Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
Wyświetlenie odpowiedzi
Lublin, Wieniawska 2, Alkohole Świata [zamknięte]
Collapse
X
-
-
-
Odszczekuję częściowo. Pracowni Piwa jeszcze nie ma w Lublinie. Ale w dużej mierze masz rację. Nie chciałabym też snuć katastroficznych scenariuszy, ale ciekaw jestem jak długo to potrwa, bo miasto nie jest ani bogate, ani jego mieszkańcy w swojej masie nie mają zbyt wyrafinowanych gustów. Przy rocznym PKB w okolicach zera będą się łapać za kieszenie i wybierać Perłę albo Tyskie.
Comment
-
-
Poza tym (za kolejny post przepraszam) nie można zapominać, że wciąż jest tu kiepsko, jeśli chodzi o dobre piwa zza granicy. Na Wieniawskiej jest tylko marna reprezentacja, na Kalinie chyba jeszcze mniej. Trudno na przykład o Czechy. Litovel, Skalak, Bernard, czasem Svijany, rzadko coś innego, to stosunkowo słaba reprezentacja.
Comment
-
-
Pracowania Piwa wyraznie podkresla ze skupiaja sie wokol wlasnego regionu wiec trudno sie dziwic ze jej nie ma w Lublinie.
Nie wiem "jak dlugo" to potrwa ale skoro carlsbergi w promocji po 2zl nie mogly sie sprzedac a Koniec Swiata 10zl za butelke zszedl na pniu to chyba nie ma sie specjalnie czym martwic. Co do piw z zagranicy to dzis u Fotografa mozesz kupic Punk IPA z Brewdoga Jesli dobrze pamietam jakis czas temu byl i Kocour.
Comment
-
-
Niestety w porównaniu z Poznaniem, Łodzią czy Warszawą zaopatrzenie w sklepach jest bardzo kiepskie. U nas kompletnie np: brakuje piwa amerykańskich i co dziwne prawie nie ma piw czeskich. To chyba nie jest fanaberia, że chciałbym się napić przyzwoitej desitki?
Wybór Belgów bardzo przeciętny, piwa z wysp to w najlepszym wypadku standardowy zestaw z Johna Kinga. Niemcy ostatnio tylko ciut lepiej niż Czechy. A Mikkeller? DeMolen? Emelisse? Nøgne? Popularne ostatnio włoskie wynalazki?
Rzeczywiście w polskich browarach jest wyraźna poprawa, ale nadal są duże braki i no na piwo trzeba polować. O jakiejś ciągłej dostępności ciężko mówić...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedziObawiam się, że na piwa z browarów o których piszesz może być u nas małe zapotrzebowanie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziI nawet jest w Lublinie hurtownia z czeskimi piwami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedziA nie powinno być podobne jak na AleBrowar i Pintę? Na czeskie desitki też nie będzie chętnych?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedziDo pewnego stopnia tak, ale mówimy o piwach które kosztują od 12 złotych za mała butelkę, więc popyt z natury będzie mniejszy, zresztą ponoć swego czasu trochę polskich piw rzemieślniczych się przetermimowało na sklepie. Co do czeskich jak najbardziej będą chętni, zresztą od dawna dziwi mnie ich mizerna dostępność.
Comment
-
-
Owszem, jeśli zamawiasz w tej hurtowni i inne piwa. W przeciwnym wypadku na karton mocno-drogich piw jeszcze trzeba narzucić opłatę za kuriera.
Ja tam nie miałem kłopotu z kontaktem z tą hurtownią. Zadzwoniłem, dopytałem się i następnego dnia po zalogowaniu lokal robił zamówienie u nich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziOwszem, jeśli zamawiasz w tej hurtowni i inne piwa. W przeciwnym wypadku na karton mocno-drogich piw jeszcze trzeba narzucić opłatę za kuriera.
Ja tam nie miałem kłopotu z kontaktem z tą hurtownią. Zadzwoniłem, dopytałem się i następnego dnia po zalogowaniu lokal robił zamówienie u nich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziByłem dzisiaj w sklepie i mocno się zdziwiłem, są piwa z De Molena.
Comment
-
Comment