Wy macie zarąbiste knajpy, więc dla nas na otarcie łez przypadł ten Leclerc
Bydgoszcz, Skłodowskiej-Curie 26, E.Leclerc
Collapse
X
-
Byłem dzisiaj no i w szok się wprowadziłem. Z Polski: pełen asortyment Kormorana łącznie z plonem, witem, AIPĄ i weizenbockiem, piwa z widawy, ale niestety w cenach wyjątkowo nieprzystępnych (lemur i pancernik po 10,99). Była też półka pełna Pinty (chyba większość obecnie dostępnych), dużo AleBrowaru - RJ, King of hop, Black Hope i inne.
Z zagranicy pełen wybór z Niemiec i Czech łącznie z wędzonkami z bambergu, kocourem, pełnym wyborem primatora. Z Belgii i Holandii, dużo klasyki (piwa trapistów), cała półka De Molena i Emelissa. Z wysp pełen wybór St. Peter's, William Bros, Brew Doga, Meantime oraz dwa piwa z Buxton Brewery, wszystko co znam z Wychwooda, trochę pojedynczych innych szkockich i angielskich piw. Niestety ceny już trochę mniej przyjemne - buxton powyżej 20 zł za flaszkę.
Z USA Hoppin Frog, Alaskan Smoked Porter 2012, Rouge, Jolly Pumpkin i Sierra Nevada - w tym Hemisphere Harvest Fresh Hop Ale. Ceny niestety już dla smakoszy z zasobną kieszenią, niektóre, które zapamiętałem to okolice 70-80 za butelkę (taką koło 0,75 l). Jest też spory wybór cydru.
Asortymentu nie powstydziłby się niejeden sklep specjalistyczny.
Comment
-
-
Po dłuższej nieobecności odwiedziłem bydgoskiego Leclerc'a: niewątpliwie Bydgoskie Królestwo Piwa - wybór przyprawia (już przed zakupem i spożyciem ) o przysłowiowy zawrót głowy. Jak to przed Świętami, sporo zestawów ze szkłem - ja zaopatrzyłem Św.Mikołaja (jestem elementem napływowym - więc nie Gwiazdora) w nowe pokale Miłosławia i Kormorana. Ponadto są dostępne koszulki m.in. Angielskiego Śniadania"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dwarfen Wyświetlenie odpowiedziWarto odwiedzać ten sklep bo oprócz dużego wyboru trafić można na obniżkę cen przed końcem daty ważności i niedawno Lemur,Armadillo,Summer Black Ale z Widawy były po 4zł Były też piwa z Kocoura i Amber Boy za 50% ceny."Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Comment
-
-
Ilość i różnorodność piw w Leclercu może człowieka całkiem zakręcić jednak spróbować wszystkiego nie sposób.Trzeba dokonywać wyborów. Aby te wybory były bardziej udane to zapraszam na spotkania degustacyjne w pubie 1138.Za niewielką opłatą można poznać nowe piwka,pogadać o swoich doznaniach z innymi smakoszami.No i chyba jedyna okazja aby napić się dobrego piwa w pubie w Bydgoszczy.
Comment
-
-
Świeże dostawy, w zasadzie, czego dusza zapragnie
...i z pierwszej ręki informacja, dla birofilów, iż lada chwila powinno być nowe szkło z Pinty, i specjalnie dla Ciebie Piotrze - z Brewdoga
P.S. ewentualnie potwierdzę w sobotę, najpóźniej w poniedziałek"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Comment
-
-
-
Muszę przestać tam jeździć. Płakać mi się chce jak tam stoję przed tymi półkami. None, Anderson Valley, Jolly Pumpkin, De Mollen, Emelisse, Sierra Nevada, Moore, Brew Dog, Flying Dog, Wychwood, St. Peter, a reszty nie zapamiętałem. Niemieckie, szkockie, belgijskie, angielskie, amerykańskie i niezły wybór polskich. Z polskich - BRJ, Olimp, Pinta, AleBrowar, Ursa Major, Koreb, Jan Olbracht, Witnica, Fortuna. Ale jak ktoś ma jakiś większy pieniądz do puszczenia to może tam jechać, będzie na co wydać. Po prostu wybór - rewelacja. Szkoda, że nikt ze sklepu nie opisuje oferty na bieżąco.
Sam odpowiem sobie na pytanie - był imperator bałtycki, ale skryty. Dopiero po rozmowie z Panem Dyrektorem otrzymałem 3 sztuki - w cenie 9,99 zł. No ale, co zrobić. Sprzedaż "spod lady".
Comment
-
Comment