, parę sztuk jest droższych np Cream stout za 11,29. Kocoury róznie, ale geralnie po 8-10 zł (svetly lezak 8,29, Haka NZ - 9,79, APA - 9,99). Permon IPA za 8 z hakiem, czeskie pilsy w niezłych cenach np Krakonos 12% za 3,49.
Comment
-
-
Przed świętami pojawiły się zestawy ze szkłem i Komesami, także zestaw z czeskim Rebelem, bodajże 5 szt + szklanka. Uzupełniono ofertę niektórych czeskich browarów - Cerna Hora, Konrad liberecky, Rebel, Janacek. Dostępne są świąteczne wersje Krakonosa, Opata, Holby, Rebela i Novej Paki. Z Kocoura doszedł weizen i V3 rauch. Permon powiększył też swoją liczebność o pszenicę, świąteczne Pale Ale i niefiltrowaną jedenastkę. Do tego pojedyncze sztuki z Pardubic (porter), Nymburka (desitka), parę Svijan. Ze szkocji pojawił się browar Inveralmond w dwóch odsłonach, także dwa nowe BrewDogi - Dogma i 5 am Saint. Z Niemiec powróciły po przerwie Kostrizer, Schneider&Son (nie pamiętam który tap), Fruh Kolsch, Flensburgery, kilka rodzajów Hacker-Pschorr, Oettingerów oraz uzupełniono Schlenkerle o Weizena, Hellesa i Ur Bocka.
Comment
-
-
Veni, Vidi, Vici
W sobote wyjechałem z dwoma skrzynkami piwka (w tym dwa ostatnie zestawy Komesa)
Jak wjechałem między regały to chciałem poprosić o azyl - wybór porównywalny z Aleją Piw na Birofilli.
Na szczycie stał Koniec Świata i wyżej wymienione świąteczne.
I dodatkowo godna odnotowania obsługa - pani Kasia zna się na rzeczy i chętnie pomoże znaleźć potrzebne piwko
Comment
-
-
Z ciekawostek dla birofilów: zestawy z pokalami Pyszne, Przaśne, Husyckie i Kormoran oraz Rebel. Są też dwa zestawy Litovela, które niestety zostały przez Anonima okradzione z gadżetów."Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Comment
-
Comment