Sklep w domu jednorodzinnym, na rogu ulic wewnątrz osiedla Konstantynów. Co prawda "winny", ale to kolejne tego typu miejsce, gdzie "przy okazji" można zakupić przyzwoite piwo. Większość małych browarów polskich (Lwówek, Kormoran, Ciechan, Witnica, etc), trochę zagranicy, na pewno widziałem Bernarda, jest też Kozel. Przyznaję się bez bicia, że nie zapamiętałem dużej części asortymentu, ale w zeszłym roku coś tam kupowałem i było podobnie. Można więc powiedzieć, że jak na sklep peryferyjnie położony, stabilność jest spora. Może nie na mapę sklepów piwnych, ale przechodząc można zajrzeć.
Lublin, Romanowskiego 44/Czarkowskiego, Spiżarnia Alkoholi [byłe Wina Świata]
Collapse
X
-
Sklep znacznie obniżył loty, dwie wizyty i dwa razy półki z piwem znacznie przerzedzone. Zostało kilka polskich browarów: dwa piwa z Kormorana, prawie komplet z Raciborza, Miłosław, też chyba dwa, Pinta Atak i Dobry Wieczór i jakieś niedobitki plus koncerny. Szkoda.
Comment
-
-
W Lublinie, jak zauważyłem bacznie obserwując ten rynek, dzieje się tak, jakby wszystkie sklepy były powiązane ze sobą kapitałowo. A poważnie... nie ma żadnego, który wyłamywałby się z normy branie piwa z konkretnych hurtowni, tzn jak dociera jakaś nowość, to jest niemal we wszystkich sklepach specjalistycznych. Nikt nie sili się na to, żeby zbudować jakieś własne kanały dystrybucji, czy sprowadzania bardziej jeszcze niszowych piw niż to, co jest uznawane za niszowe. Jedyny chyba wyjątek to sklep na Al. Warszawskiej, gdzie mają piwa z Sulewskiego. Ale za to inna oferta dość przeciętna....
Comment
-
Comment