Bydgoszcz, Skłodowskiej-Curie 26, E.Leclerc

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

Po raz pierwszy prawie zemdlałem przed półką w markecie. Schlenkerla Rauchbier Marzen, Brewdog Hardcore IPA, Meantime Chocolate Porter, Primator English Pale Ale i inne, cała Pinta i AleBrowar. W przyszłości mogą pojawić się kolejne BrewDogi i wędzonki z Schlenkerli.

Comment

• legart
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2012.06
      • 914

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
      Po raz pierwszy prawie zemdlałem przed półką w markecie. Schlenkerla Rauchbier Marzen, Brewdog Hardcore IPA, Meantime Chocolate Porter, Primator English Pale Ale i inne, cała Pinta i AleBrowar. W przyszłości mogą pojawić się kolejne BrewDogi i wędzonki z Schlenkerli.
      Ile Leclerc życzy sobie za Brewdoga?

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

16,99 zł za Hardcore, 6,99 za Rauchmarzena, 3,99 za Primatora pale Ale, 13.99 za Porter czekoladowy z Meantime Brewing Company - jak dla mnie ceny spokojnie akceptowalne

Comment

• legart
          • 2012.06
          • 914

Dzięki, ceny faktycznie akceptowalne
          Last edited by legart; 2012-09-11, 15:06.

Comment

• pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

AleBrowary przetrzebione już, Atak Chmielu się kończy. Uzupełniono Hardcory, wróćił Opat Bitter, Svijany 10%, Zawiercia i sout z Browaru Południe. Z nowości kilka pszenic z Niemiec wcześniej nigdzie w Bdg nie widzianych, Dutch Brown ale od La Trappe i Rodenbach Grand Cru.

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

Pojawiło się całe Antidotum po 5 zł z groszami, parę piw oktoberfestowych (Paulaner, hacker-Pshorr, Spaten), Schlenkerla rauchbier weizen, Opat benediktin 12%, Bitter, Miodowy i Pieprzowy. No ale Sambora jak nie było tak nie ma, więc lipa.

Comment

• pioterb4
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 4322

Asortyment poszerzył się o sporą liczbę nowości. Z Polski doszły nowe Komesy, Orkiszowe z CZosnkiem i weizenbock od Kormorana, ale prawdziwa rewolucja zapanowała w dziale z piwami zagranicznymi. Z CZech pojawił się:

-Krakonos 12
                -Poutnik 14%
                -Nova Paka w kilku odmianach w tym świąteczna
                -Svijany w 4 odmianach
                -Cerna Hora (Moravskie Sklepni i coś tam jeszccze)
                -Chodovar w kilku odmianach
                -Primator 10, 13, 16 i weizen
                -KOCOUR!!! (AM lager, pale ale IPA, Ken, lezak, HK NZ lager)
                -Permon (IPA i pszeniczne)

Do tego szeroki wachlarz piw z angielskiego St Peter's (Cream stout, porter, bitter ale, mild ale, IPA, golden ale, ze słodem od whisky, owocowe...)

Jednym słowem jest dobrze, a nawet super!

Comment

• legart
                  • 2012.06
                  • 914

Asortyment poszerzył się o sporą liczbę nowości. Z Polski doszły nowe Komesy, Orkiszowe z CZosnkiem i weizenbock od Kormorana, ale prawdziwa rewolucja zapanowała w dziale z piwami zagranicznymi. Z CZech pojawił się:

-Krakonos 12
                  -Poutnik 14%
                  -Nova Paka w kilku odmianach w tym świąteczna
                  -Svijany w 4 odmianach
                  -Cerna Hora (Moravskie Sklepni i coś tam jeszccze)
                  -Chodovar w kilku odmianach
                  -Primator 10, 13, 16 i weizen
                  -KOCOUR!!! (AM lager, pale ale IPA, Ken, lezak, HK NZ lager)
                  -Permon (IPA i pszeniczne)

Do tego szeroki wachlarz piw z angielskiego St Peter's (Cream stout, porter, bitter ale, mild ale, IPA, golden ale, ze słodem od whisky, owocowe...)

