Bydgoszcz, Skłodowskiej-Curie 26, E.Leclerc

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • podswierkiem
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.11
    • 796

Mały remanent na dziale piwnym - jest bardziej przejrzyście. Ponadto dostawiono półkę ze szkłami do piwa (m.in. Widawa, Pinta, Brew Dog).
    "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
    Niechybnie brakuje tam nas!
    Od stania w miejscu niejeden już zginął,
    Niejeden już zginął kwiat!"

Comment

• Dazhdbog
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.01
      • 5

W ostatnim czasie byłem dwa razy w podróży służbowej. Zawsze w takich sytuacjach przeszukuję forum by móc odwiedzić dobrze zaopatrzone sklepy. W tym wypadku po przeczytaniu postów o tym E.Leclercu postanowiłem zatrzymać się tam. I okazało się, że to prawdziwe szaleństwo. Aż mi się chciało tańczyć między półkami.

Szyld mówi, ze dysponują 1800 rożnymi piwami. Tyle na półce na pewno nie znajdziemy w jednym czasie, ale pewnie wiele się nie pomylę mówiąc, ze na półkach w jednym czasie stoi kilkaset różnych piw z najważniejszych browarów w Europie i na świecie, ale także z Polski. Widać też, że sklep jest na bieżąco z nowościami (np. Faktoria). Dostępne jest również szkło z Widawy, Duvela (26 zł), Pinty (imperator bałtycki i szklanka), Widawy i Kopyra (32 zł), BrewDoga i kilku niemieckich browarów.

Zastanawiające są dla mnie ceny. Może to wynika z tego, że mieszkam na Śląsku gdzie konkurencja cenowa jest większa, ale większość piw (szczególnie zagranicznych) jest drogich. Dla przykładu trzy dni temu kupiłem w bytomskiej Piwomanii Leffe (0,33) za 6,90, natomiast w Bydgoszczy po 10 zł; podobnie z piwami z browaru Greene King odpowiednio 6,50 i 10 zł. W większości polskich piw przebicie nie wynosi więcej niż 1 zł. Ceny te rekompensuje to, że w jednym miejscu mamy na prawdę z czego wybierać.
      Last edited by Dazhdbog; 2014-03-12, 10:17.

Comment

• sylask
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2013.03
        • 14

No niestety na bydgoskiej pustyni można dyktować ceny jak się jest prawie monopolistą. Czasami zaglądam też do Żubra na Szwederowie i niektóre piwa bywają faktycznie tańsze (kiedyś BrewDog-i, teraz chyba niektóre Revelation Cat), chociaż polskie browary chyba jednak ciut tańsze w Leclercu.

Comment

• Janek_1
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2011.05
          • 46

Znakomity sklep. Reklama na szyldzie na pewno nie kłamie. Szeroki wybór piw z całego świata, oczywiście rzemieślniczych. Jako, że jesteśmy Bydgoską Pustynią Piwną, taki sklep jest na wagę złota. A może już nie jesteśmy taką pustynią ? Bo przecież mamy tak fantastyczny sklep. Dostępność polskich piw rzemieślniczych jest imponująca. Zaraz po premierze jest dostępne w Leclercu. Pozdrawiam kierownika.

Comment

• mygumas
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2014.03
            • 3

Cześć,

chciałbym udać się do E.Leclerc'a i zakupić 5-6 różnych piw dla Ojca na imieniny. Chcę wybrać coś naprawdę godnego polecenia przez Was Piwoszy, znających temat. Jeśli moglibyście podać mi kilka swoich typów co z półki zabrać do będę wdzięczny. Prosiłbym o typy, które są raczej dostępne oczywiście z resztą wiecie co raczej jest a co jest takim diemencikiem, którego raczej nie znajdę to takie diamenciki pomijajcie

Z góry dzięki!

Comment

• sylask
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2013.03
              • 14

Myślę, że powinieneś podać zakres cenowy i w miarę oczekiwania co do stylów/smaków. Nie bedę się wymądrzał, bo na razie nie wyszedłem poza 30zł, ale jest tam sporo piw powyzej tej kwoty. Jak masz nieograniczone fundusze to jest chyba jeszcze BrewDog za ~300zł. Jeśli te fundusze są w okolicach 100-200zł to 5-6 dobrych piw można znaleźć - jest sporo do wyboru jesli chodzi o takie browary jak Mikkeller, BrewDog, deMollen, belgijskie. Jak ktoś lubi eksperymentować ze smakami to jest Nogne 100% peated.

