ja mam w bydgoszczy na grunwaldzkiej 2 biedronki a ja malutki pomiędzy nimi.. ale dajemy rade, na koszty i w miare godne życie wystarczy Trzymajmy się piw niszowych, wielkie dyskonty nigdy nie będą miały takiego wyboru jak my, prywatni sklepikarze Tym możemy chociaż częsciowo mieć przewage
Jest Pinta JAK W DYM (Koźlak podwędzany) i Pinta WESOŁYCH ŚWIĄT (stout owsiany).
Pojawił się Amber Zimowy w puszce i od jutra będzie Żywe w torbach 6-bagach.
Wjechał Miłosław Koźlak po 4,29 i Miłosław Pilzner po 3,49.
Jest tez Kormoran Świąteczny - rozgrzewające piwo korzenne po 4,50.
Wprowadziłem też Orkiszowe z miodem. Zwykłe się nie przyjęło to może na zimę z miodem komuś zasmakuje.
Z powodu prawie zerowego zainteresowania wycofałem z półki Nałęczowskie Jasne i Ciemne.
Pojawił się Magnus z rumem.
Nie ma na razie Twierdzowego w to miejsce wstawione jest Raciborskie Miodowe.
Wrócił Cornelius Pszeniczny.
Zamiast Trybunalskiego jest Perła Miodowa.
Skończyła się Pinta Czarna Dziura ale jest Psze Koźlak.
Pojawiły się po kilkuletniej przerwie wyroby Browaru Kujawsko-Pomorskiego.
Wprowadziłem 4 rodzaje: Irlandzkie Mocne, Koźlak, Miodowe Ciemne i Porter Miodowy.
W razie zapotrzebowania jest jeszcze zwykły Porter i Nakielskie Ciemne.
Jest kilka Pilsweiserów (17 dniowych) z datą do 06.02. Został ostatni PszeKoźlak, 4 szt. - a'la Grodziskie i 3 butelki Pinta-Wesołych Świąt.
Wrócił Lach z Grybowa.
Pub, a właściwie tap room w centrum Oksforodu, gdzie nie chciało się nam poszukiwać piwa w innych miejscach. Właściwie kanciapa z kilkoma stolikami w klimatycznym pasażu tagowym niedaleko głównego skrzyżowania miasta. Na kranach siedem piw z browaru patronackiego lokalu czyli Tap Social Movement....
Galanta to miasto które znam tylko z okien pociągu, gdy jadąc na trasie Bratysława- Budapeszt, dziesiątki razy już się przez nie przejeżdżało. Tym razem miałem motywację by do niego zaglądnąć. Już przed dworcem przechodząc obok osób czekających na pociąg, zostałem utwierdzony w...
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
Bardzo dziwne miejsce, do którego dotarłem w piekielnie gorący dzień sierpnia.
Sporych rozmiarów browar z restauracją i hotelem w mieście Pazardżik, a właściwie już kilkaset metrów za rogatkami miasta przy drodze krajowej.
Lokalizacja jest o tyle dziwaczna, że dookoła nie ma...
Comment