Jednym słowem jest dobrze, a nawet super!
                  Mam nadzieję że w bielańskim Leclercu choć troche pojawi się tych łakoci

Comment

• pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

W Warszawie macie tyle fajnych rzeczy, że i nam się trochę należe na święta

Comment

• legart
                      • 2012.06
                      • 914

W Warszawie macie tyle fajnych rzeczy, że i nam się trochę należe na święta
                      Ale Koucura czy Poutnika to bym sobie kupił we markecie

PS Po ile są one w tym cudnym Leclercu?

Comment

• pioterb4
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.05
                        • 4322

Poutnik 14% za 5,79, St. Peter's za 10,99 większość, parę sztuk jest droższych np Cream stout za 11,29. Kocoury róznie, ale geralnie po 8-10 zł (svetly lezak 8,29, Haka NZ - 9,79, APA - 9,99). Permon IPA za 8 z hakiem, czeskie pilsy w niezłych cenach np Krakonos 12% za 3,49.

Comment

• pioterb4
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 4322

Przed świętami pojawiły się zestawy ze szkłem i Komesami, także zestaw z czeskim Rebelem, bodajże 5 szt + szklanka. Uzupełniono ofertę niektórych czeskich browarów - Cerna Hora, Konrad liberecky, Rebel, Janacek. Dostępne są świąteczne wersje Krakonosa, Opata, Holby, Rebela i Novej Paki. Z Kocoura doszedł weizen i V3 rauch. Permon powiększył też swoją liczebność o pszenicę, świąteczne Pale Ale i niefiltrowaną jedenastkę. Do tego pojedyncze sztuki z Pardubic (porter), Nymburka (desitka), parę Svijan. Ze szkocji pojawił się browar Inveralmond w dwóch odsłonach, także dwa nowe BrewDogi - Dogma i 5 am Saint. Z Niemiec powróciły po przerwie Kostrizer, Schneider&Son (nie pamiętam który tap), Fruh Kolsch, Flensburgery, kilka rodzajów Hacker-Pschorr, Oettingerów oraz uzupełniono Schlenkerle o Weizena, Hellesa i Ur Bocka.

Comment

• ontario_ab
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2012.10
                            • 65

Odwiedziłem, zobaczyłem i La Trappe Blonde zakupiłem. Ekstaza przy każdym łyku.
                            Nie przepadam za marketami, ale tu poszli po bandzie w najlepszym tego słowa znaczeniu.
                            Browar Domowy Happy Alien's
                            Piwne doświadczenie ? Podstawowe, ale mocno się zaangażowałem.

Comment

• telek
                              Podpułkownik Chmielowy
                              🥛🥛🥛
                              • 2011.05
                              • 562

Veni, Vidi, Vici
                              W sobote wyjechałem z dwoma skrzynkami piwka (w tym dwa ostatnie zestawy Komesa)
                              Jak wjechałem między regały to chciałem poprosić o azyl - wybór porównywalny z Aleją Piw na Birofilli.
                              Na szczycie stał Koniec Świata i wyżej wymienione świąteczne.
                              I dodatkowo godna odnotowania obsługa - pani Kasia zna się na rzeczy i chętnie pomoże znaleźć potrzebne piwko

Comment

• podswierkiem
                                • 2010.11
                                • 796

Z ciekawostek dla birofilów: zestawy z pokalami Pyszne, Przaśne, Husyckie i Kormoran oraz Rebel. Są też dwa zestawy Litovela, które niestety zostały przez Anonima okradzione z gadżetów.
                                "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
                                Niechybnie brakuje tam nas!
                                Od stania w miejscu niejeden już zginął,
                                Niejeden już zginął kwiat!"

Comment

Przetwarzanie...
                                X