Comment

• pioterb4
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 4322

Tak jak pisze sylak, jakie style Cię interesują? Bo wiesz, komuś smakują kwaśne jak piorun Gueze a drugiemu porter 10 lat leżakowany w beczce po whisky.

Comment

• mygumas
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2014.03
                  • 3

hej, co do smaku to nie wiem Ojciec pija wszystko jakby go zaskoczył jakiś smak to też może być bo w końcu ma być to coś innego niż codzienne tyskie, lechy etc..

chciałbym kupi 5-6 piw w cenie do 15zł/szt max.. no albo 3 piwka za 25zł/szt.. ogólnie ok 70zł mogę wydać.

Comment

• pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

To mało na perełki. W przedziale mieszczą się piwa Nogne O - polecam SunturnBrew, Imperial Stout, India Saison i Two-Captains. Zdecydowanie coś z Mikkelera - seria single hopped Imerial IPA pociska. Piwa z Buxton Brewery to zawsze wysoka jakość za ok 20 zł - Axe Edge, Imperial Black, High Tor - bardzo przyzwoite. Green Flash w 0,33l też mieści się w widełkach, polecam Double Stouta - taki Imperial wagi lekkiej. Z BrewDoga nieźle wypada Cocoa Psycho, Jack Hammer i Hardcore IPA, dwa z nich powinny sie mieścić w dolnych widełkach.

Comment

• mygumas
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2014.03
                      • 3

super, dziekuje za pomoc. coś wybiore z propozycji !

Comment

• podswierkiem
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2010.11
                        • 796

Część piw wylądowała w lodówkach (za "pieczywem", przy wędlinach). Pojawiło się szkło "Atak Chmielu" za 24 zł.
                        "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
                        Niechybnie brakuje tam nas!
                        Od stania w miejscu niejeden już zginął,
                        Niejeden już zginął kwiat!"

Comment

• Wujas
                          Gość
                          • 2014.11
                          • 267

Absolutnie polecam ten sklep. Pozycja obowiązkowa dla każdego świadomego piwosza w Bydgoszczy.
                          Na świeżo, z dzisiaj:
                          Niezła kolekcja Pinty - pierwsza pomoc, piwko dyniowe oraz oatmeal stout (przepraszam, nie pamiętam nazw Pintowych), Grodziskie 4.0 i 4-5 innych ich piwek. Plus Lublin to Dublin za szokujące 13 PLN.

Prócz tego standardowo cała kolekcja Brew Dog'a, De Molen'a, itp. zagranicznych browarów.

Po raz pierwszy solidna kolekcja z browarów: Wrężel, Olimp, Dr Brew, Faktoria, Perun i innych.
                          Można dostać oczopląsu i zamiast z zakupami wyjść ze sklepu z 10 butelkami piwa...jak ja dzisiaj...żona zabije

Niestety nie mogę zedytować posta. Proszę moderatora o połączenie tego posta z poprzednim:

+ Kingpin berserker i rocknrolla oraz piwka Jan Olbracht, porter łódzki, Hoppin' frog, revelation cat.
                          Last edited by ART; 2014-11-17, 14:05.

Comment

• Brodzislaw
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2013.09
                            • 1020

Po ile stoi łódzki porter?

Comment

• Wujas
                              Gość
                              • 2014.11
                              • 267

Na pewno poniżej piątaka. Jeśli dobrze pamiętam 4,99 PLN.
                              Z tym, że zbyt wiele puszek to już tam nie zostało (najniższa półka, obok porteru warmińskiego).

Możliwe, że będzie też jeszcze Sweet Nygus - widziałem tylko cenę na półce i pustą przestrzeń za nią
                              Last edited by Wujas; 2014-11-16, 09:42.

Comment

• Wujas
                                Gość
                                • 2014.11
                                • 267

Pojawiła się ładna kolekcja piw z Gościszewa - niestety Darz Bór niedostępny. Biały kot z Radomia, A ja pale ale z Pinty, Roztoczańskie Dymione, Bździągwa, Jasny Dynks. Birbant citra i inne. Żywiec apa poniżej 4 zeta. Do tego spora kolekcja szkła Pinty, Mikkeller i innych. Niestety raczej podstawowe szkiełka. Niestety jakby zniknął Porter Łódzki.
                                Podobnie jak i w innych sklepach w mieście - Dubbel Dziełaka nie do kupienia.
                                Last edited by Wujas; 2014-12-20, 16:16.

Comment

Przetwarzanie...
                                X